TOUKOKUUN TOUKAT 2010 ~~Lokakuussa~~

zizilisko: Ihanaa että olet päässyt vähän omaakin aikaa viettämään. Oliko hyvä elokuva Social network?
Tuntuu että itselläkin olisi tarve sellaiseen. No onneksi nyt sain äitini lauantai aamuksi meille että päästään isännän kanssa hieman shoppailemaan! :) Raskauden jälkeen en ole mitään itselleni ostellut, kun halusin ensin päästä omiin mittoihini takaisin että vaatteet näyttäis suht hyvälle päällä :) Ja nyt kaikki + muutama extra kilo lähteny :D

Huoh, täällä edelleen huonoilla yöunilla! Taitaa vaan pahentua yö yöltä, mutta näillä nyt mennään! Pitää koittaa saada päivällä levättyä sitten poijjan kanssa : / Onneks on poju niin vilkas ja touhukas päivisin että nyt alkaa olla jo herrasta seuraa! Pahan tekijä tuo pikkuinen on jo! :LOL: Lehtikorista KAIKKI lehdet revitään alas, maistellaan niitä ja nauretaan kovasti! Toinen mikä kiinnostaa kovasti on tv-tason vetolaatikot! Varmasti ensimmäinen sana minkä oppii on EIIIII!!! :LOL:

Ensiviikolla meillä onkin jo puol vuotis neuvola! Aika vaan kuluu jonnekkin. Innolla odotan onkohan poijjalle miten painoa tullut. Aikaisemmin paino kulkenu pituutta reilusti jäljessä, mutta jospa sitä nyt otettas pituutta kiinni kun kiinteitä ollaan ruvettu jo ihan kunnolla syömään :D


Mutta nyt ruuan laittoon ja takan lämmitykseen! se on :wave:
 
Hei!

joululahjoista osan oon jo ostanu alan ostella jo kesällä ;) Henkalle vois toivoo turvaistuinta.

Mä olin eilen kaverin kanssa Yön keikalla ja oli tosi kivaa ja ihan pilkkuun asti oltiin. Kotona oltiin aamulla 4:ltä :whistle: eikä oo ees mitään krapulaakaan.
Nyt jos taas jaksas tätä arkea.

Mut mukavaa viikonloppua kaikille.

baby dream ja Henkka poju
 
Moi!

Meillä oli tiistaina neuvola ja Ella painaa nyt sen 7,3kg ja on 64cm pitkä. Ja ikää siis vähän reilut 5kk.
Kaksi rokotetta sai Ellakin, viimeisen rotan ja sitten sen yhdistelmä rokotteen piikillä. Huh, seuraava rokote vasta vuoden iässä. :D Meidän neiti suuttuu aina kunnolla neuvolatädille kun pistetään. :)

Vielä ei saa istuttaa meilläkään, selkä vielä lösähtää kun laittaa istuma asentoon.

Kaksi hammasta edelleen, uusia ei vielä ainakaan näy. Mutta varmaan kohta tulee lisää kun kuolassa koko tyttö koko ajan. :)

Neuvolassa kehuivat Ellaa jämäkäksi hymytytöksi. :) Ella tosiaan nauraa ja hymyilee todella paljon, ihanaa kun toisella on mukava olla. :)

Liikkuminen lisääntyy koko ajan, navan ympäri pyöritään kovasta ja ryömimään pitäisi päästä. Konttaus asentoonkin pyrkii jo. On ihan hilkulla että joko lähtis eteenpäin. :) Siinä vahditaan sitten. :D

Lauantaina kummitytön 1-vuotis synttärit, hui kun aika menee nopeasti. :)

Joo, mutta ei sen kummempia tällä kertaa.

Hyvää viikonloppua ja muistakaa kääntää kelloja!!! :)

Riikka ja Ella reilut 5kk
 
Iltaa,

ihanaa kun mammat on päässyt vähän tuulettuun, leffan, bändin tms. merkeissä =)
Meikä rykäs kans eilen ja ihan hetken mielijohteesta, ja viikon kun oli noita räkänokkia hyysännyt, lisäksi eilinen oli joku kakkasuma..kun olin vaihtanu KUUS kakkavaippaa niin aloin todella olla tarpeessa et tarttis päästä jonnekkin poooooisss! Miehenkin kanssa ollut niin nihkee viikko ja jatkuu vaan, että oksat pois :rolleyes: Niin otin junan ja läksin Helsinkiin ystävien pariin bilettää. Oli ihanaa kun vain yksi kamu ties että tulen ja muut 4 ei ja kaikki oli NIIN iloisesti yllättyneitä kun pärähdettiin karaokebaariin, tadaa! :cool: Taustaksi kerrottakoon että asun nykyään 100 km päässä ja perheen perustamisen myötä käyn tietty todella harvoin piäkaupungissa hiluttelemassa. Mut joo tänään ollut tosi tosi väsy, eli bileverot maksussaan :p

Puksu Mulla sama homma että en ole viittiny ostaa vielä mitään kun vieläkin on se n 4 kg joista yritän rimpuilla eroon, ettei sitten jää isoiks, mutta kauhee ongelma kun pitäs johki ihmisten ilmoille lähtee että mitä laittaa päälle. Toi tämän päivän karapulamättö pizza tuskin auta mua tässä problematiikassa :whistle: Kivaa kun saa uutta, lucky you :) ..ja pari extrakiloakin, nice!

