***Toukovauvat 2007*** syyskuu

Tirlittan, turhaan pyydät anteeksi... sitä vartenhan tämä palsta on, että saa purkaa niin ilot ku surutki... :hug: Täällä kans on jotenki semmonen "masis" päivä.. osaksi johtuu tietenki tästä flunssastaki ja Paavoki hereillä ollessaan vaan kitisee.. yllättävän paljon on silti nukkunu tänään...
On se kumma ku vauva syntyy niin sitä toivoo, että oispa se jo 3kk niin masuvaivat ym. pitäis olla takana, sitte ku se on 3kk niin sitä toivoo, että oispa se jo sen ikänen, että on oppinu lusikasta syömään ja liikkumaan ja sitte ku se on parin vanha niin toivoo, että oispa se vielä semmonen pieni vauva.. :whistle: Että semmosta..
Mies lupas tänään hakea meille ruuaksi hamppari ateriat, että on ees yks vapaapäivä tästä ruuanlaitosta.. huh, ja nyt tuntuu, että päätäki alkaa särkeä :headwall:

Hanna (jolla ei niin hyvä päivä tänään) ja Paavo
 
Sunnuntaita!!

Tirlittan ja Hanna :hug: Toivotan parempaa oloa/mieltä =) tänne vaan ehdottomasti "valittamaan" pahaa oloa ;) tämä hyvä paikka purkaa kaikkea :D

hmmm tuola pinnasängystä kuuluu vaan höpötystä :eek: äsken jo tissille niin nukahti...no ehkäpä se pian "sammuu". Mulla tänään ihan hyvä päivä. no joo kyl välillä pinna kireällä ollut kun väsymys väsymys väsymys,AINA :ashamed: meilläki on nyt alettu öisin syömään useammin(2-3tunnin välein..) ja enää ei edes eka pätkä oo pitkä. saa nähä onko joku vaihe vaan vai alkaako tosiaan pelkkä tissimaito kohta olla riittämätöntä. kasvu kyllä on ollu hurja pojalla et tiedä nyt sitte kauan pelkällä maidolla jaksaa hymyillä ja nukkua =) korvatulehdus onneks parantunut,ei ainakaan enään yhtään huuda eikä muutenkaan oikein oo itkenyt. tosi hyvällä päällä poika ollut ja aivan ihana :heart: on muuten nyt enään aivan vähästä kiinni kääntyminen :whistle: täs viime aikoina on vetänyt ittensä aivan kiemuralle ja yrittänyt kääntyä,mut ei aivan onnistu. lopettaakin hyvin pian yrityksen,ihan yhtä äkkiä vaan saattaa olla kääntöyritys päällä...sulonen :D ei ainakaan vielä oo hermostunut vaikkei oo onnistunu ;)

KIITOS kaikille tohon vierastamisasiaan vastanneille!!Kiva kuulla miten muilla. ilmeisesti meilläkin on sellanen vaihe että väsyneenä jo vähän vierastetaan.Muuten kyllä hymyillään kaikille kovasti eikä kunnolla vielä oo alkanu vierastamaan.

joo mut tällä kertaa ei muuta...odotan et ukko ja isompi tulee saunasta niin on mun vuoro :) niin ja kunnes tuo pikkumies nukahtaa,ennen ei uskalla mennä,tissiä voidaan kaivata :heart: :LOL:
 
On se jännä lukea näitä teidän juttuja ja huomata, että jälleen kerran ihan samoja asioita käydään muualla läpi. Meillä kans pikkupojat ovat olleet flunssassa ja viikon verran ollaan heräilty vähän väliä, kun veljekset herättävät vuorotellen. Tosin Miska on heräillyt syömään taas aamuöisin ja nyt kun tuli kipeäksi, niin pitkin yötä ( ja päivää ) on kitissyt |O Isompi on saanut parina yönä ihme huutokohtauksia, ettei ole meinannut millään rauhoittua. En edes tiedä, onko hereillä vai unessa, sattuuko vai kiukuttaako :/

Katalle piti kommentoida, että hauska huomata, että meidän Miskat ovat näköjään samankokoisia. Meilläkin 3kk neuvolassa poika oli 6410g ja 60cm =)

Täällä myös lähtee hiukset! Kävin onneksi kampaajalla pari viikkoa sitten, niin ei harmita niin paljoa :LOL:

Tervetuloa Mimais ja Vilho =)

Täällä vierastetaan myös. Onneksi kuitenkin lieventymään päin. Se on niin lutusen näköistä, kun alahuuli menee ihan rullalle ennen kuin itku alkaa :heart:

Jaahas, nyt täytyy mennä syömään, kun pizza tuli uunista ( se taas niistä terveellisistä elämäntavoista...)

Sammakko + Miska 4kk1vk :heart:
 
Tuosta kääntymisestä. Meillä ei edes yritetä kääntyä mihinkään. Mahallaan ollessa saavat raivarin, joten harjoituksen puutetta. Lattialla viihtyvät tosi vähän, silloinkin selällään. Sitteri on meillä paras paikka, jossa katsellaan maailmaa. Välillä mietin, et mitä selät tykkää, mut en jaksa yhtään ylimääräistä märinää, joten lattialla ollaan sitten joskus.

Hanna, anteeksi mutta on toisaalta lohdullista kuulla, että muistakin tuntuu välillä masentavalta. ja että muistakin tuntuu, et tuo vauva ei tee muuta kuin kitisee... ( ei meillä oikeasti aina niin ole, mut nyt tosiaan monta päivää, niin kaikki tuntuu kaatuvan justiinsa päälle)

Tervetuloa Mimais ja vilho minunkin puolestani!

