Toukokuun Tömistelijät 2016 *Toukokuussa*

Pirpana Kiva kuulla ettei Täällä ainoastaan iltaisin valvota, koko päivänhän (ja yön) tuo nukkuukin niin kaipa se jossain välissä pitää sitten hereillä olla aamun 2h lisäksi :) eilen kylläkin sain typyn jo klo 22 nukkumaan (eli valvoi vain vajaa 3h) (y)

Tänään oli 1kk neuvola ja typyllä painoa tasan 4kg, eli melkein kilo tullut syntymäpainoon :D pituutta 52cm, hyvin siis kasvaa..
 
Pikaista päivitystä tännekin eli meillä alkanut vauva-arki sujuvasti kun alun haasteiden jälkeen teholta kotiin päästiin (y) ei ole tekemisen puutetta kun kaksi alle vuoden ikäistä meillä täällä on. Tuntui vähän ettei vuorokaudessa tunnit riitä. Eli kiirettä ja väsymystä piisaa mutta onneksi meitä on kaksi kun mieskin kotona koko ajan. Niin sanottua parisuhdeaikaa ei ole. Mutta pojat kasvaa päivä päivältä joten eiköhän se tästä.
Mulla jälkivuoto loppui n.3 viikkoa synnytyksestä ja ekoja menkkoja tässä kans odotellaan..
Vauva nukkuu ja syö ja välillä masuvaivat vaivailee,toki on helpottanut jo tosi paljon alusta ja löysimme oikean ja sopivan korvikkeenkin. Tuuti sopii meille, nan ja semper aiheutti mahavaivat ja ummetuksen..
Yöllä nukutaan jo hyvin verrattuna esikoisen rytmittömään vauva-aikaan.
Mulla on tänään jälkitarkastus aamupäivällä,tosi nopeaan menee kyllä aika ja synnytys vain kaukainen muisto :)
Ostettiin muuten uudet tuplarattaat kun aluksi mietittiin et pärjätään kaksilla erillisillä mutta nuo tuplat on kyllä pelastus. Tilattiin nettikaupasta sellaiset carena gotland 2016 sisarusvaunut ja on kyllä ihan huiput. Niin kevyet työntää ja kasatakin ja tilavat. Esikoinen istuu ratasmodessa ja vauva vieressä kantokopassa.
Mitäs vielä. Juu täällä kotona ei sit kerkeä kauheasti mitään ylimäärästä tekemään ja esikoisella havaittavissa pientä mustista ja on mun perään ihan kamalasti. Halii pikkuveljeä mutta seuraavassa hetkessä saattaa yrittää kopauttaa lelulla eli silmät pitää olla selässäkin. Varsinkin kun poika liikkuu niin vikkelästi ympäri kotia ja perässä pitää mennä koko ajan.
Ihania rakkaita lapsia ja päivääkään en kadu vaikka tulivat näin pienellä ikäerolla (10kk) mutta kehoitan jokaista miettimään tarkkaan ennenkuin tähän ryhtyy:whistle:
Ehkäisynä ollut nyt kondomi meilläkin ja tänään pyydän reseptin minipillereihin siellä jälkitarkastuksessa niin on varmempi fiilis sit kaiken kaikkiaan. Pitää sit vaan muistaa ottaa ne tarkasti mutta enköhän muista kun täällä hullunmyllyssä heilun:ROFLMAO: meillä olis ens viikolla 1v. synttärit joten pitäis alkaa niitä pikkuhiljaa organisoimaan..
Henttikselle tsemppiä loppurutistuksiin ja myöskin synnytykseen.

Starr ja poika 1,5kk:love:
 
Hui totta tosiaan vauvat kasvaa nopeeta, mitenhän sitä osaa oman pienen kasvua seurata sittn sydän nyrjähtämättä. :unsure:

Pirpanalle tsemppiä ristiäisvalmisteluihin! Ihana varmasti julkistaa pienen nimi.:p

StaRR kiitos tsempeistä. :) Ihana kuulla että teilläkin vauva-arki tasoittunut teholta pääsyn jälkeen. Ja hatun nosto kahden alle yksi vuotiaan äidille, siihen ei jokaisesta ois varmasti!:cautious:(y)