zizilisko Jos vaan tuntuu että ei jaksais niin pyydä apuja heti, ennenku väsähdät enemmän. Ja jos masennusta epäilet niin neuvolassa on sellainen kyselytesti millä saa selville ainakin jotenkin että onko masennusta. Mä ku täytin silloin kesällä sen ja pisteet oli tosi korkeat niin tätsky otti kyllä tosi vakavasti mut ja järkkäs apuja :) Suu auki vaan että jaksamisen kanssa on ongelmia :hug:

Joululahjoista tai yleensä lahjoista Esikkohan oli viimejouluna tosin 'jo' liki 11 kk mutta nyt on huomattu että pidettyjä / kehittäviä olleet sellainen brion puinen palikkalaatikko, samaten sellainen pyramidi lelu missä siis laitetaan tappiin renkuloita. Kävelykärry on hyvä kävelyn opetteluun, ja nyt työntelee siinä kaikenlaista tavaraa, duplot ( meille hankittiin vasta pari kk sitten ), erilaiset soittimet: tamburiini, marakassit, huuliharppu, rummut... ja tytöille tietty nuket ( jotka muuten yllättävän kalliita ) ja nukelle rattaat.
Ja siis ei tosiaan saanut noita kaikkia joululahjoiksi, mutta lähinnä jos joku kaipaa vinkkiä :)

Jokohan se nukku-ukko viskois unihiekkaa näihin silmiin. Öitä.

HM ja poika +5kk, typy pian 1v 9 kk
 
Pikaseen vaan, uudesta kuukausipinosta, eli mulla kävi sellanen mielessä (tuli tosta Nappulan kirjotuksesta mieleen), et mitäs jos pidettäis tää sama pino, eikä avattaisi joka kuukausi enää uutta? Nyt kun tekstiäkin tulee paaaaaljon vähemmän kuin odotusaikana.. Mitäs mieltä ootte? Löytäisi harvemmin käyvätkin paremmin perille ;)
Itseäni lainaten...

Meillä on nykyään elo muuttunut hyvään suuntaan :) Ihanaa kun saa nukkua yöllä! Alkuyön kirkunat on muisto vain, jaa no kerran taisi eilen tulla. Pimeän pelko on meillä tainnut olla syy koko ajan, kas kun valot päällä nyt nukutaan :eek: Eli tyttö havahtuu yöllä, ei näe mitään (meillä on ihan tosi pimee makkari) niin vähemmästäkin peljästyy. Täytyy se "univalo" (siis mikä se on, totaalinen black out!) käydä ostamassa. Niin ja uskaltaahan sitä tuulettaa myös sen puolesta että 10 yöhön meillä ei ole yöllä enää syöty. Äkkiä noi tissitkin on siihen oppinut, pari ekaa yötä olin räjähdyksen partaalla, nyt on ihan normiolo aamuisin.

Konttauksesesta/ryömimisestä joku kyseli... meillä liikutaan edelleen tosi laiskasti, välillä hakeutuu konttausasentoon ja räpiköi kun kala kuivalla maalla, mutta kääntyilis nyt ees selältä mahalle ja toisinpäin. Tiedän että osaa mutta ei näköjään neitiä kiinnosta :D Mahallaan viihtyyy tosi pitkiä aikoja leluja kattelen (ja heitellen)

Ihanaa kun kelloja siirrettiin niin saatiin rytmi helposti "aikaistettua" tunnilla. Nyt paljon parempi kun mennään jo 21 nukkumaan, ehtii itsekin vähän nollata ennen unille menoa.

Jaa pitää mennä |O
 
Heips! Varmaan ihan järkevää, ettei joka kuukausi tee uutta pinoa, kun tänne ei niin paljon tule tekstiä kuitenkaan. Tässä yks päivä huvikseen vilkuilin noita odotusajan keskusteluja, sinne tuli tekstiä kyllä huimia määriä! Vuosi sitte tähän aikaan oli itse kullakin suurin murheenaihe se, ottaako sikapiikin vai ei. Ja melkoset pahoinvoinnit ja väsymykset oli päällä monella!

Meidän poika kävi 5kk neuvolassa viime viikolla. Rokotteesta tuli seuraavana päivänä kuumetta, mutta se laski aika nopeesti enkä antanu lääkettäkään. Rota-rokotteesta ehkä johtu, että kakkas seuraavana päivänä 4 kertaa aamupäivän aikana! Aikasemmin meille ei oo rokotteista tullu mitään oireita.

Mitat oli 63,5cm ja 7,5kg. Kovasti on kasvanu edelleen pelkällä rintamaidolla. Yötankkaukset on välillä vähän väsyttäviä, tai ei itsessään syötöt, vaan se jos ukko virkistyy samalla niin ettei enää meinaakkaan nukahtaa uudelleen. Yleensä herää 2-3 kertaa yössä. Soseita ajattelin aloitella ens viikolla, viikonloppuna lähetään reissuun/kyläilemään, niin en siks vielä tällä viikolla halua alottaa. Ens viikko on rauhallisempi kaikin puolin ni parempi sillon alotella uusia juttuja.

Meillä ei edelleenkään käännytä ympäri asti. Kaikki lelut kiinnostaa kovasti ja osaa jo itekki poimia ja ettiä niitä, ei enää odota että kaikki annetaan valmiiks käteen. Istuu jo aika jämäkästi, mutta vielä oon ollu aika varovainen istuttamisen suhteen.

Pukemisesta: Oon jo laittanu talvihaalarin vaunuihin, mutta sinne alle tietty vaan body+housut, ja äp:n makuupussia en oo vielä käyttäny, fleecehuopa vaan peitoksi. Tää on tuntunu ihan sopivalta. Tosin lämpötilat vaihtelee hirveesti, tänään on tosi lämmin taas.

