TOUKOKUUN TOIVOTUT 2008 HUHTIKUUSSA 2010

Mahtuukos mukaan keskusteluun? =) Täällä olis yks toukokuun toivottu 2008, neitin syntymäpäivä 17.5 ja syntymä mitat 3190g ja 48 cm. vuoden mittoja en nyt tähän hätään muista. :) Ja kakkosen LA täällä 15.5-10 :)
 
Tervetuloa mukaan MsDevil88 =) Millainen neiti teillä asustaa? Kuin on uusi raskaus menny? =)

Joo ulkosalla tosiaan on oltu paljon, on nii ihanat ilmat. Mahtava ilma nyttenki aamusta oli kun aurinko heti paisto, oli kiva kävellä tyttöä viemään eskariin =)
 
weiss
Ihanaa kevättä!

Pakko pitkästä aikaa jotain kirjoitella, kun kuitenkin lukemassa usein käyn. Ihanaa, kun vauvoja tulee, onnea niistä! Ja surullisista asioista hali!

Täällä pumputellaan päivä kerrallaan eteenpäin allergioiden ja atooppisen ihottuman keskellä. Onneksi poika on iloinen, eikä aina jaksa edes muistaa ihon huonoa kuntoa, mikä taas vain pahenee kevättä kohti. Ruokia on edelleen tuo mahtavat 9 ruoka-ainetta, rotaatiossa sitten muutama lisää. Normaali ruokaa koitan tehä ja gluteenittomissa alan olla jo mestari :D
Pottatouhuissa ollaan jumitettu istumiseen, mitään ei tule. Pissahädän kyllä jo tunnistaa, mutta juoksee karkuun tekemmän vaikka ennemmin lattialle. Aikanaan kai..
Puhetta/sanoja tulee, muttei kyllä vielä lauseita.
UHMAA on!!!!
Pienestäkin ottaa herneen nenään ja potkii jalkoja lattiaan tai alkaa kiukustuneena heittelemään tavaroita. Helposti lämähtää käsikin päin naamaa, varsinkin jos hieman meinaa pokka pettää ja pikkumies sen huomaa.. hänellehän ei naureskella!
Päiväunia nukutaan vieläkin 1-2h päivässä ja illalla nukahtaa 20-21 ja aamulla heräillään 7-8 aikaan.

Meilläkin ulkoillaan paljon ja siitä kyllä nautitaan. Mutta joka kerta (vaikka oltaisiin oltu 3 tuntiakin ulkona) kun tullaan sisälle, saa pikkumies sellaiset "raivarit" ja pukee takaisin vaatteita mitä on saanu riisuttua pois, saappaat vetää takasin jalkaan ja ovelle.. onneksi ei saa ulko-ovea auki itse..

Mutta ihanaa kevättä kaikille!!!! :heart:
 
Heipähei, meillä asustelee oikeenki kiltti vajaa 2v neiti, nyt ihan vasta oppinut kiukuttelemaan, ennen ei ole ollu mitään ongelmia. Ruuat maistuu ja leikit samoin. Ulkoilu on ihanaa ja siellä pitäis saadakki sit olla koko päivä, ulkona siis. :) Puhetta tulee jo jonkin verran ja omaakin tahtoa löytyy. ;)

Uusi raskaus mennyt ihan suht koht hyvin, lonkkakivut vaivaa tällä hetkellä joka päivä ja yöt menee suurimmaksi osaksi kipuillessa. Supistelujakin ollut, mutta tositoimiin ei vielä olla päästy ja viikkoja on 35+3. :)

Devili + Neiti 1v 11kk + "Ana" 35+3
 
MsDevil88 Tervetuloa mukaan!

Weiss Mukava kuulla teidän kuulumisia pitkästä aikaa!

Kiroilua en ole huomannut tai ainakaan kiinnittänyt mitään huomiota et Joa olis mitään rumia sanoja päästelly. Meil on toiminut esikoisen kans se jos hän on joskus sanonut jonkun kirosanan ( en muista et ikinä edes sitä v -sanaa ) ollaan ihan jätetty tarkotuksella reagoimatta eikä hän ole sitä sanonut uudelleen. Katsotaan sit mitä koulu ja esikoulu tuo tullessaan.