Ja tosiaan, uus toukovauvaketju on perustettu! huh kuinka aika vaan rientää. muistan kun aloin ensimmäisten joukossa silloin vuosi sitten kirjoitella sinne meidän pinoon.

Nyt sauna lämmin, joten vauvat sittereihin katsomaan pesuhuoneeseen ja me muut lauteille. ja sit, ah, lapset kiireesti nukkuun. On niin ihana miehen kans aina valvoa iltaisin kahdestaan. Tuntuu niin hyvältä, että meillä menee oikeesti niin hyvin. toisen kans on vaan niin ihana olla vieläkin vaikka toinen vuosikymmen jo menossa tuon kans. Mä olin 15v kun me aloiteltiin tää touhu :heart:

Illan jatkoja muillekkin.

Tirlittan
 
Vilho nukahti iskän syliin kiikkutuoliin niin pääsin itse tänne konelle vähän lukemaan teitin kuulumisia.

Mmamaa kyseli vierastamisesta. Meidän Vilho on ruennut näyttämään oudoille ihmisille pitkää alahuulta eli alahuuli kääntyy nurinpäin. Aika hauskan näköinen kaveri on kyl silloin. Itsekin mietin voiko olla vielä vierastamista, mutta kai se on...

Kääntymisestä: meillä ei vielä käännytä, muutako äitin avustuksella =) Nyt olen parina päivänä laittanut Vilhon kovalle lattialle ja pitänyt jaloista kiinni, niin kaveri mönkii onnessaan lattialla. Elikkäs en ole työntänyt enkä mitään..antanut vaan jaloille tuen niin Vilho ns. ryömii eteenpäin. Kaveri on pikkasen onnessaan.

Olen Vilholle pikkasen antanut myös peruna-porkkana sosetta, Vilho tykkäis siitä kovasti. Mut en ole viel paljon uskaltanut antaa, ihan kokeiltu vaan. Aloitin ensin perunalla jonka sekoitin tissimaitoon, jolloin siitä tuli tosi vetelää. ja nyt sitten kokeiltiin tuota peruna-porkkanaa. Tissimaito meillä kyllä se pääasiallinen ruoka on ja tuota sosetta oon antanu vaan 1-2 tl. :p

Aika kyl kuluu äkkiä. Itsekin hoksasin sen vuoden 2008 toukokuiset ja niin muistu mieleen, kun itse teki viime vuonna testiä käsi täristen. BB kun alkoi nyt niin muistui mieleen, etten viime vuonna jaksanut enää lopussa kattoo, kun menin aina ennen kymmentä nukkumaan (olin niin kamalan väsynyt). Mut oli se vaan jännää aikaa... Ja nyt meillä on sit nuo ihanat vauvelit. On sitä kyl niin onnellinen.

t. Mimais
 
Kyllä tuli haikee olo, kun huomas itekkin että toukokuu-08 oli pinotusta.
Täällä poijan 4-vuotis synttärit on onnellisesti ohi. Leluja ja vaateita tuli lahjaksi ja sai poika 10e isoiso -mummalta ja -paapalta lahjaksi. Heti laitto possuun talteen, saa sitten jossain vaiheessa ostaa jotain isompaa tai säästää niin kauan, kun haluaa.
Tervetuloa uusille mukaan!
Täällä kans tuntuu, että pää hajoo, kun ei pääse ilman justusta mihinkään. Tai n. 30min. lenkki maksimissaan. On sekin jotain, mutta olis silti ihan käydä vaikka isännän kans kahdestaan jossain. Nyt vähä helpottaa, mutta muutama päivä sitten oli olo aivan tällänen ---> :kieh:
Ei saisi valittaa, kun mies on niin kiltti, mutta silti. Nyt on onneksi olo jo pikkasen helpottunu.
Huomenna on kummallakin poijalla neuvola. Saas nähä mitä on kasvettu.
Tirlittan ollaan samanlaases "tilanteessa" oon ollu 15v. ruvettiin seurusteleen ja 16v kun mentiin kihloohin. Edelleen pyyhkii hyvin ja nautitaan toisista, nyt justiin tuli heinäkuussa 11 vuotta yhdessä. :heart: Yks ilta tuli tippa aivan linssiin, kun oon niin onnellinen meidän rakkaasta perheestä.
Meilläkin on Justus koko viikonlopun syönyt yöt n. 2-3 tunnin välein. Aloitettiin eileen sitten maistelemaan peruna porkkana sosetta, hyvin uppoo.
Nyt kattoon amazin racea (meni kirjoitus muoto päin prinkkalaa. :LOL: )
No niin lisää jatkamaan juttua, kun kummatkin poijat nukkuu. Meillä kans Justus on ruvennut vierastamaan jonkun verran. Meillä kans menee huulet alaspäin ennekuin itku alkaa, on niin söpö. :heart:
Meillä käännytään kumminkin päin. Useammin menee kyllä selältä mahalleen.
Esikoinen ei pienenä taas viihtynyt yhtään mahallaan ja Justus on aika pitkiäkin aikoja mahallaa. Mutta nyt nauttimaan miehen seurasta. :wave:

Elli ja Justus

 
Heippa täältäkin!

Kiva sunnuntai takana, sisko vieraili perheineen ja heidän tyttö jäi meille yökylään tuolle meiän esikoiselle kaveriksi. Laitoin ruokaa ja syötiin hyvin.

