TOUKOKUUN TOUKAT 2010 ~~Lokakuussa~~

Meillä on pojalla ilmeisesti kohta tulossa hampaita, kun niin hyvä ruokahalu on kadonnut ja ruoka ei siis oikein maistu kuin pari lusikallista pahimpaan nälkään. Kuolaa valuu jatkuvasti ja pitää järsiä.

Olen alkanut antaa ruokaa Nubyn pussukassa (http://www.nuby.com/media/products/tableware_5360_hdr_1.jpg), koska sitä poika tykkää imeä. Nyt aamupuurokaan ei maistunut, joten sitten tarjoan hedelmiä pussukassa. En ole vielä ajatellut aloittaa kuitenkaan sormiruokailua.

Täällä nukutaan erittäin huonosti päivisin. Eilenkin sain pojan nukkumaan vain alle 2h koko päivänä.

Kaikki jouluostokset vielä tekemättä, mutta ei jaksa mitään stressiä ottaa.

Hyvää Joulua kaikille, jotka eivät enää tule palstalle ennen joulua!
 
Meilläkin on alkanu syöminen takkuamaan, en tiiä mikä mättää.. :(

Sormiruokailua ei meillä harrasteta muutoin kun maissinaksujen muodossa, sälli on nimittäin niin ahne et meinaa tukehtua jo yrittää edes jotain tarjota, voishan sitä tietenkin hankkia tollaisen pussukan ja kokeilla sitä, tai sit vaan odotellaan..

Yöt meillä on kuin taikaiskusta muuttuneet, nyt se taas nukkuu 12h ilman mitään! :D Ainoaks ongelmaks on alkanu muodostuu se et me häiritään Juhan unta, eli kun me mennään makkariin alkaa poika menee levottomaks, kovin herkästi häiriintyy meidän kääntyilystä yms. joten oon alkanu miettii että siirrän pojan vuodenvaihteessa tohon toiseen makuuhuoneeseen jos yöt vaan pysyy hyvinä.

Muuten meillä ei mitään erikoista olekkaan, poika pyörii ympäri huushollia, ei vielä konttaa tai ryömi, päristelee, karjahtelee ja hihkuu.. :)

Mukavaa joulunodotusta!

Maira ja Juhis 6,5kk
 
^ meillä sama et selkeesti häiritään tytön unta, tosi hissukseen yritetään mennä makkariin mut tytön uni muuttuu selkeesti levottomammaksi meän kääntyilyistä :( me asutaan kaksiossa niin oma huone ei ole mahdollinen, isompi asunto onkin hakusessa niin saatas tyttö omaan rauhaan nukkumaan :)
 
Tänään käytiin Henkan kans 7kk neuvolassa.

Paino:11150g
Pituus:73,1cm
Pipo:45cm

Seuraava käynti on sit 8kk lääkäri ja 1v seuraava neuvola jos ei lääkäri katso aiheelliseks aikasemmin käydä. 10kk iässä sit hapanmaitotuotteet.

Meillä on jo 5 hammastakin =)

Meillä meni tosi hyvin Tuurin reissu :D menomatkalla piti antaa yhden kerran Henkalle tutti. Ja yksi pysähdys riitti. Käytiin syömässä abc:llä. Ja hotellissa meni yö tosi hyvin noitten muksujen kanssa. Kävivät illalla nukkuu puol kymmenen ja aamulla heräsivät seitsemältä :D ja sit melkein samantien aamupalalle ja lisää shoppailee :whistle:

Mut nyt kakkujen tekoon. Teen jouluks hedelmä-ja taateli kakut :p

Hyvät joulut kaikille tasapuolisesti :xmas:

baby dream ja Henri 7kk.
 
NAJ
Vielä kuulumisia,l käytiin Myyn kanssa neuvolassa, tyttö sai influenssan kakkososan ja otettiin pituus- ja painokontrolli, pituus oli 65 cm (64 cm) paino 6,1 kg (6,1 kg) pituuteen tullut 1 cm ja paino sama. Lihat aloitetaan kolmenviikon kuluttua, ensin joulun jälkeen puuro (kaura ja riisi) sitten lihat, koitetaan näin turvata kasvu. Neuvolatädin mielestä neiti on sen verta liikkuvaista sorttia että proteiini ei olisi pahasta.