Ihana vapaapäivä! Aurinko paistaa ja ulkona on +9 astetta ja mikä parasta meidän takapiha on lumeton!!! Pari viikkoa sitten ei ovesta päässy edes ulos ja kohta pääsen jo laittamaan kalusteita käyttökuntoon :D
 
MsDevil,Tervetuloa joukkoon ja lepposaa mahan kasvattelua :flower:

Weiss,kiva kuulla teistä...harmi että se nahka pahenee kevättä kohti,meillä kun on toisinpäin :/

Meil sai poika jonkun sortin skodet kun koitin saada potalle kun pissa oli jo tulolla... vaippaa sit itkusilmässä pyys :/ En taida hetkeen yrittää,ettei jää traumoja... :D

Mi'ä kuvittelin et herral on motoriikassa jotain fibaa kun ei noita palapelejä yhtään suostu tekeen...mut joo,ei oo,niin hienosti pisti tänään kolikoita kerhon säästöpossuun kapeesta reijästä kuin ois ikänsä tehny. Eli ei vaan kiinnosta =)

Sulais nopeesti lumet,olis kiva päästä leikkikentälle pikkuhiljaa.... jonkin verran sitä täällä vielä piisaa mut paljon on sulannutkin lyhyessä ajassa. Saappaat on ihan jokapäivänen varuste. Lassien haalarit pitää vettä kyllä tosi hyvin,ei onneks kurahousuja tarvi =)
 
MSdevil88...tervetuloo =) !

Nemika...jaksuja sinne :hug: :hug: !

weiss...mukava kuulla teistäkin =)

repa...ei päästy kerhoilemaan, kun olen ollut nyt yövuoroissa...en tiedä vielä ensi viikosta, missä vuorossa olen...olisi kyllä mukava nähdä teitä pitkästä aikaa =)

pottailu...juu :whistle: ...pissit saadaan muutaman kerran päivässä, mutta kakkaa ei sitten millään...menee jonnekin piiloon vääntämään ja sitten ilmoittaa, että on tullut housuun :whistle: ...no ajan kanssa nää pottailut...en jaksa stressaa...

En tiedä mikä masentaa...en jaksa innostua oikein mistään...en edes tästä kevään tulosta :ashamed: ...en kai sitten vieläkään ole toipunut reissusta paluusta...plääh...jotain pitää keksiä mieltä piristään....kaikki muut immeiset on jo niin kevättä rinnassa :/

kiroilu...neiti kyllä nappaa "ne" sanat heti ja toitottaa kovaan ääneen :/ ...en ole kuulevinaan...muutenkin sellainen papukaija on...nyt hokee kokoajan, et "mitä välii" sellasella "örinä äänellä"...keneltähän on oppinut :whistle: ...taitaa tuolta veikaltaan :D

Mukavaa viikkoa kaikille :hug:
 
Ainiin, piti viel kysäistä ruokailusta...miten teillä ruoka uppoo? Meillä ei syötäisi mitään :( ...reissussa alkoi alamäki ja jatkuu edelleen...luultavsti tuo lapsi elää pelkällä pyhällähengellä...en jaksa siitäkään stressata...olkoon sitten pieni kirppu...nimittäin ei mielestäni ole kummemmin kasvanutkaan :/
 
Matami,Olis kyllä kiva nähä... =)

Ruokailu,Meil syödään pääasiassa hyvin,niinkuin on syöty vuoden päivät,joskus on päivä,et ei oikeen uppoo liiemmin,mut melko satunnaista. Välillä on sit päivii kun vetää määrällisesti tosi paljon...mitä lie tankkauspäiviä =)

 
matami: kiitoksia =) eiköhän tämä tästä taasen.