Eilen oli neuvola, ärsytti jo mennä sinne vain todetakseen että kaikki on ennallaan. Kuitenkin lähtiessä olin niin hyvällä tuulella, että teki mieli hypätä sen neuvolantädin kaulaan ja kiittää ajatusten selkeyttämisestä.
Ensiviikon alussa vielä neuvola ja keskiviikkona (41+5) sitten yliaikaiskontrolli jos ei ole syntynyt. Kuulema tapana on että silloin laitetaan ranttaliksi, eikä enää pitkitetä, huh!
Vauva on viimein laskeutunut niin, ettei tarvitse enää mennä ambulanssilla jos vedet menis, tämäkin tieto kyllä helpotti. :)

Pitäis varmaan alkaa miettiä noita ehkäisyasioita ihan toden kanssa pikku hiljaa. :(
 
Hei kaikki. Meidän ihana tyttäremme syntyi viime torstaina. Synnytys oli "helppo". Luulin vielä minuutti ennen ponnistusvaihetta, että ne lähettävät minut kotiin odottelemaan :D Kaikki siis alkoi tosi hitaasti niin kuin ensimmäiselläkin kerralla, mutta sitten kaikki etenikin rytinällä. Kaikkinensa ensimmäisestä supistuksesta 7,5 h päästä tyttö oli maailmassa.

Tänään ensimmäinen neuvola. Jännä nähdä kuinka paljon painoa on sairaalasta lähdön jälkeen tullut :)

Jaksamista kaikille odottajille ja ihanaa vauva-arkea jo synnyttäneille. Täällä ainakin eletään yhä puklun tuoksuisessa vauvakuplassa <3

Ja StaRR:ille iso hatunnosto myös täältä. Varmaan aika hektistä arki kahden alle vuosikkaan kanssa!
 
Täällä vielä, yhtenä kappaleena! En pääse tänne "koskaan" salasanakämmien lisäksi siksi, että illan oma aika alkaa vasta joskus lähempänä puolta yötä, kiitos villin esikoisen.

Kaikenlaisia jomotuksia ja kolotuksia on koko ajan. Pahin on kuitenkin reiteen säteilevä hermosärky, joka estää tullessaan täysin kävelemisen. Myötätuntoa niille, joilla tällainen vaiva kiusaa pitkäänkin raskausaikana. :(

Ihan outoa, että joillain tässä ryhmässä on jo niin "isot" vauvat! :)

nyt rv 40+4 (ehkä?)
 
Sunya onko sinulla tuota hermosärkyä molemmissa jaloissa, vai vaan toisessa? Todellakin inhottavaa ja saa kyllä olla onnellinen ettei ole koko raskauden ajan ollut vaivana.
Täällä päivät menee ilman sitä, mutta illalla jumppapallo on ainut vaihtoehto jos haluaa istua. :(
Onko sulla ollut neuvolassa vielä puhtetta yliaikakontrollista?

Eilen illalla 45 min tositosi reipas lenkki ja yksi (!!) kunnon supistus, ei voi sanoa että homma etenee.. :D
Onneksi mieli on edelleen hyvä ja ei mikään pakottava kiirus saada vauvaa tänne, mies on ennemminkin hermona. Maanantaina taas neuvolaan ja keskiviikkona yliaikakontrolliin ja mahdollisesti käynnistykseen. Eli hyvin todennäköisesti viikon sisällä mekin ollaan pieni perhe. :love:

Henttis ja Neiti S 41+0
 
Pirpana miten ristiäiset meni?=)
Muuten millaisia tarjoiluita teillä muilla on suunnitteilla ristiäisiin/nimiäisiin? :)

Eilen tuli ensimmäiset raskausarvet, joskin hyvin pienet. Saappa nähdä repeääkö tämä nassu kokonaan ennenkun synnyttämään pääsee. Ollaan nyt miehen kanssa asennoiduttu että keskiviikkona yliaikakontrollissa alkaa tapahtua, siihenkin tosi lyhyt aika.:eek: Taivas varjele miten äkkiä 9kk meneekään.
Ollaan koitettu nyt nauttia kahden keskisestä olosta ja tehdä kaikkiea mukavaa. Osaa jotenkin eri tavalla rentoutua, kun tietää että kyllä se meillä viikon sisällä melko todennäköisesti sylissä on. Vissiin menee käänteisesti entä yleensä yliaikaiset raskaudet..:D:D
 
Paljon onnea pioni1!:love:

Henttis ja Synya teilläkään ei varmasti enää pitkään mene! :)

Äh pitäis varmaan alkaa ristiäispäivää päättämään.. Tarjoilut/vieraiden määrä riippuu vähän miten seurakunnalla on heinäkuun puolivälissä tiloja vapaana. Jos ei ole niin pidetään kotona ihan lähisuvulle ja silloin varmaan tarjolla suunnilleen; joku täytekakku, voileipäkakku, salaattia, coctailpiirakoita, pullaa, keksejä yms..
En muista enää mitä oli esikoisen ristiäisissä, silloin vieraita oli kutsuttu n. 40 (tädit, sedät serkut, lähimmät ystävät), mutta hirveästi jäi kaikkea yli..