Mukavaa viikkoa ja jaksamisia kaikille, etenkin niille joilla yöunet rikkonaisia!:hug:

Ronya + poika 5kk
 
Hellurei aikoihin :wave:

Eetu meni päikkäreille ja ite pitäs mennä suihkuun.. Ollaan esitelty tätä meijän asuntoa ihmisille, siis mehän saatiin se paritalon kämppä :cool: Tänää varmaan vois jo alottaa pakkaustohinat, tai aikapaljon menee roskiin. Mietin et pitäs sunnuntaiks raivattua kaikki lehet, ym. mitä vähäänkää voi polttaa ja menis poltto talkoisiin anoppilaan :D Konttiin ajattelin viedä astioita jota ei käytetä ja vaatteet. Eli kaikki nää tavarat muuttaa uuteen kotiin kun en saa ihteeni niskasta kii :D

Meillekin tuli viimeviikolla hammas :) Nyt näyttää hampaan kummallekin puolelle tulevan uudet. Nii ja joku puhu et lapsi pelkäs pimeetä?! Meil on sama juttu, huomattiin vkl ku oltiin anopilla yötä. Siel ei nähny mitään ku oli pimeetä, meillä kotona on tosi valosta öisinki. Eetu heräs vähän väliä kitinään öisin, sitten kun etti kännykän valolla tuttia poika nukahti heti. Ja nyt on kotona nukkunu taas kun tukki.

Jahas, huuto kuuluu :wave:
 
Nappula Joo, listasta taitaa puuttua parikin linkkiä aikaisempiin keskusteuihin, mutta en saa niitä laitettua, joten saa auttaa, jos osaa :D

ALM Mulle kyllä sopii, ettei pinoa uudisteta joka kerta :) Vahidanko kuitenkin tuon kuukauden tuohon otsikkoon vai miten??

miikulainen no jopas oli arvailua tuolta terv.keskuksen puolelta, onneks saitte kuurin ja tauti helpotti.

Ronsutar Täällä ei vielä konttausasentoa sen kummemin haeta. Meilläkin edelleen tuo lusikkaruokailu tökkii. Suurin osa ruuasta syletään pois :D

KH Meillä istuma-asento on sen verran huono vielä, ettei olla istutettu kuin ihan muutamia minuutteja sylissä. Onnea asunnosta :flower:

joululahjoista Leluja yritetään välttää viimiseen asti, niitä ei vielä niin hirveesti tarvi. Ajattelin pyytää pulkan, potan, kirjoja, vaatteita ja muutama muumiastia.

heluna tervetuloa mukan! :wave:

zizilisko oliko hyvä leffaaa? :p

Täälläkin 5kk neuvolassa käyty, rokotteita tuli roppakaupalla. Illalla tyttö oli hieman kitusempi ja tänään silmät ovat olleet sairaan näköiset, lämpöä kuitenkin vain 37,6 astetta. Muuten neuvolassa kaikki ok.

Uudet mitat olivat, suluissa 4kk:n mitat:
Paino: 6630g (6120g)
Pituus: 63,8cm (61,3cm)
Pipo: 41,6cm (40,5cm)

Neuvolassa terkka kyseli, että joko hampaita on tulossa? Naureskellen sanoin, että eihän meille vielä. Siihen samaan syssyyn terkkari sanoi, että no eihän tyttö kuolaakkaan yhtään, että tuskinpa vielä. Meillä tosiaan ei ole ollut mitään merkkejä ilmassa hampaiden tulosta. Mutta kas kummaa, viikonloppuna tyttö halus mun sormen suuhun ja kun sen annoin, nii päätti purasta oikein kunnolla ja kas kummaa, siellä olikin yksi pieni hampaan alku :D ::heart

Jos nyt oikein miettii, niin ehkä tyttö on tosiaan öisin herännyt muutaman kerran enemmän kuin normaalisti. Tai ei edes herännyt, vaan itkenyt unissaan muutamia kertoja, johon on sitten asennon vaihto tai tissittely auttanut.
Seuraavana päivänä sitten huomasin toisenkin hampaan, joten meille on tulossa kaksi hammasta alas :) Lievää kitinää hampaiden tulo on näköjään aiheuttanut, mutta ei mitään perus kuolaamisia ym.

Täällä mennään edelleen tissimaidolla. Kuitenkin joka päivä harjoitellaan kiinteiden syömistä, mutta hankalaa se edelleen on. Mää imetän varmaan tyttöä kouluikään asti :headwall: :D

Kaikille väsymyksen kanssa kamppaileville oikein paljon jaksuhaleja! :hug:
 
NAJ
Koitanpa kantaa minäkin korteni kekoon

KH: Onnea asunnon johdosta :flower:

ALM:in kotona on unet parantuneet kiva =)

Alisa: Kyllä se tyttönen alkaa niitä kiinteitä syömään, meidän kakkospoikakaan ei oikein noista soseista perustanut, mutta sitten loppujenlopuksi lähti, eikä tuo 5 v enää tissiä syö =) Vai että hampaita jo, onnea =) Hienosti on teidän tyttö kasvanut.

Meidän pikku Myy on yjhä edelleen tosi pikkuinen =) Kerkiää sitten isompana kasvaa =) Uusia taitoja ei ole tullut, johan niitä tulikin tossa. Istuminen on vielä niin huonoa että ei pitkiä aikoja istuteta, välillä sylissä on istuvassa asennossa, silloinkin nojaa aikuiseen. Suojaheijasteita ei vielä ole ja selkäkin alkaa vasta nyt olla suora, joten ei kiirettä. Toivoisin vaan että tyttö istuisi kun aletaan niitä kiinteitä syödä, onhan tässä muutama viikko vielä aikaa oppia.