lenssu alkaa olla voitolla ipanoilla mut jätkä on nii syttyherkkä ja vaikea ku olla ja voi. syötin sit kuitenki antibioottikuurin ku se korva oirehtii selkeesti. mut jos vanhat merkit paikkansa pitää nii toi kuuri ei pure ton tulehduksiin. elättelin toiveita jos ois ton lenssun aiheuttama niin vois olla eri bakteerin ku normaalisti. mut saa nähdä... =/


no tänään tuli se pelätty ja odotettu kirje postista. isomman pojan sydänleikkaus on 28 pvä sit helsingissä lastenklinikalla. täytyy toivoo et päästään sinne donaldsin taloon tän köörin kanssa yöpymään pariksi yöksi. hakemus sinne onneks hyväksyttiin mut se onko talossa sillo tilaa on täysin mysteeri vielä viikon ajan =(
ja tälle jumalattomalle eläinkatraalle pitää saada hoitaja myöskin eikä mitään hajua miten kaiken järjestän =(((
ja haluisin nii et kaikki päästäis lähtemään sinne. ei tarvis kenenkään olla erossa toisistaan eikä sit kantaa huolta jos sakki on kahtia..

matami: no meillä ennen söi ku hevonen vaikka on hoikka ku mikä..nyt ton lenssun aikaan ja sen jälkeen popsii sitä sun tätä ja hyvin vähän =(((( eli pyhällä hengellä mennään myös täällä. =(((( tuo ku on tosi perso ruualle normaalisti. täytyy toivoo et helpottaa ku viimosetki flunssan rippeet katoaa...

jaksuja kaikille...luin sieltä täältä vaan..pää sekaisin tuosta leikkauskirjeestä..niin ku aina on jostain =))))))
mut eteenpäin mennään kauhean narinan kanssa päivät..hermot tiukilla mut eiköhän se tästä helpota vielä =)
 
Weiss :hug:

MsDevil tervetuloa joukkoon.

Nemika teille tuli sitten nyt päivä. Toivon sydämmestä että kaikki menee loppu viimein hyvin ja että todellakin pääsisitte kaikki Helsinkiin operaation ajaksi. Tuollaiset hetket kun on juuri niitä milloin se oman perheen läheisyys on tärkeä - perheen kaikille jäsenille.

Meillä vieraili kanssa vatsatauti, molemmat oksenti viime viikon. Nyt onneks ohi ja ulkona iso kasa mattoja odottamassa pesemistä...Aika helpolla onneksi päästiin kun molemmilla pysyi kaikesta huolimatta ruoka- ja juomahalu tallella...mitä ihmettelen suuresti.

Kiroilua ei ole vielä ilmennyt, vaikka Neea kyllä pongaa kaikki mahdolliset sanat ja höpisee aamusta iltaan kuin papupata. Kuitenkin tulee itsekin lipsauteltua aina välillä vaikka kuinka koittaakin hillitä kielenkatoja.

Ihana nyt seurata noiden kahden taaperon menoa. Leikkivät ihan vallan nykyään jo kaksinkin kun Nettakin alkoi kävellä. Parasta on kun pitävät toisiaan kädestä ja tanssivat Piiri Pieni Pyörii...Neea "laulaa" ja Netta käkättää. Välillä kupsahtavat kumoon toistensa päälle ja sitten molemmat kikattaa ja ei kun vaan takas ylös ja uudestaan. Vielä kun tuo pienenmpi oppisi kunnolla ulkonakin kävelemään niin viihtyisi siellä paremmin. Kuka sitä rattaissa viihtyy kun isosisko viipottaa pitkin metsää menninkäisten perässä. Neiti on saannut päähänsä jostain että mennikäiset asuu meidän takapihan metsässä, kivien koloissa. Sieltä se käy niitä huutelemassa :Huuhuu, mennikäinen, huuhuu...ja kun (jostain kumman syystä) menninkäisiä ei näy tokaisee : Ei kotona!
 
Täällä länsi-rannikolla ei ole lunta enään muutakuin satunnaisesti paikoissa joihin sitä aurattu.

Kumisaappailla meilläkin mennään.

syöminen: Nyt taas ruoka uppoaa. Silloin, kun pukkas noita takahampaita meni useampi viikko pelkällä närppimisellä. Peruna-ateriaa on turha yrittää saada meneen kuin kerran päivässä, mutta onneksi muuten on kaikki ruokainen. Jopa sinappi "raakana" kelpaa.