Olipa Outo yö takana. Typy nukkui (nukkuu edelleen) 8h ennen kuin suostui syömään! Minähän aloin rintaa tarjoamaan siinä 4h jälkeen kun yleensä syönyt silloin (heräilen pienimpiinkin ähinöihin pitkin yötä) ja pää vaan kääntyi pois ja uni jatkui, tätä sitten jatkui n. klo 5 saakkka ja ihan vähän sain silloin syömään. Tyytyväisenä nukkuu, joten ehkäpä tuo alkaa harventamaan yösyömisiä.

Mimmi & typy 1kk ja risat
 
Pirpana mukava kuulla että ristiäiset meni hyvin :)

Täällä myös hymyilty eilen ensimmäistä kertaa tarkoituksella ja tänään useita :) typy alkanut selkeästi viihtymään hereillä tyytyväisenä muutenkin kuin pelkästään syödessä. Tänään oli myös ilmeisesti pään paino saanut vauvan lattialla kääntymään vatsalta selälleen, en ainakaan usko että tarkoituksella olisi kääntynyt vielä..

Mimmi & typy 5vko
 
Olen täällä käynyt kirjautumatta aina välillä kyttäämässä että joko henttis on tositoimiin vihdoin päässyt?(y) miten siellä jaksellaan?
Vaikket vielä sairaalassa oliskaan niin lohtuna se että kyllä kohta alkaa tapahtumaan ja pääsette kans tähän vauva-arkeen..:rolleyes:

Mä en osaa oikein tuosta hymyilystä vielä sanoa. Hymyilee kyllä ja varmaan jo siis tarkoituksellakin mutta kun en ihan varma ole..
Meillä on tänään 2kk lääkärineuvola ja saadaan siis rotarokotteen eka osa. Jännää miten poika on kasvanut. Kaikki 56cm vaatteet on jo pieniä ja käytetään nyt 62cm-->
Onko muiden vauvoilla muuten jompi kumpi puoli jota suosii enempi? Meillä poika meinaa vääntää itsensä aina oikealle. Ollaan yritetty vasemmallekin aktivoida ettei pää mene ihan lyttyyn oikealta:D Kääntää kyllä päätään siis vasemmallekin mutta enempi tuo oikea havaittavissa. Esikoisella oli kyllä sama juttu. Mainitsen kuitenkin aamun neuvolassa asiasta.
Itse olen kamalassa flunssassa enkä saanut nukuttua viime yönä juurikaan. Poskiontelotulehdus ja tuntuu että joka paikka ihan tukossa. Toivottavasti ei lapsiin tai mieheen tartu.
Jälkitarkastuksessa viime viikolla muuten kaikki ok ja tänään olen syönyt jo tasan viikon cerazette-minipillereitä. Muutamia tiuskaisuja lukuunottamatta näkyis olevan ihan kelpo merkki ja käyvän minulle. Näillä siis jatketaan.
Aurinkoista päivää kaikille tai no, ainakin aurinkoisia ajatuksia. Täällä nimittäin ainakin sataa ja eikös ne jotain myrskyäkin luvanneet..
StaRR ja poika 7 viikkoa
 
2kk lääkärineuvolasta kotiuduttu:)
Pojalle on tullut kunnolla painoa,nyt jo 4925g ja pituuttakin kolmessa viikossa 3,5cm eli nyt 55cm pituinen(y) hienosti siis kasvaa mutta kylläpä tuo syökin. Eka rotarokote saatiin. Muuten meni hyvin mut meinas sylkeä suurimman osan satsista ulos..eiköhän sinne silti mennyt jotain.
Jep. Hyvä mieli. Hain itselleni apteekista kunnon tropit ja sarvikuonon joten sinne uppos taas monta kymppiä..kunhan tää kamala flunssatauti kaikkoais jo..
 