Nyt on tyttö alkanut vierastamaan, kun vieraita tulee pitää äidin sylistä katsella ja jos joku työntää naaman liian lähelle, alkaa lohduton itku. Väsyneenä itku tulee tosi herkästi.

Jaksuja kaikille huonoista unista kärsiville, toivottavasti unet paranisivat.

Nyt kauppaan ja kirjastoon

NAJ+Myy 5kk
 
Meillä tulee tänään puoli vuotta täyteen!!

Tyttö ryömii ja heiluu konttausasennossa edestakaisin. Oikeastaan ryömimistaito ei tahdo enää tytölle riittää vaan on nyt aloittanut kitinän konttausasennossa. Kurkottelee myös kovasti ylöspäin, sohvalle, tv-tasolle jne... Pinnasängyn pohja laskettiin muutama päivä sitten puoleen väliin, kun alkoi pää keikkua turhan ylhäällä.

Vasen käsi on ryömiessä melkeen koko ajan nyrkissä ja koukussa, mutta ei silti tahtia hidasta. Ja konttausasennossa pukkaa itsensä hienosti käsilleen. Sorminäppäryys vasemmassa on parantunut selvästi. Saapa nähdä mitä viikon päästä neuvolassa täti tuumaa. Itse toivoisin, että päästäisiin ainakin fysioterapeutilla näyttäytymään. Tosin tyttö liikkuu niin hienosti, että saa nähdä, mitä sanotaan. Sylissä kampeaa aina istuvaan asentoon, mutta syöttötuolissa istuminen on vielä sen verran huteraa, että siinä ollaan vain väillä käväisty. Sitterissä ruokaillaan. En tiedä johtuisko tuo hutera istuminen vasemmasta kädestä, kun puristaa istuessa kättä mielellään nyrkkiin. Mutta ei kai tämän ikäisen tarvitse vielä istuakaan? Joko teidän puolivuotiaat istuvat hyvin syöttötuolissa?

Ruoka maistuu hienosti. Kokonainen purkki menee lounaalla ja päivällisellä ja illalla puuro. Lihat maistuu ja kalaa on syöty tällä viikolla. Viikonloppuna aloitetaan sitten kaura ja sitten muut viljat. Riisi ja maissipohjaisia puuroja ollaan tähän asti vain syöty. Luulenpa, että painoa on nyt tullut hyvin, kun neuvolatäti viimeksi vähän antoi noottia, että enemmän soseita, että paino nousee.

Kyyneltenhymy: Oi, teillä jo hammas! Meillä ei näy ei kuulu...
 
Moikka!
Meilläkin oli tällä viikolla 5kk neuvola ja hienosti oli poju kasvanut. Paino 7770g ja pituus 65,5cm. Benjaminillahan oli tuo pituus käyrä koko ajan laskusuuntainen, mutta nyt sitten lähti menemään suoraa tasaista viivaa, että näköjään haki vaan sen oman paikkansa :)
Meidän 2v. oli myös neuvolassa mustis, kun vauvaa tutkittiin. Koskakohan tämä helpottais?
Aukaisin myös suuni, että en ole itse voinut kovin hyvin ja apua on nyt tulossa siihenkin.

Social network oli ihan katsottava kuva. Ei mikään huippu, mutta ei huonokaan. Nyt viikonloppuna pitäisi mennä katsomaan Due date, jossa toivottavasti saa nauraa. Mietityttää vaan miten mies pärjää, kun Benjamin ei millään meinaa suostua rauhoittumaan hänen kanssa, eikä juomaan pullosta korviketta. Kerran oon antanut rintamaitoa pullosta ja se maistui ihan hyvin. En sitten tiedä tökkiikö itse korvike vai se että juuri minä en ole sitä pulloa tarjoamassa. Nyt pumppasin muutaman millin rintamaitoa ja kokeilen uppoaako. Jos toimii, niin sitten pitää kokeilla toimiiko myös jos iskä syöttää.
Kiinteitä ollaan nyt kerran päivässä maisteltu ja aika reiluja annoksia jo menee. Varmaan pitää jossain vaiheessa lisätä toinenkin ruokailukerta päivärytmiin.

Hampaista ei ole vielä tietoakaan. Ei kuolaa yhtään, tai ole mitään epämääräisiä kitinöitä.

Meilläkin tuota konttausasentoa haetaan jo. Benjamin työntää jalat masun alle, mutta yleensä kiepsahtaa siitä sitten selälteen. Eteenpäin yrittää kovasti, mutta kädet ei vielä ole ihan menossa mukana. Jollain lailla onnistuu kuitenkin vähän matkaa etenpäin liikkumaan.

z+B 5kk
 
Hellurei..