 
Onpa tullut tekstiä lyhyessä ajassa paljon. Viimeks kun kävin kurkkimassa niin vallitsi syvä hiljaisuus. :)
Me vietettiin muutama päivä kylpylässä, ihana reissu. Eevakin vihdoin hyväksyi miehen osaksi porukkaa ja ehkä vaan 50 kertaa tuuppasi sen pois mun luota. Mutta vaan siksi että halusi itse miehen viereen. :D Lisäksi neiti heitti maahan kirkumaan ainoastaa kerran 3 päivän aikana, ihme ja kumma. Hermo lepäsi, nyt jaksaa taas. Vaikka Eeva on ollut ihan painajainen nyt kotona, etsii 'setää' eikä suostu tekemään mitään ilman sitä, kiukkuaan vaan. Suloista, mutta toivottavasti menee pian ohi.

Syöminen sujuu aika satunnaisesti, mutta niin se on ollut jo kauan. Joinain päivinä syö kuin viimeistä päivää ja seuraavina ei juuri mitään. Aina välillä kokeilen tarjota herkkuja, jos ei halua edes niitä niin huolestun. :) Ajattelen vaan, että syö sitten kun on nälkä. Näin tosiaan niin kauan kun on muuten terve ja reipas tapaus.

Päikkäripainajainen on muuten täällä taas, vaihteeksi. Ei siis suostu nukkumaan tai sit nukahtaa niin myöhään että illallakin menee tosi myöhään. Saattaa silti seuraavana aamuna singota ylös hurjan aikaisin. Sit on ihan väsy jo aamupäivällä, mutta uni ei silti tule. Eilen oli sellainen päivä ku ei nukahtanut autoon, ei rattaisiin, ei mihinkään. Ja kyllähän sen tietää mitä menoa yliväsyneenä on. En tiedä pitäiskö alkaa heräämään joka aamu vaikka 7:30 ihan kellon kanssa että sais joskus ajoissa päikkäreille ja sit ajoissa yöunillekin. Oon vaan itse niin laiska että en jaksais nousta yhtään sen aikaisemmin kun on pakko..
 
Heippa!

Tervetuloa MsDevil!

Mulla alkaa kk työkokeilu olemaan ohitse ja varmaan sanon kummankin muksun hoitopaikat irti. Alan taas kotimammaks ainakin tammikuulle saakka. En tiiä sitten millä rahalla elellään, mutta pakko jollain.
Neidillä on mennyt tosi hyvin hoidossa alusta saakka ja todella hyvin mielin sen sinne aina voi viedä. Ei tarvii sitten jännittää, kun sama on joskus taas edessä. Melkein säälittää sanoa hoitopaikka irti, kun se on saanut siellä hyviä kavereita. Täytyy alkaa taas sitten käymään kerhoissa ja treffailla marmottaa ja eevaa =)
Katotaan jos vaikka tammikuussa lähtisin koulun penkille...jos rahallisesti vaan pystyy. Pitää ensin saada tuon tulevan ekaluokkalaisen koulu alkuun ja miettiä sitten vasta omia juttuja.

Ruoka maistuu neiti pitkätossulle oikein hyvin ja on aina maistunutkin paitsi kipeänä. Aina jääkaapilla tai odottamassa lautasen ja lusikan kanssa keittiössä.

Nemika, tsemppiä! Toivotaan kovasti että saat asiat järkättyä sillai, että pääsette kaikki sinne.

Hampaiden pesu on ihan kauheeta. Ei ole ikinä tykännyt ja aivan järkyttävä tappelu aina iltasin. Hyvä jos vähän saa sutastua jotakin hammasta...saas nähdä mitä hammaslääkärissä suusta löytyy. Paitsi ei se sielläkään kyllä suutansa avaa...se on varma.