Pioni onnea.:p:love:
Ya-kontrollissa käyty. Painoarvio vajaa 4000g, kätilö oli hyvin skeptinen sille että kohdunsuu olisi pehmennyt, koska supistuksia ei ole ollut. Kuitenkin kaikkien ihmeeksi niin oli käynyt. Kotiuduin pallongin kanssa ja huomenna aletaan kunnon häätöhommat, jos ei olla jo ennen aamua takaisin. (y)
Olisivat ottaneet jo osastolle, mutta kun sain vaikuttaa niin halusin kotiin odottelemaan. :)

Ja StaRR kiva lukea neuvolakuulumisia, toivotaan kans että pöpöt häipyisi äkkiä. :)

Kuinkahan paljo löytyykään kirjotushäröjä..
 
  • Tykkää
Reactions: mimmi92
Meille syntyi sunnuntaina tasan rv41 poika! Eilen tultiin kotiin ja tänään nousi maito ja tuli pelkäämäni mielialan lasku. Esikoisen kohdalla mieliala laski jonnekin todella pimeän puolelle ja nytkin taas itkettää kaikki. Onko muilla ollut mitään ongelmaa mielialan kanssa?

Synnytys meni hyvin eri tavalla kuin olisin luullut, mutta ihan hyvin silti. Kamalaa hommaahan tuo supisteleminen kyllä on. Siitä ei pääse mihinkään. Tsemppiä henttikselle loppurutistukseen!
 
Sua
Moikka! Täällä kirjoittelee uusi äiti, pieni esikoispoika syntyi 8.5 Kätilöopistolla Helsingissä. Onko täällä muita pääkaupunkiseutulaisia? Olen vähän laiska täällä netissä kirjoittelemaan, olisiko ketään halukkaita tapaamaan pikkuisten kanssa? :) Kaveri vinkkasi, että heidän ketjussaan on järjestetty tapaamisia asuinalueen mukaan, oletteko miettineet mitään vastaavaa? :)
 
Pikainen moikka vaan, täydellinen 9/9 pisteen tyttö syntyi tänään 8.9 viikoilla 41+6. Käynnistys sujui hyvin,enkä usko että olisi voinut paremmin mennäkkään. Mittoja laittelen myöhemmin, nyt me daamin kanssa aloitetaan tutustumaan toisiimme. :p
 
Onnittelut henttis pienestä tyttärestä :love:
Kylläpä hän antoi odotuttaa itseään!
Ihanaa että kaikki sujui hyvin, iloisia tutustumishetkiä teille :)

Onnea vauvoista myös Metsäruusu, Sunya ja Pioni :love:

Joko nyt kaikki toukokuiset ovat jakautuneet?

Meillä painokontrollit vihdoin ohi (y) jouduttiin siis käymään tämän viikon alkuun asti muutaman päivän välein punnituksissa, kun paino ei meinannut nousta toivotulla vauhdilla. Maitoa on kyllä tullut koko ajan ihan riittävästi mutta ilmeisesti meillä vain pikkuinen kasvaa vähän hitaammin - kuitenkin tasaisesti omalla käyrällään, joten nyt huoli on ohi ja saadaan jatkaa täysimetyksellä! Täytyy sanoa että helpotti, olin hyvin lähellä luovuttaa koko homman ja siirtyä korvikkeelle.

Eivissa & Katkis 1kk
 
Onnittelut Synya ja henttis! :love:

Starr meidän typy suosii enemmän vasenta puolta, oikeaa yritän sitten aktivoida olemalla itse sillä puolella vaippaa yms. vaihtaessa niin pää kääntyy.
Hienosti siellä kasvaa! :) ja paranemisia flunssaan!

Eivissa mukava kuulla että paino nousee täysimetyksellä! :)

Sunya ei ole Tällä kertaa mielialassa kuin positiivisia muutoksia :) esikoisen kanssa oli vähän aikaa mieli maassa univaikeuksien takia, mutta meni nopeasti ohi kun sain toimivat unilääkkeet! Nyt onneksi unettomuus satunnaista, kun en halua imettäessä lääkkeitä käyttää.