OIKEIN TUNNELLMALLISTA JOULUA KAIKILLE :heart:

NAJ+Myy 6kk
 
Ruokahaluttomuus meillä on ollu viikon ajan huono ruokahalu, mikä ei ole normaalia meiän neidille joka ilmeisesti rakastaa ruokaa :D Kaikki sormiruoka uppoaa, mutta sose annoksista vain puolet. Loput syljetään pois.
No tänään ehkä selvis syy, hampaat! Ihmettelin että onpas neiti taas itkuinen iltaa kohden, ja laitoin supon kun tuntu lämpöseltä. Sitten aloin tutkimaan suuta, ja kas oik. etuhampaan vierestä pilkotti pieni piikki! Eli tämä ois sitten 3. hammas ja alas taas :) Johan tässä on ollu 3kk taukoa edellisistä. Just pari päivää sitten tokasin neidille että saisit alkaa tekee hampaita lisää, että päästäs syömään kunnon ruokia jouluna :LOL:
Eli huomenna kinkkua ja porkkanalaatikkoa neidille, ja ite saa ensin harjotella sormin syömistä :heart:
Neiti tossa tiistaina hamus karjalanpiirakkaa mun käpälistä, ja annoinkin. Voi sitä riemua kun sai järsiä sitä :p

Muutenpa tänne ei ihmeellisempiä, haluamme toivottaa;
Ihanaa ja Rauhallista Joulua kaikille! :xmas:

Miikulainen, Tirppa 7kk ja Tirlittantoukka rv 6+1 :heart:
 
ulmai
Hyvää Joulua ja Onnellista uutta vuotta 2011 palstailijoille <3

Joulu vietetty ja oli kyllä huippua kun joka paketin jälkeen piti taputtaa :D Ehdottomat suosikit oli pinottavat purkit ja Learning puppy joka puhuu ja laulaa :D

Meillä vissiin seuraava hammas tekee tuloaan, yläkulmuri ylös jommalle kummalle puolelle. Se oliskin sitte seitsemäs. :eek: Yöt on välillä kovinki levottomat, varmaan myös tuo liikkeelle lähtö ja muut uudet taidot vaikuttaa. Mutta onneks kuitenkin suht hyvin saan iteki nukkua. Sitte kun menen töihin takas, pakko alkaa katsoa isompaa, että sais pikkumiehelle oman huoneen ja rauhan jossa nukkua. Siihen asti pitää keksiä joku ratkasu meidän kaksiossa.
Muuten olen minäkin huomannut, että jos ei nuku 3 päikkäreitä, yöt ovat levottomat. Ja annan myös piut paut kaikille suosituksille, kyllä jokainen lapsi on täysin oma yksilönsä, jolla on omat tarpeensa.
Ensimmäisen yösyötön oon muuttanu vedeksi ja auttanu kyllä, vähän vaan ottaa ja sitte melkee saman tien nukahtaa. Pitää pikkuhiljaa alkaa vierottaa siitä kokonaan, pitää myöntää että olen kovin laiska yksinään pientä huudattamaan. :whistle:

Odottelen jo 8kk lääkärineuvolaa 12.1. , tässä kuussa ei ollut ollenkaan, mut yli 10kg painaa ja pituutta on tullu roimasti. Eino sai kummitädiltä kollaripuvun kokoa 82cm eikä se ole kun leveydestä vähän väljä, hihat ja lahkeet resorin verran pitkät. :eek:

Juttelusta, täällä kanssa tapaillaan jo äiti-sanaa, ätiii huutelee kun menee hermot konttaus- tai karhukävelyasennossa tai kun kurkkaan aamulla pinnikseen kun hän on herännyt :D <3 tavuista pa ja pä tai pöää on kovassa treenissä.

Mahotonta miten nää kasvaa!!!