Onkohan lämmön puolella kun Peetulla oli tänään 37,4 kainalosta mitattuna. Tuntui mun käteen vähän lämpimältä ja oli ihmeen rauhalliseslla tuulella, katteli vaan. Ei siis itkenyt eikä ollut kipeä ollenkaan. Itsellä päätä vähän särki ja ajattelin oisko lämpöä (vaikkei mul koskaan oo ollu kuumetta) ja mittasin niin 35,18 :LOL: eli se siitä kuumeesta, oli alilämpöä, mikä mulle ihan normaalia. Alimillaan joskus aamulla 34,7.

Uusille tervetuloa :flower:

Meillä on kyllä tuo Peetu niin hirmusen kiltti et en voi valittaa. Just siskolle kerroin kuinka ei ole vielä kertaakaan edes ajatuksissa pitänyt ajatella että voi surku tuotakin. Leikkii pitkät tovit lattialla, syö hyvin ja nukkuu hyvin. Sitterissä ei viihdy, mutta lattialla senkin edestä. Enkäpä ole sen alun muutaman päivän jälkeen ollut edes väsynyt. Kuulostaa varmaan liian hyvälle ollakseen totta, mutta kiltti poika meillä on. Ja edelleenkään ei ole yöllä itkenyt vielä kertaakaan eikä kitissytkään. Ähinän kanssa heräilee ja heti otan tissille, syö ja jatkaa unia. Mahavaivoja ei ole ollut ollenkaan, vaikka pottuakin syötiin heti 2 teelusikallista ja uusia makuja jo kokeiltu monta. Nyt menee puoli purkkia kerta annoksena kahdesti päivässä. Esikoinen oli myös kiltti, mutta tuntuu että Peetu on vielä kiltimpi.

Kääntymisestä meillä ei edelleenkään vielä edes yritä, jos kyljelleen kääntää niin lepsahtaa heti takas selälleen. Tullut varmaan siskoonsa että on vauvana rauhallinen luonne, eikä hötkyile turhia, eikäpä tuolla vielä kiire oli. Normaali tyttö tuo esikoinenkin vaikka kääntyi eka kerran vasta 6,5kk iässä ja seuraavan kerran 10 kk iässä. Mutta hyvin on ehtinyt..

Missähän on suzu1981? Kattelin just tuota etusivun listaa ja meillä tais olla pojta samana päivänä syntyneet ja teilläkin oli iso poika synytyessään. Oisin udellut kuinka teillä on kasvanut vauva?

Vierastamisesta, meillä ei ainakaan vielä ole viarastanut. Toivottavasti sitä ei tulekkaan. Tyttö nimittäin pienenä vierasti kaikkia eikä edes mummun ja papan syliin tahtonut lähteä millään. Tykkäsi vaan äitin sylissä istuskella. Vieläkin vaatii aina aikaa ennenkuin lähtee kenenkään syliin.

Olikohan muuta kommentoitavaa...en nyt muista!

Mutta suuri voima :hug: teille joilla masuvaivoja, allergiaa ja flunssaa. Toivotaan aina parempaa huomista!

Nyt nukkuja nakkeleen!

Tiitteräinen ja Peetu n. 3kk2vkoa
 
Onpa tosiaan ihanaa, kun tänne saa tilitellä niin hyviä kuin huonojakin fiiliksiä, ja aina joku kuuntelee =) Itse en ole koskaan ennen kirjoitellut minnekään nettipalstoille ja jotenkin tämä tuntui aluksi vieraalta, mutta nyt ei osaisi olla ilman. Kiitos siitä kaikille :hug: Ja TIRLITTANILLE ja muille alakuloisille vielä extra :hug:

Täällä pähkäillään velliasioiden kanssa edelleen. Maissivelli on uponnut vaihtelevalla menestyksellä (parhaimmillaan olen saanut annettua 50-70ml). Poika ei oikein tykkää mausta ja ahmaisee velliä vaan pahimpaan nälkään, sitten alkaa irvistely :x Täytynee vielä lisätä oman maidon määrää tuossa seoksessa, ja ehkä jossain vaiheessa päästään etenemään siihen, että yön syöttövälit pitenevät.. No, onhan tässä aikaa kokeilla ja opetella. Ilmavaivoja on myös ollut tavallista enemmän, mutta kai tämä ruokavalion muutos joka tapauksessa jotain mahassa kiertoa aiheuttaa totutellessa...? Toivon todella, että tämä maissi nyt sopii pienelle masulle, koska tukevammille yöunille olisi tilausta..

MMAMAA, meillä samalla tavalla yhtäkkiä syöminen tiheni yöllä (oli muuten meilläkin juuri sen ab-kuurin aikana) ja tiheää on ollut sen pari viikkoa. Hetkittäin on meinannut usko loppua, että maito ei oikeasti riitä alkuunkaan, mutta korviketta en vielä ole antanut. Tänään sitten jo tuntui päivälläkin, että syöminen oli hieman harvempaa..
Hyvä muuten että teillä ja MENNIKSELLä saatiin puhtaat paperit korvien osalta!

Me muuten aloitettiin se vauvauinti =) Oli tosi ihanaa! Poika ei pelännyt yhtään ja jaksoi uiskennella melkein puoli tuntia :heart: Aivan mahtava kokemus ja innolla jo odotetaan seuraavaa kertaa!!

Ainiin, vierastamisesta.. meillä ei ole vielä ollut näkyvissä ihmisiä kohtaan, mutta jotkut uudet paikat ovat aiheuttaneet säikähdyksiä.. (esim. tunkkainen lastenhoitohuone ostoskeskuksessa). Kai se vierastaminen voi noinkin alkaa... Selvästi kyllä äiti ja isi saavat parhaat hymyt ja varsinkin väsyneenä muiden sylissä alkaa kitinä.