Kauniit säät on B) mutta lunta vaan riittää meidän pihassa....ja tosi märkää. Peppi menee makaamaan kuralätäkköön ja juo kuravettä...ihanaa. Se kun on aina tykännyt syödä kiviä, lunta ja muuta kivaa.
Peppi sanoo kurahousuja kurakakaksi :D mistäköhän tuonkin keksinyt...samapa tuo kura kun kura =)
 
MsDevil - meillähän on näköjään aikas samat aikataulut! :heart: Meidän neiti syntyi 16.5.08 (LA oli 13.pvä) ja tän tulokkaan LA on 14.pvä toukokuuta. Saattaapi neiti saada synttärilahjaksi sisaruksen! Ainaskin saanee "helpotetun" version 2v synttäreitä - tuskin jaksan/pystyn laittamaan ja leipomaan niin paljoa, kuin haluaisin... Alkaa lonkkakipu olemaan aikamoista - ekassa raskaudessa ei ollut tällasta!
Ruokailusta. Eevi syö ihan järjettömästi ainakin parilla pääaterialla. Ihan kevyesti vetää omaa annosta enemmän ruokaa, tyyliin kaksi perunaa, 2dl keitettyjä kasviksia ja esim.lohta ison palan... Mut sit ei aamiainen uppoa lainkaan, vaikka pyytää saada, ja sit yhdeksän maissa vinkuu hedelmää tms.välipalaksi.... Mua niin ärsyttää heittää ruokaa roskiin, mut ei niitä maidossa lilluneita muroja syö kyllä enää koirakaan, joka muuten toimii kiittettävästi jämien loppusijoituskohteena. :D Meillä on kyllä aina syöty hyvin, kaikki kelpaa (paitsi puolukka) ja ainakin maistaa kaikkea... Nyt vaan määrät on kasvaneet hurjasti. Tosin on alkanut liikkuakin älyttömästi! Juoksee, treenaa kuperkeikkaa (hihkuu samalla "keikka!") kiipeää lumikasoihin, kävelee katukivien reunoja tasapainoillen, kiipeää viidenteen kerrokseen portaita ihan omasta halusta.... Ei ihme, et tarvii energiaa!
Nemikalle voimia!
Hampaidenpesu on toistaiseksi mennyt osana iltarutiineja ilman protesteja. En tosin pyrikkään, kun vaan käymään kaikki pinnat kertaalleen läpi, et sinne 2min. on vielä matkaa.... :)
Nyt koitan mennä nukkumaan... Väsy on kova, mut yöt menee pyöriessä... Ärsytys!
Aurinkoa kaikille! :flower:
Ani ja masu rv 35 ja risat
 
Marmotta:Onpa hienoa että Eeva hyväksyy miehen!

Ruokailusta, Niklakselle on kyllä aina maistunut hyvin ruoka, syö välii iha mahottomia määriä ja silti on tuollanen pikku kirppu, kovasti on menossa koko ajan, ei paikallaan pysy, että kai johtuu siitä =) Hampaiden pesustakin on tykännyt aina, ihan mielissään aina yöpuvun vaihdon jälkeen juokseen vessaan että pestäis hampaat.

Summer:Tyhmänä kysyn, et mitä noi työkokeilut on sulla ollu? Ja kyllähä sitä vähä aikaa kitkuttelee ilman rahoja, en voi sanoa et mekään rahassa ryvetään, tiukkaahan se on, pelkästää miehen tuloilla elellä, kun kotihoidontuki sen verra pieni, mut saa nyt luvan näin mennä vähä aikaa että lapset kasvaa. Töitä jos löytyy ni sit löytyy, työttömäksi en ole vielä ilmoittanut itseäni. =)


Kiroilu: Ei kiroile lapset meillä, joskus pienenä tytöt sano vee sanan, kielsin ja seur kerran en noteerannu mitenkää ni ei onneksi kuulu niiden suusta enää. niklas nyt ei vielä nii paljo ees puhu ja toivottavasti en kuuliskaan kiroilua sen suusta.
 
Marmotta,kiva et teidän reissu onnistu =)

Hampaiden pesu,[/b]Joskus jos on umpiväsynyt panee vastaan mut aika hyvin antaa pessä. Lauleskelen yleensä siinä samalla,tykkää hirveesti kuunnella ja jaksaa sillai keskittyy paremmin. Saan harjata sillä tavoin aika pitkän kaavan kanssa :D
 
Meillä neiti on ollut kuumeessa, onneks on saanut olla Mummin hyvässä hoidossa ja huomen menee mun äidille. Ihmeen reipas kuitenkin.Nyt tuntuu olevan liikkeellä kaikenlaista kuumetta ja köhää .. oksennustaudilta ollaan viel vältytty.