Ainiin, sai Eikka jo vähän kyytiä mun kummipojalta kun käytiin ennen joulua kylässä.. Puinen palapeli paloineen tuli päälle.. Ei mitää jälkiä tullu mut pelästy kovin, ja kyl kummipoikakin meni hämilleen kun Eikka parahti itkuun :D Muuten meni tosi hyvin :)

Meillä Eikka maistoi joulupöydästä peruna-, porkkana- ja bataattilaatikoita (hänelle tehtiin omat) sekä vähän kinkkua annoin. Tykkäs kovin, vaikka ei tuo poika ole mitenkään nirso, kaikki menee mitä annetaan ja mitä suurempia paloja sen paremmin menee! :D

Miten teillä joulut menneet, tuliko mieluisia paketteja vai myös turhakkeita? Mitä kaikkea annoitte joulupöydästä vai annoitteko mitään?

palaillaan!

ulmai & Eino 7kk 2vko
 
NAJ
Joulu meni oikein mukavasti, Myyn mielestä maailman kivointa oli syödä lahjapaperinarua ja paperia. Pukkia ei neiti nähnyt kun oli iltatorkuilla kun pukki tuli. Istui lahjavuorenkeskellä meidän äidin sylissä ja heilutti narua :) Paketeista paljastui paljon vaatteita, joita olin toivonutkin, kokoa 74 cm, eli isoja vielä, mutta kasvaahan tuo, pienempiä vaatteita on tosi paljon joten kiva kun tuli isompaa kokoa :) Noiden lisäksi pari vauvakirjaa, brion kävelykärry, muutama lelu (palikkalaatikko, puhelin ja pehmohiiri) oikein kivoja ja tarpeellisia lahjoja kaikki.

Joulupöydässä Myy söi perunaa sormiruokana, ei itse kyllä paloja suuhun laittanut, vaan heitteli niitä, minä työnsin suuhun pottua, joka maistui oikein hyvin. Sen lisäksi sai pieniä luumunpaloja, niistä ei niin paljoa tykännyt.

Ull-maj, myykin sai yksi päivä kyytiä, kun veli onnistui potkaisemaan pallolla päin, tyttö vähän säikähti, muttei muuta.

Isot pojat saivat paljon kivoja lahjoja, kivoimpina matkat (esikko lähtee kummitädin kanssa katsomaan jalkapalloa, kakkonen legolandiaan isoäidin kanssa :))

Nyt ruokaa laittamaan, mukavaa loppuvuotta kaikille :)

NAJ+Myy 6kk
 
Wau, mielettömiä lahjoja teidän lapset saaneet Naj!

Meidän vesseli ei oikein lahjoista välittänyt vaikka melkoinen kasa niitä tuli. Pakettien nauhat olivat mieluisimmat, sisältö ei kiinnostanut oikeastaan ollenkaan. Pukkia ei tainnut edes huomata.
Meilläkin on hampaita tehtailtu, nyt on 5 hammasta pikkumiehen suussa.

Itsenäisyyspäivänä pikku-ukko yllätti vanhemmat ja nousi pinnasängyssä seisomaan! Sen jälkeen nukkumaanmeno on ollut yhtä helvettiä, tunnin tai jopa kaksi touhuaa ennenkuin viimein nukahtaa. Ja vaikka miten väsyttää niin pakko on vääntyä seisomaan, ja itkuhan siitä sitten lopulta tulee kun menee ihan yliväsyneeksi. Kuukausi on kärsitty mutta loppua ei vielä näy :(
Toissapäivänä meillä opittiin viimein konttaamaan, luulin jo että ei opi ollenkaan kun nyt jo nousee seisomaan. Neuvolassa yritin kysellä että voiko tuosta seisomisesta olla jotain haittaa, kun selvästi näkee että kaveri ei vielä ole "valmis" siihen. Jalat on ihan miten sattuu ja varvistaa vielä kovasti. Eihän siellä taas osattu sanoa oikein mitään, ehdottivat vaan fysioterapeuttia.

Itse en antanut joulupöydässä pojalle muuta kuin limppua ja pienen palan kinkkua, molemmat maistuivat hyvin.

Meillä ei vielä kuulu äänteitä vaan pelkkää "mölinää" tai kiljumista.

Hyvää uuttavuotta kaikille, koitetaan muistaa tässä pimeydessä että päivät pitenevät jälleen ja kesää kohti mennään!
 