Täällä Eetu tuli eilen 6kk.. :heart: Nopeeta menee aika, välistä ihan pelottaa.. Mieskin eilen kysy että muistanko kun meillä oli vauva?! Onhan Eetu aina äitin vauva, mutta ei se silt enään oikeen tunnu kun lattialla mesoaa :D Muutamasti ollaan menty konttaus asentoon ja aina sillon kun pojalla on hermo menny, pungertaa ihtensä konttausasentoon siinä vaiheessa :D
Nii ja se meijän unikoulukin toimi loistavasti sillon, jonka alotin kun kipeitä oltiin. Nyt poika sänkyyn, maitoa, nalle kainaloon ja seläntaa peittoa ettei käänny massulleen. Sinne nukahtaa ittekseen :) Siis meillähän ei maitoa juoda enään sylissä, siittä ei tuu kun huutoa. Maito juodaan sängyssä maaten, joskus onnistuu että makaa sohvalla ja kahtoo tv:ttä :D Ai miten niin itsepäinen :LOL: No pääasia että sitä maitoakin menee..
Kiinteistä oon huomannu sen, että oon laiska vaihtamaan makuja. Tai se varmaan johtuu siittä kun maistellaan niin kauan yhtä ruokaa ja totutellaan siihen ennenku koitetaan taas uutta. Liha on menossa nyt. Sen jälkeen pitää kaurapuuroa maistella.
Kahtokaa, omaa persettä vaan :LOL: En muusta näköjään osaa enään kirjottaa.. :O
Ai, pitää myös ilmottaa että meillä poika nauro oikeen kunnolla. :) Isi on varmaan niin naurettava tapaus et äänen hekotti ja kauan, sain videolle kuvattua.
Omistaakos muita videokameran? Meistä aivan mahtava keksintö! Vähän väliä kuvaillaan pieniä pätkiä :)
Jahas, joku roikkuu lahkeessa ja kiljuu. Taitaapi olla päikkäreitten aika!
 
NAJ
Äitiliinille istumisesta, vauvat oppii keskimäärin 6-9kk ikäisenä istumaan, joten ei vielä mikään kiire :)

Monet vauvat hakevat jo konttausasentoa hui :) Myy ei vielä hae, kieriminen tuntuu riittävä, kierien pääsee kaikkiin mielenkiinoisiin paikkoihin :)

zizlisko: hyvä kun haet apua. Meidän tyttö oli ihan ekassa neuvolassa siinä 0 käyrillä, äkkiä käyrät tipahti sinne -10 ja alle ja siellä on tasaisesti pysytty. Hauskaa leffaa :) Voihan olla että Benjamin vierastaa sitä korviketta ja rintamaito menee sitten pullosta.

Nyt suihkuun

NAJ+Myy
 
Nyt apuja, meillä edelleen kitistään yöt, parhaimmillaan 10min välein, kitinää on vaikka tutti olis suussa joten nyt ei oo enää siitäkään kiinni, nyt tää kaikinpuolinen tyytymättömyys kaikkeen on tullu myös päiviin, herra siis huutaa...se huutaa melkein koko hereilläoloajan, ei se mitenkään vaikuta mahavaivaiselta tms. se vaan huutaa!Välillä saattaa "unohtaa" huutamisen, mut kyllä se poikkeuksetta sieltä 5 min sisää alkaa..Mitä helvettiä mä teen ton kanssa?Mulla alkaa olemaan hermot niin kireellä ettei tästä tuu mitään!Käytin pojan eilen lääkärissä kun ajattelin et onko sillä taas korvissa jotain kun repi toista korvaansa, no ei ollu, verikokeetkin otettii ja kaikki arvot oli ok..Lääkäri oli sitä mieltä ettei lapsessa ole mitään vikaa vaan sillä on nyt vaan joku kausi...Joku kausi?!?!?Joku saakelin kausi joka on kestäny jo 2kk ja pahenee vaan?

Aaaaaaarrrrgggghhhhh.. :mad:


Muoks. Heti kun asiasta avauduin, meillä ollaankin oltu harvinaisen rauhallisia aamu... :D
 
Viimeksi muokattu:
Heippa!

Maira jaksuja sulle sinne :hug:

Kyyneltenhymy meillä Henkka juo maidon samalla tavalla,eli sängyssä. Sylissä ei oo juonu enää pitkiiiiin aikoihin.

Konttausasennosta meillä mennään konttausasentoon mut siihen se sit jääkin. Istutaan jo selkä suorana mut ei ite pysy vielä istuma-asennossa. Sitterikin on melkein kokonaan pystyasennossa.

Meillä ei olla vierastettu kertaakaan,poika senku naureskelee kaikille oli tuttu tai tuntematon :D

Meillä syödään jo kaikkea tai siis ollaan syöty jo pitemmänaikaa. Ei ole mistään ruoasta tullu mitään vaivaa. Nyt menee kerralla puoltoista purkillista liharuokaa ja sit siihen päälle purkki tai puoltoista hedelmäsosetta ja illalla saman verran kasvis-sosetta ja hedelmää ja sit aamu/iltapuurot ja maidot ruokien päälle. Ei se ookkaan ihme ky yläkäyrillä mennään ;)
Mut neuvolassa sano,et anna vaan syödä minkä syö ja meillähän syödään :whistle:

Samanlainen tapaus oli tuo 2,5v sillo ton ikäsenä,mut nyt on sit päiviä ettei ruoka kelpaa ja taas päiviä et syö ku hevonen.

Meillä talokaupat käy kuumana ollaan jätetty tarjous eräästä talosta. Saa nähdä mite meidän käy : /

Mut mukavaa viikonloppua kaikille ja jaksuja huonoista unista kärsiville :hug:

baby dream ja Henkka poika
 
Maira: Voimia sinne kovasti! :hug: Toivottavasti rauhallinen aamu jatkuu!

Meillä ollaan nyt sairaana. Pojulla huono olla kun on niin tukossa. :( Korvatkin punotti kun kävimme päivystyksessä, mutta lääkekuuria ei vielä otettu. Toivotaan että menis ohi flunssan hävitessä, seuraillaan nyt poitsun vointia!

Meillä on menty yöt hyvin, hyvin vaihtelevasti! On öitä jolloin ei nukuta muutamaa tuntia pidempään ja välillä öitä jolloin saadaan nukkua koko yö erittäin hyvin. Kaipa se tästä lähtee... Meillä tuo poika on tosiaan ERITTÄIN touhukas, niin en ihmettele vaikka touhut tulisi häiritsemään toisen unta!