JOKELTELUA on meillä ollut melko vähän, mutta koko ajan enemmän. Varmaan voi vaihdella kausittainkin, milloin jaksetaan jutella ja milloin treenataan muita juttuja =) Ja KÄÄNTYMINEN ei vielä onnistu, paitsi satunnaisesti vatsalta selälle.. masullaan poika kyllä kovasti viihtyy :) Sylissä on koko ajan kova hinku pungertaa istumaan ja niska alkaa olla jo tosi jäntevä.

Nyt on mentävä nukkumaan, että jaksaa yöllä syötellä ja aamulla herätä uuden rytmin mukaan.. aivan mahtavasti on nyt aikaistunut tämä meidän pojan vuorokausi, yöunilla ollaan n. 21-22 ja 8-9 välillä.
Johan tätä juttua tulikin, joten öitä :wave:

vilmis ja poika 3kk ja viikko :heart:
 
Musta on todella hienoa, että rehellisesti uskaltaa käydä läpi kaikenlaisia fiiliksiä. Vauvan kanssa ON välillä raskasta, ja jo se, että sen saa sanoa ja joku sen ymmärtää, helpottaa paljon. Ei se sitä rakkautta vauvaa kohtaan vähennä yhtään.

Meillä vauva ei varsinaisesti vierasta, mutta kyllä pelkää joitakin (ihan muutamia) ihmisiä, yleensä tummia ja kovaäänisiä. Esikoinen oli kova vierastamaan, toka ei niinkään. Olisihan se kiva, jollei tulisi niin kova vierastaminen.

Meillä maistuu nykyään kotikeittoinen kaurapuuro. Ihan Elovenasta keitän ja laitan siihen mansikoita, vadelmia, mustikoita. Keitettynä vedän siivilän läpi ja sekaan Nania ja banaania. Kuulostaa melkoiselta sössöltä mutta maistuu!! Ja pitää nälän hyvin yölläkin.

Mä olen alkanut tässä pikkuhiljaa jatkamaan tutkimukseni tekemistä, yritän edes pari tuntia päivässä saada tehtyä. En tiedä vielä, tuleeko siitä lisensiaatintutkimus tai jopa väitöskirja, aika näyttää.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Hanna-77:
Kääk... huomasittako, että odotuspuolella on pino toukomasuille vm.2008!!! Vastahan me itte oltiin siellä!!! :whistle:
Niin siis aivan uskomatonta tämä ajan kuluminen!! Silloin meille kävivät jotkut alussa kirjoittelemasta toukokuusta 2006 haikeita muistoja omasta odotusajasta ja ajan kulusta ja vauvastaan, ja nyt ollaan samassa tilanteessa. Mutta hyvä näin, en kaipaa yhtään odotusaikaa, otti se niin koville tällä kertaa!
 
Tää palsta on kyllä ihmeellinen. Aina välillä miulta katoo ne nappulat millä saa lainattua toisen tekstiä. Nyt oisin tuosta Vaniljatädin tekstistä napannut pätkän, mut jäipä nappaamatta. Sitä piti vain sanomani, että mie taas kaipaan raskausaikaa. Oonkin sanonut, että miksi ei voi olla raskaana ilman, että tulee vauva? :LOL: Meinaan meille ei kakkosta tosiaan tule ihan heti. Mut nyt valmistuautumaan muskariin. :wave:
 

MOI!!!!!

En ole ehtinyt kirjoittaa mut lukemassa oon silloin tällöin käynyt. Kiirettä on pienten kanssa pitänyt. Nytkin poju tissillä ja yritän samalla vähän kirjoittaa.

Eilen vaihdoin 60 cm vaatteet pois kaapista ja heti jotenkin alkoi poju tuntumaan isolta kun ei ole vauva vaatteissa.Meille on tullut säännöllinen yö rytmi: nukkumaan mennään klo 20.00-20.30 ja herätään noin klo7.00. Yöllä poju siis ei enää syö. Päivällä ei ole mitään rytmiä mut sen kestää kun pojan yö on pitkä ja hyvä uninen.
Meidän ukko ei juurikaan lattialla vieläkään viihdy joten ei siis vielä kääntyile(tai siis edes ole harjoiteltu) mutta juttelee tosi paljon ja nauraa kovasti ääneen. Keskiviikkona tulee siis 3kk täyteen.

Mut nyt pitää röyhtäyttää poju ja kohta tulee tyttökin kerhosta(isi lähti just hakee) eli on taas mentävä.
MOIKKA :wave: :wave: :wave:
 
tuntuu ettei nykyisin ikinä kerkee tänne palstalle,kun vipinää riittää :)
poju punnittiin tänään ja tulos oli komiat 7,8kg!!ilmankos äipäs niska hartia seutua jomottaa...
miten teidän lapset nukkuu päikkäreitä?meillä yhet pitemmät ja sit muutamat "kiito unet".ja kun ulkona nukkuu,niin paljon pitää työntää vaunuja,niin jo vain uni maistaa.tuleepahan äipällekin liikuntaa.kiloja kyllä on edelleen synnytyksen jäliltä...
meillä on hilkulla ton kääntymisen kans(selältä mahalleen)maha on esteenä pojalla :whistle:
voi jee,muistan kyllä kun aloteltiin tää pino vuos sitten!!äkkiä se aika menee.
en ole niin tarkkaan lukenu pinoja,niin ois mukava kuulla rassen kuulumisia,miten teillä menee?ei ole noita keskos tuttuja meillä niin sillä kyselen.ja ei jotenkin tule listauduttua mihinkään keskos ketjuun.tämä pino on kiva. :heart:
meillä alkaa olla jonkinverran jokeltelua ja vierastamista myös.ja poju hymyilee paljon ja nauraa joskus ääneen,kun isot sisarukset pelleilee jotain.
aijottekos muuten ottaa vauvoillenne influenssa rokotteen?siitä tuli uutisissa joku aika sitten.
meilläkin alotettu toi elovena puuron syönti ja hyvin maistuu.
iloista syksyä kaikille,tää oli taas tämmönen pika viesti. :flower:
 