Pikapikaa pikkuinkkarille ylösnoususta ja varpaillaan seisomisesta. Meillä poijjaat ovat myös oppineet tuon jalon taidon, eikä hajuakaan vielä istumisesta eikä suojareflekseistä...konttaus-asentoa reenataan kyllä kovasti ja muutama konttauskin jo tehdään. Varpaillaan tahtovat kovin olla ja käsivoimillaan itsensä vetävät ylös. Koska keskosista tulee kuulemma helposti varvaskävelijöitä, ni tiedustelin asiaa keskolan fysioterapeutilta. Hää kehoitti hommaamaan pojille sandaalit (ensiaskel), ihan vaikka sellaiset marketista ostetut, jotka tukisivat hieman jalkaa ja ohjaisivat jalkaterän asentoa oikeaan suuntaan. Varvaskävelystä ei sinällään ole suurta vaaraa, mutta voi aiheuttaa ajanmittaan akilesjänteen kireyttä ja sitä myöten vaikeutta saada jalkaterää oikeaan astumis asentoon --> fysioterapiaa tai pahimmassa tapauksessa leikkaushoito. Tarkotus ois huomenna käydä etsimässä löytyykö mistään tähän vuoden aikaan kevyitä sandaaleja ja kokeilla suostuvatko pitämään jalassa...fyssari sanoi et eipä tuo yhtään haitaksi olisi, jos vaikka eivät ne jalassa sit suostuiskaan nousemaan seisomaan / ottamaan askelia (ei kiirettä vielä).
Tuttu juttu tuo sängyssä ylösvääntäytyminen, huoh!

Kaikille oikein leppoisaa vuodenvaihdetta ja onnea sekä iloa tulevalle vuodelle!!!!

Pilkkuliini
 
NAJ
Pikku-Inkkari, joo noi oli hienoimmat lahjat ever :) Toi matka on esikoiselle sellainen dream come true juttu, pääsee siis kattomaan lempparijoukkueensa peliä, jonne on himoinnu monta vuotta, on siis varsin intohimoinen jalkapalloilija :) Kakkoselle piti sitten keksiä jotain kivaa, kun on vielä liian pieni lähtemään ja toisaalta tuo reissu oli kummitädinlahja kummipojalle ja reissu mutkistuisi jos pitäisi ottaa 5 v mukaan. Oon aina sanonut että meidän esikoisella on paras kummitäti ikinä (viettää aikaa pojan kanssa, vie leffaan, uimaan jne, eli antaa aikaa, jota kummeilta haluan)

Meidän äiti ottaa Myyn huomenna hoitoon, niin päästään isojen poikien kanssa ampumaan raketteja. Tai äiti tulee meille ja Myy jää tänne hoitoon, itse ollaan ihan lähellä, jos hätä tulee.

HYVÄÄ UUTTAVUOTTA KAIKILLE

NAJ+Myy 7kk
 
Meillä elellään yhä lötköpötkö-vaihetta. Ei ryömi, mittarimatoilee paikoillaan. Hampaitakin kokonaista nolla.. :). Ehkä tuo on todennut kuinka hupaisaa on vaan seurailla isosiskon touhuja ja samalla myös kahden koiran..
Iltapalaa alettiin tankkaamaan koska heräsi puolenyön aikaan nälkäisenä. Yhä heräilee itkemään samaan aikaan mutta rauhoittuu helpommin.
Nukkumisen suhteen on aikas varttimartti. Yöunille nukahtaa klo 21-22, heräilee hetkeksi puolenyön maissa ja uudelleen sitten aamukuuden-seitsemän aikaan. Päivisin nukkuu välillä pitkästi, välillä lyhyesti.
Puuroa ei edelleenkään syö.

Mä tosin testailen puuron syöntiä tuolle kohta 3veelle. Se ei ole koskaan syönyt puuroja, ne ei vaan uponneet. Nyt jouluna veti sit naamariin riisipuuroa! Muutenki sillä on joku edistysvaihe päällä: ääniyliherkkänä on aina pelännyt mm imurin ääntä mutta tässä ennen joulua yhtäkkiä pelko oli hävinnyt (meillä siis käytetty robotti-imuria jota ei pelkää) ja imuroi ihan fiiliksissä:)
 
Moikka :wave:

Ei oo taas vähään aikaan tullu käytyä et jos nyt kirjottelis sitte hiukan meitin kuulumisia :)

Käytiin ennen joulua 7kk neuvolassa ja hienosti Niksu oli kasvanu, mitat oli 10750g ja 72cm.
Saatiin myös ennen joulua ensimmäiset kaksi hammasta.