Tulikin mieleen että nyt tuntuu niin hassulta kun ei ole mitään ongelmia imetyksen kanssa ollut, enkä ole siitä stressannut ollenkaan. Nännihaavakin meni vihdoin umpeen! Pullot, (8kpl) joiden jonkin asteisesta tarpeellisuudesta Olin varma, odottelee turhana myöhempää käyttöä?, jos vaikka syksyllä alkaisi taas harrastamaan jotain.
Typyn kanssa ollaan kerrankin viikonloppu kahdestaan kotona kun mies lähti esikoisen kanssa reissuun.

Synnytyskertomuksia ja mittoja odotellessa..:geek:

Mimmi & typy 5vk 4pv
 
Kiitoskiitos kaikki. :) pituutta ei mitattukaan, mutta painoa neidillä 3800g ja pään ympärys 33.5cm. :)

Ballonki oli tosiaan avannut paikkoja niin paljon, että torstaina päästiin suoraan kalvojen puhkaisuun kymmenen jälkeen ja saliin. Supistukset alkoi säännöllisenä parin tunnin päästä ja seitsemän jälkeen oli pieni maailmassa.
Epiduraali tuntui olevan taivaallinen juttu.(y) parilla tikillä selvittiin ja synnytyksestä jäi ihan hyvänkokemus, varsinkin kun lääkäriin sanoi että on usein käynnistettynä pidempi ja kivuliaampi.
Lääkäri tuli vielä synnytyksen jälkeen ihmettelemään miten ne supistukset lähtikin voimistumaan eikä oksitosiinia tarvittu, neiti tais vaan tarvita alulle panijan tähän projektiin.;):whistle:

On kyllä semmoista aivotonta höpinää ettö tais tulla aivot samassa rytäkässä:ROFLMAO:
 
Hui mikä tauko palstailussa - ollut kädet aika täynnä viime päivinä :whistle:

Pirpana - käynnistyi spontaanisti ja mitat 3,5kg ja 53cm. Onnea teille ristiäisistä ja pienen uudesta nimestä! :love:

Starrille pikaista paranemista, voin kuvitella kuinka kurja olo on kun pitäisi puolikuntoisena huolehtia vielä pienestäkin. Tsemppiä!!

Sunya - onnea kovasti pienestä nyytistä! Mulla oli selvästi jonkinlainen babyblues synnytytyksen jälkeen, kesti n. 1,5vko ja oli aika kauheaa aikaa, vaikka väliin mahtuikin hyviä hetkiä. Nyt on helpottanut ja tuntuu että on herännyt jostain unesta. Babyblues on aika yleistä ja normaalia, mutta jos yhtään pitkittyy niin pyydä rohkeasti apua neuvolasta. Kovasti tsemppiä, toivon että menee ohi pian. Itseä ainakin helpotti tieto että kuuluu monesti asiaan eikä mussa ole mikään vialla, vaikka tuntuikin pahalta että itketti ja oli masentunut olo, vaikka kaikki oli aivan loistavasti!

(palaan jatkamaan asap, nyt pitää ruokkia :whistle:)
 
Jatkan pikaisesti :)

Sua
- mua voisi kiinnostaa jos saadaan porukkaa mukaan, kättärillä synnytin itsekin :)

Henttis - ihan kauheasti onnea ja ihana kuulla että kaikki meni käynnistyksestä huolimatta noin hyvin :love::love:
 
Pikainen heippa vaan!:) en olisi ikinä uskonut kuinka paljon päivästä imetys vie aikaa, huh! Enkä myöskää sitää kuinka palkitsevaa se on. Toivotaan että jatkuisi yhtä hyvin kun tähän asti. :)
Lauantaina kotiuduttiin ja kaikki on mennyt suhteellisen hyvin. Vauva nukkuu todella paljon, mutta varmaan ihan normaalia...?
Hirmu huoli kaikesta kun kaikki on niin uutta mutta koitan luottaa siihen, että kun vauva on tyytyväinen, kakkaa ja pissaa niin kaikki on varmaan reilassa. Keskiviikkona neuvolan kotikäynti, sitä odotellessa.

Mimmi kiva kuulla että sielläkin imetys rullaa hyvin. :)

Pioni ja sunya täällä on myös välillä tosi itkuinen fiilis, mutta kummasti helpottaa kun koittaa edes ajatella että se kuuluu asiaan. Samalla kun haluaa että vauva on ikuisesti noin pieni, niin odottaa kuitenkin vähän säännöllisempää rytmiä.
 

Yhteistyössä