Edelleen käyn päivittäin lukaisemassa muiden juttuja, mutta koskaan ei oo muka aikaa itse laittaa kuulumisia :whistle:
Jos nyt jotain kirjoittelisin kun molemmat pienet nukkuu kerrankin samaan aikaan :)
Eli ida on siis 3,5kk, painoa oli viimeksi 6385g ja pituus muistaakseni 64,5cm?
Meillä on aloitettu peruna-porkkana ja päärynäsoseet kun neiti alkoi syömään yötä päivää 2h välein ja sitä jatkui yli viikon verran. Soseet "uppoaa" mainiosti ja syöttöväli on niiden myötä pidentynyt neljään tuntiin :) Peruna-porkkanavelliä on myös annettu, mutta annostelu suhteessa maidon määrään on vielä vähän hakusessa. Taitaa tytöllä olla suht pieni vatsalaukku kun tottui syömään vähän ja usein. Eli vieläkin menee korkeintaan 140ml maitoa ja jos on velliä seassa niin sellainen 60ml molempia on passeli, mutten kuplii ja tulee takaspäin.

Jutustelusta on ollu puhetta kanssa; meillä Ida on kokoajan äänessä; pölpöttelee ja kiljahtelee kovaan ääneen :)
Nyt on parina päivänä käännytty selältä mahalleen, mutta kun se toinen käsi jää vielä huonosti sinne mahan alle, niin sit kiukuttaa ja menee hermot :whistle: :) Kovasti olis liikkeelle lähdössä neitokainen, vaan ei vielä onnistu kun ympyrää pyörimään..

Yöunista: Luulin että soseet ja velli olisi auttanu pitämään sitä nälkää yöllä pidempään, mutta ei. Tyttö on tarkka kun kello syönneissään; syö yöllä minuutilleen 4h välein. 2.30 on ensimmäinen syöttö, riippumatta siitä onko neiti nukahtanut 23.30 vaiko 0.45 tms.
Seuraava pullo annetaan 6.30 ja sitten nukutaan 10-10.30.
Oon vähän ihmeissäni kun tämä syö vieläkin öisin näin, muut lapset kun lopetti yösyönnit jo 2,5-3kk ikäisinä :eek: (paitsi tuo nelonen, joka sai pulloa öisin vielä kuukausi sitten :whistle: )

Mitäs muuta..?
Päiväunia ei ida nuku vielä säännöllisesti, lähinnä sellaisia 30min tirsoja useamman kerran päivässä. Nukkumaanmenosta on tullut yhtä painajaista |O
Ei meinaa rauhoittua mihinkään ja kaikki on kokeiltu; vaunut liikkeessä, vaunut paikallaan, sylissä ja liikkeessä, sylissä ja paikallaan. Omassa sängyssä kyljellään, omassa sängyssä selällään ja mahallaan. Muutaman kerran on nukahtanut parhaiten omaan sänkyynsä mahalleen kun kaikki röyhtäykset ja kuplat on tullu pois. (tyttö on aina nukkunu yönsä mahallaan)

Kylpemistä Ida ei voi sietää :/ Tuo 1,5v sisko kun sai kerran säikäytettyä neidin heittämällä kylmää vettä naamaan kesken kylvyn :(
Kovasti yritetään totutella takaisin rauhallisiin kylpyhetkiin, mutta itku tulee ainakin vielä joka kerta :'(
Vierastamista on jonkun verran, varsinkin väsyneenä.
Tänä vuonna ajateltiin ottaa influenssarokote ihan koko perheelle. On vieläkin tuoreessa muistissa viime vuodesta miten kamalan huonoon kuntoon se tauti vetää ja pitkäks aikaa :snotty:
Tuo 1,5v sai viime vuonna sen rokotteen ja säästyi pahimmalta; sairasti ihan normi flunssana sen meillä pyörineen influenssan :)

Mulla kans lähtee hiuksia päästä ihan tukoittain, niin lähti tuon nelosenkin jälkeen. Se vaan ei ehtinyt tasaantua kun olin jo uudestaan raskaana, eli puolet on ainakin hiuksista pudonnut pois :/
Kiloja on kyllä pudonnut ihan mukavasti; tällä hetkellä painan 6kg vähemmän kun ennen näitä kahta viimeisintä raskautta :)

Nyt on Idalla ruoka-aika, palataan taas :wave:
 
profiilissa. Oli muuten tosi hankala saada tuo kuva tonne.

Vilho nukkuu yhdet 2-3h päikkärit sekä illalla puolesta tunnista-tuntiin. Näin on menty jo pitemmän aikaa.