Eteenpäin menee pyörimällä, istumasta yrittää mennä konttausasentoon mutta ei vielä ole onnistunut. Luulen että jättää ryömimisen väliin ja alkaa suoraan konttamaan niinkuin veljensäkin teki.
Nukkuu hienosti, päivällä kaks kertaa noin pari tuntia kerralla, yö menee yhdellä syötöllä.


HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE!!


Anin ja Niksu 7kk
 
Viimeksi muokattu:
Hei!

Joulu meni kivasti. Lahjoja Henkka sai ehkä liikaakiin : / vaatteita ja leluja tuli pukin kontista. Äiti sai ompelukoneen,kihartimen,föönin,lompakon ja yön cd:n eli on äitikin ollut kiltti :saint:
11v sai wiin ja se onkin ollut kovassa käytössä koko perheen kesken ;)

Jouluruoista annoin Henkalle porkkana-ja perunalaattikkoja ja hyvin maistuivat :p

Henkka nous yks ilta tässä istuma-asentoon ja jonkun aikaa siinä notku ja sit kumahti mahalleen :whistle:

Eteenpäin mennään ryömimällä konttausasentoon nousee mut ei konttaa.

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE :cool:

baby dream ja Henkka 7kk.
 
meilläkin neiti sai aika monta pakettia jouluna, niitä onkin kiva tutkia nyt :)

kontataan mut ryömiminen on viel helpompaa. neiti alkaa myös nouseen ylös, pinniksessä ja sit olkkarissa sohvaa vasten on pari kertaa kiivennyt 'kontilleen' siis niin et kädet sohvalla ja polvillaan maassa, ei viel seisaalleen ole uskaltautunut :)

lelut on aina hujanhajan kun typy niitä huiskii ympäri kämppää, liikkuvainen ja eläväinen ( + äänekäs) tapaus :)

vasta ostin kaupasta 8kk purkkiruokaa, tais olla spagettia ja jauhelihaa, tänään maistetaan, meillä onkin menty aikalailla sileillä soseilla tähän asti, maissinaksuja kyllä tykkää mussuttaa!! :D

yöt on menny vähän hankaliks, viime yönäkin huusi pariin otteeseen ku pahassakin hädässä :/ yritän silitellä ja tutilla mut maidolle vasta nukahtaa.. useampaan kertaan siis maitoa vaatii.
jonkin sortin unikoulua/ yösyöttöjen lopetusta mietin, josko uskaltais toteuttaa, oon aamusin niin poikki nykyään :/

sanoja tapailee vähän, tai paremminkin uusia tavuja on tullut, äiäiäi, höpöhöpö/ hapahapa :D, vauvau..

Hyvää uuttavuotta mammat :)
 
ulmai
Meillä kanssa sohvalla ollaan polvillaan selkänojaa vasten ja siitä noustaan seisomaankin, lattialla ei vielä muuten kuin polvillaan tukea vasten.. :D

Uusi vuosi meni pojan kanssa kahdestaan ja ihmettelen miten nukku siinä paukkeessa. Asutaan 7 kerroksessa ja moni raketti melkee suoraan ikkunan takana paukku :D Ja eilen saatiin eka antibioottikuuri ku Eikalla on korvatulehdus. Ei oo kuumetta kuitenkaan. Käytii jo keskiviikkona päivystyksessä, mut sano ettei oo selvää tulehdusta et tarkkaile sitä. No perjantaina ei syöny mitään ja oli kiukkunen ku mikä ni käytii uudestaa ja sano et ihan selvästi märkäinen ja tulehtunut. :/ Toivottavasti puree tuo antibioottikuuri kerralla. Itellä ollu viel yli 20senä korvatulehduksia pari ni kyllä se on ilkee kipu ja kakarasta muistan ihan selkeesti :/ Muuten on kyllä ollut eläväinen ja iloinen poika, vaikka se korva vaivaakin. Urhea pieni mies <3

ulmai & eikka 7kk 3vko
 
Käytiin Niksun kanssa maanantaina lääkärissä kun sunnuntaina nousi 39 asteen kuume ja yön huusi. Mitään ei ollut, käski vaan antaa panadolia. Seuraava yö meni taas valvoen pojan kanssa ja eilen menin sitten uudestaan lääkäriin ja onneksi oli toinen lääkäri päivystämässä...nielurisatulehdus meitin pikkusella sitte todettiin :( Viime yön nukkukin sitten jo kunnolla ku sai illalla lääkettä.
 

Yhteistyössä