Eilen meillä oli 6kk neuvola. Hyvin poika kasvaa ja kehittyy. Ja Arvatkaapas, herra päätti sitten että neuvola käynnillä minä rupean konttaamaan!! :LOL: Huh huh, oli siinä itse kullakin ihmettelemistä! :D

KyyneltenHymy: Ei meillä varsinaisesti ole videokameraa, mutta miehellä uusi puhelin, jossa huippu videokamera! Sillä ollaan kuvattu pojan naurua ja pärisyttelyä ja katsottu niitä sitten telkkarista! :) ihanaa katsottavaa! :heart:

Voih, kävin katsomassa tällä viikolla 5vrk:n ikäistä poikaa. Saman kokoinen oli kun meidän poitsu syntyessään, se oli pieni!!! :heart: Mahtui ihan yhdelle kädelle, eikä se painanutkaan mitään... Miten sitä ei tajuakkaan että nämä kasvaa aivan hurjaa vauhtia!?

jaahas, nyt alko kuulumaan makkarista kiljahtelua! :D hellureiiii!
 
Maira Saattaapi olla että tekee hampaita.. Meillä Eikka ainakin haro korvaansa ja oli äkäinen ja se helpotti kun hampaankärki tuli ikenestä läpi! Toivottavasti rauha jatkuu :) Jaksuja! <3

Mulla on tuommonen aika hyvä kamera, missä on hurjasti jo käytetty videokuvaustoiminto!!

Täällä on yöt vähän normalisoituneet, mutta kahdesti on pakko saada maitoa.. Ekaksi nukahtaa siinä 20 aikaan ja on syönyt puuroa ja saanut maitoa. No siinä 23 maissa ekan kerran itkeskelee, mutta tassutus / syli auttaa ja uni jatkuu levollisena.
Sitte 2-3 aikaan herää ja vaatii maitoa, ihan nälkä itkua on.. Sitte seuraavaksi kuudelta.
Hereille jää siinä 7-8 aikaan ja puuro syödään kahdeksan jälkeen. Kai se ihan normaalia on sitte, mutta kun kaikkialla toitotetaan että 6kk ikäinen nukkuu jo yöt kokonaan tai aamuyöllä kerran vaan herää syömään, väkisinkin miettii et pitääks tässä jotain alkaa tekemään, ettei pulloon jäädä kiinni ja on myöhemmin vaikeeta... Noh 13.11. täyttää 6kk tuo pikkumies, että ei tässä nyt sillain kiire ole..

Pikkuhiljaa täällä vaihdetaan peruutusvaihdetta ykköselle ja koitetaan lähtee eteenpäin. Selällään ollessa nostaa päätä, niskaa ja hartioita ilmaan. Välillä mahallaan konttausasentoakin haetaan. Selkä suorassa istutaan, vielä ei ihan ite pääse istumaan, mutta suurimmat toppaukset on voitu syöttäristä ottaa, kun pysyy hyvin! :)
Uskomatonta miten tuo kasvaa. Ei se enää semmonen pikkuvauva olekaan.

16.11. puolivuotisneuvola, sitä odotellessa. Vähän meni omanapaiseksi, mutta koittakaa kestää :D

:wave:
 
NAJ
Mairalle jaksuja!

ULB:Ei meidän lapsista kukaan ole nukkunut koko yötä puolivuotiaana, se kai on raja jonka jälkeen vo alkaa unikouluttamaan, mutta kyllä meidän lapset on syöneet alle 1 vuotiaina öisin

NAJ+Tyttö
 
Maira: Kokeile antaa nestemäistä Panadolia joku ilta, jos siellä vaikka tehdään hampaita. Meillä tuli kaksi hammasta kerralla ja annoin n kerran viikossa illalla Panadolia että sain edes joskus nukkua yön kunnolla. Lastenlääkäri meinas että jos sillointällöin antaa niin on ihan ok, joka ilta ei kuitenkaan kannata särkkäreitä antaa. Toisaalta itse säikähdin tänään tuota uutista parasetamoolin vaikutuksesta poikavauvoihin. Käsitin että kyse oli kuitenkin äidin raskausaikana käyttämästä lääkkeestä eikä lapselle annetusta. Anyway, liekö parasetamoolin vaikutusta vauvoihin edes tutkittu noin hyvin, eli itse ajattelin tulevaisuudessa jättää Panadolin vain "hätätilanteisiin". Ja toisaalta taas silloin kun hampaita tuli niin se tuntui kyllä suuren luokan hätätilanteelta kun pari viikkoa heräiltiin yöt ja kitistiin päivät.
Vinkki puuronsyöjille: meillä aloitettiin puuronsyönti Muksu-puurolla ja se paketti kesti alle viikon (puuro on meillä suurta herkkua). Sittemmin olen ostanut Elovenaa ja jauhanut Bamixilla leseet pienemmäksi. Paketti kestää kauemmin ja on edullisempaa, ja sen saa jauhettua niin hienoksi kuin haluaa. Varmaan on kuitupitoisempaakin, en tiedä mutta voisin kuvitella.
Meillä ei vielä istuta mutta vauhti on kova kun lattialle päästään. Kontalleen poika nousee vähän väliä mutta ei osaa vielä siirtää käsiä eteenpäin, ainoastaan jalkoja ja niitäkin aina yhtäaikaa. On aika ihanan näköinen kun hyppelee lattialla kuin jänis ainakin :D
Ainiin, piti kysyä oletteko alkaneet jo potalle? Meillä on alettu tutustelemaan pottaan pikkuhiljaa. Innostuin vaipattomuudesta, ja ajattelin että yritetään opetella potalle heti kun mahdollista. Ei kuitenkaan väkisin vaan pikkuhiljaa ja pojan tahtiin.
 