Onko teillä lakkoiltu tissillä? Meillä poju on nyt kahtena iltana kieltäytynyt yötissistä (siis viimeisestä tissistä ennen yöunia) ja muutenkin meinää änkyröidä iltatisseilla. Voisko johtua siitä kun olen antanu n. 2tl perunaporkkanasosetta päivällä. Tänään en sit antanu, joten katsotaan kelpaako yötissit. Mut luulis ettei noin vähäinen määrä voi vaikuttaa?
;) Toki voi kysymys olla siitäkin, että on tulos hammas. Suussa näkyy jo valkoinen nurkka, tai näin olen sen ainakin tulkinnut. Kuolanmäärä päivässä on valtava.

Vilholla alkoi taas nuha. Just kun entisestä selvittiin. En tajua, mistä johtuu, vaikka olen niin hyvin yrittänyt pukea aina vaatetta päälle, ettei palellu. Onko teidän muiden lapsukaisilla ollut nuhia?

terkuin Mimais
 
Mimais täällä on yks nuhanenä.. tai kaks, ku mulla kans mahoton flunssa. Tuntuu, ettei ota helpottuakseen..

Poika taas illalla vain kärtys ja eikä syöny oikeastaan koko päivänä mitään :eek: Illalla sitte hokasin, että nyt on varmaan menny nuha korviin, että tänä aamuna soitan polille ja tahon ajan, mutta mutta.. poika onki ollu ku päivänsäde koko aamun ja tissiki kelpas!! Eli aattelin kuulostella tämänpäivän ja kattoa miten menee ja sitte lähteä lääkäriin jos siltä näyttää. Sen melkein arvas ku koulut alko, että kohta on kaikki räkätaudit, kihomatot, täit yms. kotona!!! :eek: Noh.. onneksi nuilta jälkimmäisiltä on säästytty..vielä..!

Hitto ku tuntuu välissä, että taas se peruspessimisti Hanna nostaa sieltä päätänsä.. Aina ajattelee kaikista ensin sen huonon puolen!

Mie olen hoksannu, että Paavo tykkää hirveästi ku siltä riisutaan paitaa... Alkaa aina kujertelemaan ja ääneen hekottaa.. kai sitä kutittaa se kaulasta tai sitte siitä varmaan tulee isona strippari :LOL:

No menee taas jutut ihan höpöiksi, joten lämmintä teetä juomaan käheään kurkkuun...

Hanna ja Paavo :heart:
 
moikka pikaisesti!
manoliksella 4kk lekuri ja rokotus tänään.
on 9220g ja 66cm,pää 44cm!! :heart: eli iso jössikkä meillä! =)
meidän tytötkin oli yli 8kilosia 4kk ikäisenä :flower:

kaikki hyvin,mahalla ollessa nousee käsien varaan,kääntyy selältä mahalle,muttei toistepäin vielä.
tarttuu esineisii kahdella ja yhdellä kädellä,varaa hyvin jaloilleen.

sai sen infanrix hexa-rokotteen,saman kuin eka rokote. vähän inahti,mut saas nähdä tuleeko taas lämpöä ja itkuisuutta niinku viimeks.. :(

onneks on tyytyväinen poika,eipä taitais äidin selkä kestää jos pitäis paljon kannella :LOL:
mullakun on ollut välilevyn pullistuma ja se oli TOSI tuskaa!!

:flower: miam ja manolis 4kk 9pv :heart:
 
Heippa!!
Porukkaa on kipeenä,voi jehna..Mä miltei sain slaagin kun oltiin viimeks neuvolassa niin tää täti aivasti käsiinäs ja jatkoi hommiaan!!Pirkule jos Miska olis tullut kipeeks olisin kiukkusen puhelun tehnyt!!! :wave:

Mä oon oottanut myös ja kammonnut koska iskee räkätaudit,Maisalla oli tosi vaikee viime talvi ja lääkärissä tuli juostua.Toivottavasti olis saanut vastustuskykyä jo ja olis helpompaa tytön kanssa.Ja toivon että Miska ei saa samaa tautigeeniä!!!


Sammakko onpa hauskasti meidän Miskat!!KAsvavat samassa tahdissa!!
Meillä päivä ollut taas rikkonainen ja mä jo miltei sain raivarin kun ei voi nukkua pitkään ja nätisti!!Kävelyllä koisaa kokoa ajan kun vaunut liikkuu mutta piru vie kun hikisenä sisälle tulin ja aattelin että rauhassa vaihdan vaatteet ja pikasuihkun otan...PAh...Itkuhälystä kuulu jo vettä juodessa määkinää...

Onko muilla ollut pinna kireenä???
Mä nimittäin olen välillä ihan raivohärkä.
Tänään osui varvas sellaseen puukeinuhevoseen joka on tuossa jo 1,5 vee kai heilunut ja jumaliste kun näin punasta ja heitin kaaressa ulko-ovesta ulos!!! :snotty:
Hajalle se meni..Harmittaa.
Mut tän kaltasia slaageja saan enkä tahdo päästä siitä mielipahasta yli millään,miehen kanssa otan vähän väliä NIIn turhista kaameita kilareita.

Oon jo miettinyt että pitäisko hakea jotain rauhottavaa... :/
tarkkaillu olen masennuksen merkkejä,osa löytyy mutta uskoisin että tästä noustais ihan ilman mitään.Mutta kuinka kauan perhe jaksaa???

On päiviä kun oon sitte taas niin hyvällä päällä ja rakkaus oikein kuristaa,eilenkin Miska nukku sylissä ja pusuttelin unista poikaa ja mulle tuli oikein pakahduttava olo,oisin oiken purasta halunnut sitä pulleeta ihanaa poskea!!Syödä lutusen ukkelin suihini!!!
Noh,kuulostaa oudolta...mutta sitä oli niin täynnä tunnetta ja iloa ja rakkautta että tuntuu kuin sydän pamahtais!!