Mut eipä tänne mitään ihmeempää.. keväästä nautitaan.
Ja pikku hiljaa aletaan miettiä 6v. ja 2v. synttäreitä :)
 
Sarbba, oon lähihoitaja, mutta aina työskennellyt lasten parissa. Nyt sitten katselen eri vaihtoehtoja mitä lähihoitaja voisi tehdä. Oon ollut kahdessa eri paikassa kk pätkän ja saanut vähän selviteltyä mikä musta isona tulisikaan. Oon ollut jo vuoden liiton rahoilla eli työttömänä, mutta kohta sanon itteni kotihoidontuelle takasin ja oon sitten sillä ainakin tammikuuhun saakka. Työkokeilusta olen saanut ihan liiton rahat ja 9e päivällä lisäksi. Tosi hyvä vaihtoehto ollut näin katsella eri vaihtoehtoja. Onks teille muuten tullut tietoa jo eskarilaisen tulevasta luokasta/opettajasta tai kouluun tutustumispäivästä? meille ei vielä. Meinasin muuten houkutella tuon poitsun uimakouluun joka alkaa toukokuun alussa. Onks teillä oltu vielä uimakoulussa?
 
Summer: Ei oo tullu vielä mitään tietoja kouluhommista, oonki tässä ootellu, eikös se enskuussa pitäs olla tutustuminenkin. Ei oo meillä oltu uimakoulussa, missä täällä on? Uimahallissa? Ja minkä ikäsille, ois tosi kiva tuommonen =)
 
Merika: Meilläkin on ens kuussa 2v. ja 6v. synttärit.

Kiitti summeri, kun otit uimakoulun puheeksi. Mun täytys kans saada toi tuleva 6v. opetteleen uinnin saloja. On ollut meillä aina se "ongelma" lapsi, kun huutaa suihkussakin.
 
Tervetuloa minunkin puolesta MsDevil88 ! :)

Ja olipa kiva käydä lukemassa Weissistäkin pitkästä aikaa ! :)

Meillä ollaan taas kipeitä, saatiin nyt toinen kuuri korvatulehdukseen, toivottavasti nyt auttais. Kuumetta ei onneks enään ole, mutta kauhea yskä, hengitys ihan vinkuu. Onneks saatiin siihenkin sit lääkettä.

Ruokailu: Suunnilleen kerran viikossa syö hyvin ! Ja loppu päivät paastoa... :D eivaan, välillä saattaa syödä suht hyvin, välillä ottaa vaan yhden lusikan sitä ja toisen tätä. Kurkku uppoaa aina. Mut tällästähän miellä on ollut jo vuoden verran.. Tosin nyt syö vähä paremmin mitä esim. kesällä söi.

Sit toiseks meillä loppui nyt resepti siihen soija maitoon, ja kun ei ole tarvetta sitä ei enään uusia joten meillä oli/olis aika opetella juomaan ihan tavallista maitoa, ja olenkin koittanut vähä väliä sitä tarjota niin ei ole kelvannut sit millään. Hokee vaan "ei tykkää", mut tänään kun pyysi maitoa, selitin että J:n oma maito on nyt loppu ja sitä ei enään saa, pitää ottaa isin maitoa ( J aina sanoo että tavallinen maito on isin maitoa kun mies on ainut ketä sitä juo :D ) niin tosta vaan kelpaski tavis maito, toivottavasti kelpaa jatkossakin! :)

 
Sitä piti vielä kirjoittaa että tällä viikolla neiti on vetänyt niinki pienistä asiosta herneet nenään kuin; Eilen lähdin lenkille ja pistin J:n mielestä mummun kengät jalkaan niin toinen meni lattialle tinttailemaan, toisen kerran veti herneet siitä kun halus pipon päähän ja en heti sitonut sitä kiinni... :LOL: :LOL:
 

Yhteistyössä