Viimeksi muokattu:
Potalle? En oo edes miettiny et vois jo käyttää, varmaankin sen takia koska meillä ei pottaa ole. Enkä asian kanssa hoppuile, pyysin Eetulle 1v synttäri lahjaks potan :D

Täällä Eetu ollu kitunen : / Uni ollu itkun sekasta ja päikkäreitäkään ei oo oikeen ottanu. Ja kaiken kruunas se, että laitoin aamusta Eetua sänkyyn ja jotain tapahtu selässä. Aloin huutaan, mies juoksi paikalle. Siittä sitten alas kyykkyyn, toisen jalan sain koukkuun ja toisen mies veti alta että pääsin konttaus asentoon. Tuntiin en voinnu selkää suoristaa. Mies soitti töihin ettei voi mennä, en pysty poikaa nostaa. Tai nyt illasta on selkä parempi. En saannu lääkäri aikaa kun vasta huomiseks ja nyt en tiä meenkö huomenna (peruutanko ajan) jos ei selkään enään koskekkaan. Hitto että oli kipiä! Vetäsin 800mg buranan huiviin, minä joka ei yleensä syö helpolla särkylääkkeitä.
Jahas.. Huuto alko taas.. pakko mennä
 
Pottailua jo nyt?! :D Olen kyllä lukenut vessahätäviestinnästä, mutta mun mielestä vähän turhaa hoppuilua.. 1v lahjaks itekin ajattelin Eikalle pottaa pyytää :)

Hmm, en taida kiirehtiä tuon pullosta vieroittelun kanssa. Kuitenkin nukahtaa hyvin itekseen omaan sänkyyn ja nukkuu levollisesti. Vois kai siitä neuvolassa jutella.

KH: Oiskohan noidannuoli.. Toivottavasti helpottaa pian, ettei mee pahemmaks.. Kannattaa vähemmän kantaa lasta, jos miehesi pystyy pari päivää ola kotona apuna!
Jaksuja :hug:
 
Iltaa,

zizilisko kiva että sait apuja :)

Maira
Enpä osaa muuta neuvoa muuta kuin että tuskin voi oll anoin pitkä kausi. Kait se äidinvaisto kertoo jos omalla vaavilla on vaivaa. Tutkimuksiin vaan jos kitinät jatkuu. Onhan näitä juttuja että vanhemmilla / lääkäreillä mennyt kauankin ihmetellessä ja sitten löytynytkin esim maitoallergia. Meidän poitsuhan oli 3 vrk sairaalassa tutkimuksissa 5 viikkoisena. En tiedä kumpaa pelkäsin enempi, sitä että jotakin löytyy vai että mitään ei löydy ja sama kitinä jatkuu vaan..vailla selitystä. Mitään ei löytynyt.
Jaksuja :hug:

Potalla aloin istuttaa esikoista puoli vuotiaana kun ei vielä oikein edes osannut istua, pissoja saatiin kyllä. Tällä hetkellä ( 1v 9kk) saadaan pottaan pissat silloin tällöin, kakka aniharvoin. Oli tuossa kausi ettei suostunut potalle ollenskaan. Nyt taidan aloitella pojan kanssa vasta vähän myöhemmin.

Yöunet taitaa olla aika yksilöllisiä, mutta meillä on kyllä molemmat nukkuneet yön syömättä aika varhain. Viimeyönä tais tull ataas ennätys kun 12,5t nukkui, ennen syömistä. Klo 5 annoin 2x tuttia. Muutenkin meillä ei tarjoilla muuta kuin tuttia ennen klo viittä. Kokeilin että kauanko uni jatkuisi tutilla ja jatkuihan se hienosti siispä3,5t, että ei ihan kamala nälkä voinut olla. Kyllä olin ihmeissäni kun herättiin 8.30 :rolleyes:

SyömisetKaurapuuroa menee jo toista viikkoa ja puolisen viikkoa saanut possua. Kasvikset käyty aika kattavasti. Tänään annoin ekaa kertaa avocadoa ja ei oikein maistunut, vaikka on meikäläisen suurta herkkua..no olkoon ilman, kun se on vähän vaikea tarjota useita päiviä putkeen, että tottuis.
PuuroistaOlen antanut jauhepuuroa ihan sen helppouden takia, vaikka onhan normi hiutaleet paljon halvempia. Mutta onko kukaan törmännyt enää PUHTIPUUROON?? Se oli esikoisen herkkua, mutta en ole löytänyt sitä enää kaupoista. Lopetettu? Dääm! Muutenkin minusta on joko kaurapuuroja tai sitten 4viljaa, miten maistatatte ohran, vehnän ja rukiisen?
Maissinaksuja yks päivä maisteltiin, muttei vielä oikein uponnut nekään, sylkäs pihalle.

BD Hurjia määriä menee soseita, mutta eikös teillä ollutkin kans liki 10 kg mötkäle. Niin siis meilläkin, mutta määrällisesti syö silti paljon vähemmän. Puuroa aamuin illoin desistä nestettä, lounaalla liha-kasvista n 100g ja ilalla hedelmäsosetta purkillisen. Maitoa menee vielä päälle jotain ehkä 7-8dl.
Onnea talokauppoihin:eek: Meillä alkaa kanssa vanhan talon remontointi vuoden vaihteen tienoilla. Huomenna mennään taas arkkitehdin juttusille tekemään pohjapiirrustusta :)

Liikkumisesta Edelleen kiepsahtaa vain vasemman kautta mahalleen. Ei tietoakaan konttausasennoista. Ei myöskään hampaista, kuolasta kylläkin :D

KH Kuinkas selkä? Mulla oli kans viime maanantaina heti herättyäni selkä jumalattoman kipeä, en pystynyt kunnolla ojentamaan ruotoani suoraksi ja kävelin yhtä ketterästi kuin naapurin 80-v vanha rouva :( Onneksi seur pvä oli jo paljon parempi ja totesin että pakko vaan käydä jumpalla ja hierojalla että jaksaa pyöritellä näitä 10 ja 12 kg palleroitani.Huoh!