Tänään oon ollut yksin Miskan kanssa ja mua huvitti kun papatan pojalle ummet ja lammet ja toinen huutelee vastaan...Maisa on mun äidillä ja isoilla on pitkät koulupäivät tänään.En mitään oo saanu aikaseks juurikaan kun tuo pou vetää pikkusikeitä.
No,nyt nukkunut 2 tuntia jo,sentään.Sain syötyä!!

Vaan nyt ruuanlaittoon,
ei enää nii pahantuulinen kata ja miska 3 kk 1 vko :heart:
 
Alkuperäinen kirjoittaja kata32:
Heippa!!

[/b]Onko muilla ollut pinna kireenä???
Mä nimittäin olen välillä ihan raivohärkä.


On päiviä kun oon sitte taas niin hyvällä päällä ja rakkaus oikein kuristaa,eilenkin Miska nukku sylissä ja pusuttelin unista poikaa ja mulle tuli oikein pakahduttava olo,oisin oiken purasta halunnut sitä pulleeta ihanaa poskea!!Syödä lutusen ukkelin suihini!!!
Noh,kuulostaa oudolta...mutta sitä oli niin täynnä tunnetta ja iloa ja rakkautta että tuntuu kuin sydän pamahtais!!


Tuttu tunne tuo että sydän meinaa pakahtua.
:heart:

Mulla ollut nyt pinna kireällä kans vaikka mieheen olen kyllä nyt taas kuin uudelleen rakastunut. Mutta jos on kiire tai kaikki ei mene nappiin niin täälläkin kilahdetaan helposti.

Nytkin menin tyttöä ekaa kertaa kerhoon viemään. Nukuttiin vahingossa liian pitkään. Syötäppä siinä molemmat ja pue ja tee eväät ja pakkaa autoon, huh kun manasin mielessäni koko kerhon. :ashamed:

Mutta ei siinä, nyt kaikki taas hyvin ja neiti tykkäs olla kerhossa. Me Peetun kanssa käytiin kaupassa ja siivottiin kotona se aika.

Illalla taas menoa, saa nähä kirstyykö pinna silloin kun taas saan yksin roudata lapset hoitoon ja itellä parin tunnin kokous tiedossa. Yhtä puekmista ja riisumista välillä nää päivät.
 
Heippa kaikille :wave:

Tervetuloa uusille :hug: :)

Kata, tuttu tunne tuo hermojen kilahtelu :ashamed: Mä olen aika äkkipikainen ja tulee kyllä paiskottua ovia jne. Jos on tosi kova kiire, niin kiroan kuin mikäkin matami ja se vasta harmittaakin :ashamed: Mutta miten sillä onkin niin helpottava voima, kun oikein ottaa päästä ja sylkee parit ärräpäät suustaan, niin tuntuu jo paljon paremmalta :LOL: :ashamed:

Ja tuon sydämen pakahtumisasia on kanssa ihan sama täällä! Se on aina samanlaista kaikkien lasten kanssa ollut, ehkä kaksosten kanssa vähemmän :ashamed: Mutta tuntuu tosiaan, että tekisi mieli syödä tuo pallero suuhunsa ja halia ja pusia vain :heart: Kaksosten kanssa arki oli niin toisenlaista, että silloin en ainakaan muista tälläisiä tuntemuksia :/ On niitä varmasti ollut ja nyt ainakin on, kun ovat isompia :)

Maija ei onneksi vielä ainakaan kovasti vierasta. Väsyneenä saattaa päästää itkun, jos tulee vieraampi kovin lähelle.

Minä olen muuten nyt päättänyt lähteä sitten töihin helmikuusta. Eli hoitolappuja olen täyttänyt ja vielä pitäisi pomon kanssa jutella, miten paluu organisoidaan. Haluaisin jäädä osittaiselle hoitovapaalle ja pitää aina yhden vapaapäivän viikossa, saa nähdä onnistuuko niin. Kuusituntinen päivä olisi ihana, mutta uskon työpaikalle sopivan paremmin sen, että olen sitten kunnolla yhden päivän poissa ja neljä kokonaista päivää töissä.

Maija heräili juuri unilta, täytyy mennä :wave:

Ai niin, se tärkein kysymys! Kädet katkeaa turvakaukalon kantamisesta :kieh: Ja Maijan paino alkaa kivuta uhkaavasti aina vain ylemmäs... Nyt olisi aika alkaa etsimään uutta turvaistuinta :) Mitä suosittelette tai millaisia teillä on/oletteko ajatelleet millaisia hankkia? Meillä se tulisi takapenkille, keskipaikalle, eli kiinnitys tulisi lantiovyöllä ja istuimen omilla vöillä. Mikähän lie olisi hyvä... Vinkkejä otetaan avosylin vastaan =)

parasta aikaa ja Maija-kulta :heart:
 
Iltaa! Nopsaan poikkean vaikka nukkumaan pitäis joutua, aamulla aikainen herätys.