Mut nyt aa tuuti lullaa. Kauniita ja rauhallisia unia äideille ja vauvoille.

Ai niin mun ystävä sai tänään tytön. Meillä saman ikäiset esikoiset, paitti heillä eka oli poika ja meillä siis päinvastoin. Ihq :heart:

Hm ja 'pikku'-ukko 5,5kk
 
Pottailua en oo vielä ees harkinnut, kunhan nyt oppisi ensin itse istumaan. Kerkiihän tuota :)

Meillä taitaa olla rytminmuutos meneillään... Aiemmin oli todella selkeät päiviuniajat mutta nyt ei mitään tietoa koska ja kuinka kauan. Hereilläoloaika alkaa vissiin lisääntyä, siis se minkä jaksaa yhteen putkeen olla hereillä. Tästä vaan seurannut se, että vikat iltaunet tahtoo venyä liian pitkälle. Kerran yöunille käyty 20.30 (kaksilla päiväunilla), mutta jopas taas alkanut venyä nukkuminen sinne 22 saakka (kolmet päikyt). Eli jotenkin noita iltaunia täytys lopetella, koittaa venyttää iltapäivän unia jotenkin... Meillä vaan tyttö on tasan sellanen, että nukkuu jos nukuttaa, ihan sama mitä vippaskonsteja käyttäis.

Vaunukopan heitin jo pois, kun ympäristö kiinnostaa ja niimpä on mukavia lenkkejä saatu taas heitettyä kun tyttö tykkää nyt olla rattaissa hereillä. Selkänoja on sillain puoli-istuvassa ja lasken sen makuulleen kun tyttö nukahtaa.

Yösyönti meillä edelleen unholassa ja äippä kiittää :D Heräilyä siltikin että sama lopputulos, aina väsyttää :D :D

Ruokamäärät alkaa hiljalleen kasvaa, nyt on viikon verran maistunut aina välillä purkillinenkin kerralla, mutta edelleen ei meinaa maistua aamupuuro eikä lounas. Pääosin tissiä silloin siis, muuten muutamat lusikalliset kiinteää. Joskus syö jopa puoli purkkia lounasaikaan. Päivällisaikaan meneekin sitten jo tuo purkillinen ja samoin iltapuuro desistä nestettä. Välillä on "syömälakko"-päiviä jolloin tuntuu ettei mene mitään, ei sosetta ei tissiä, mutta uskoisin sen olevan normaalia??
Parisen viikkoa syöty lihaa, nauta ja possu maistuu, kana aloteltu pari pv sitten. Kalan ajattelin seuraavaksi. Hedelmäsoseet ei jostain syystä niin uppoa, outoa :) Muuten on kaikkiruokainen tyttö.

Me mennään tänään neuvolaan, palailen myöhemmin kertoilemaan uusia mittoja. Nyt kahvin keittoon (loppui kesken...), kun vielä ehtii rauhassa juoda.

ALM ja tyttö 6kk 6pv :heart:
 
NAJ
Aamuja :)

Pottailu: Ei olla koitettu, enkä ajatellut vielä koittaakaan, tyttöhän ei osaa istua vielä. Varmaan lähempänä 1 vuotis synttäreitä koitetaan.

KH: Toivottavasti selkäkipu meni ohi

Meidän Myyllä on nuha :/ ja sen takia on valvoskeltu, tyty on niin tukkoinen ettei saa syötyä/nukuttua jioten äippäkin valvoo. Ei mua se valvominen niin paljon haittaa, mutta se kun ei voi auttaa toista kun on paha olla :/ Eilen oli sellainen kiukku/kitinä päivä että huh. Myy kiukkusi ja raivosi kokopäivän, mikään ei ollut hyvin. Toivottavasti tämä aamu valkenisi vähän parempana.

Meillä on reilu kaksiviikkoa täysimetystä jäljellä, vähän jo etukäteen surettaa, toisaalta hauska aloittaa soseetkin :) Saas nähdä mitä neiti niistä tykkää. Toivoisin vaan tosi kovasti että tyty oppisi istumaan, niin sormiruokaakin voisi antaa.

Maira: Ooteko miettiny allergioita? Joskushan ei muita oireita ole kuin heräily. Toisaalta meidän kakkonen kitisi ja heräili eikä mitään löytynyt jaksuja!

NAJ+Tyttö 5kk
 
Huh, en ole ehtinyt vähään aikaan tälle palstalle ja täällä jo keskustellaan potista.
Meillä poika on nyt 5kk ja viikon. Mahalleen käännytään, mutta pahemmin mahalla ei viihdytä eikä yritetä kontata. En tiedä, milloinkohan pojan konttaustaidot kehittyy, kun ei pahemmin viihdy mahalleen. Poikaa kiinnostaa lähinnä yrittää punnertaa itseään istuvaan asentoon,se ei kyllä vielä onnistu kuin äidin avustuksella.

Meillä herätään tosiaan kerran yössä, nukkumaan mennään klo 21.30 about. Herätään sitten lopulta 07 maissa.

Maira: mitens paljon teillä nukutaan päiväunia, jos yöllä ei oikein nukuta hyvin?
 

Yhteistyössä