Mennis! Ilta meni hienosti, aluksi oli kova ikävä, mutta onnistuin lopulta keskittymään hauskanpitoon. Oli kyllä seuraavan päivän niin vetämätön olo, etei ihan heti tee mieli lähteä mihinkään. Jospa pitäis taas vuoden tauon... :whistle:

Miehet oli hienosti pärjännyt täällä itsekseen. Seuraavan aamun lypsin vielä ja päivän puolellekin oikeastaan, joten Mio oli pullon varassa. Ja sitten maanantaina olin koululla, joten myös maanantaina oli pullottelupäivä. Nyt sitten tänään on taisteltu siitä, otetaanko tissiä vai ei. Pulloa en suostunut antamaan, joten kyllä tissi on lopulta kelvannut, tosin pitkän tappelun jälkeen. Huomenna olis taas pulloaamu pojalla, saa nähä meneekö tää imetystouhu nyt sitten ihan reisille tän pullottelun takia.... :(

Kamala ilta ollut, huutoa ja haisevia pieruja. Ihan melkein itkin jo itekin, kun en jaksa. Mies on töissä ja minä olen ollut kaksi päivää kauheassa flunssassa ja tänään nousi sitten kuumekin. Tietysti pitää sitten mahailta sattua tämmöseen aikaan. En tiedä reagoiko nyt viiveellä mun lauantaiyön juomiin, siiderissä kun on omenaa ym, vai onko meidän korvike käynyt sopimattomaksi, jos on jo liikaa altistunut sille. En tiiä. Huomenna onneks Miolla se lääkäri.

Mutta, hyvää yötä ja kauniita unia, luen teidän viestit joskus ajan kanssa :wave:

Stiina & Mio
 
Äkkiä ennen BB:tä pari sanaa.
Tänään alko kaksi asiaa, jooga :) ja menkat :headwall: ! Tai ei tuo jälkimmäinen ihan todenteolla vielä alkanut, mut semmosta verensekaista limaa tulee eli eiköhän ne sitä itteään ole. Huomenna lähden taas vanhemmilleni Porvooseen, että pääsee mies rauhassa raksailemaan pariksi päiväksi/illaksi. Lauantaina onkin sitten isukin kuuskymppiset ja niitä mökillä vietetään pienellä porukalla.

Mut siinä tärkeimmät...
 
Pikainen iltalöpinä...
Flunssa rantautui taas tännekin :snotty: Poika on vielä terveenä, mutta ei varmaan kauan.. Itsellä nenä vuotaa ja olo on niiiin vetämätön.
Vellin kanssa otetaan nyt taukoa, kun se ei yksinkertaisesti maistu.. Sen sijaan löysin kaupasta bonan maissisosetta (maidoton), joka ei sisällä mitään ylimääräistä, paitsi öljyä. Sitä on nyt sitten syöty kaksi päivää ilman masukipuja :) Toivon mukaan niitä ei tulekaan! Voi harmi, että STIINAS teillä tuli taas takapakkia. Raivostuttavinta tässä syömisten kyttäämisessä ainakin musta on se, että tämä on tällaista arpomista. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.. ja kuka nyt jaksaa jokaista suupalaa vahtia, en minä ainakaan :ashamed: Ja justiin tuo, että vaikutukset voi tulla viiveellä, eli "syyllistä" on tosi vaikea löytää.
Unohdin toivotella uudet tervetulleeksi, eli MIMAIS ja Vilho teretulemast :flower: Ja KATA, TIITTERÄINEN ja HANNA :hug: onneksi huonojen päivien jälkeen on aina niitä hyviäkin!!

Mutta nyt tämä räkänokka lähtee nukkumaan :wave:

vilmis ja poika :heart:
 
moikka "taas" kaikille! Olipas urakka; luin viiden päivän viestit :) Paljon asiaa tuli vastaan jota piti kommentoida ja nyt en tietenkään muista puoliakaan...

Viimeksi kun kirjoittelin, meillä kokeiltiin iltaisin maissivelliä tissittelyn ohella. Ja siitä tulikin masu kipeäksi parin päivän viiveellä, joten luovuttiin nyt vähäksi aikaa kokeilusta. Yritin saada vellillä hiukka rauhaa öihin (meillä syödään kahden tunnin välein yölläkin..) mutta ei ollut siihenkään vaikutusta. Yritetään nyt sitten vielä pelkkää rintaa hetki, kun viime yönä tuli poikkeus yösyömisiin, nukuttiin 4h putkeen :attn:

Vierastamisesta.. Meillä poika sai ensimmäisen hepulikohtauksen muutamaa päivää ennen kolmeakuukautta. Mentiin kyläilemään kaverin luokse, jossa laskin pojan lattialle jumppalelun alle. Hetken päästä alkoi kova karjuminen (mitä poika ei ollut tehnyt koskaan ennen, vaan itku oli aina ennen sitä sellaista hentoa) joka ei meinannut päättyä millään. Ja sama seuraavalla kyläily kerralla. Olin aluksi ihan ulalla, mikä ihme poikaa vaivaa. viimeksi pari päivää sitten tuli tuttu kaupassa lepertelemään vaaville, niin jo alko karjunta, joka ei loppunut ennen kuin päästiin omaan turvalliseen autoon. Hassua, kun poika on muuten niin kiltti ja hyväntuulinen. Yritin myös lähteä juhlimaan kaverin kolmekymppisiä viikonloppuna, mutta poika järjesti isälleen samaisen konsertin, joka ei päättynyt ennen kuin äiti tuli kotiin, joten se niistä juhlista. :LOL: Eli meillä vierastetaan ihmisten lisäksi vieraita paikkoja ja normaalista poikkeavia tilanteita...

Joku kertoi jokeltelun vähentyneen; sama meillä. Tosin tilalle on tullut kikattelua ja kiljumista :)

Nyt on jo kiire nukkumaan, kirjoittelen myöhemmin unohtuneet asiat =)

äippä78 ja Dani neljä päivää vajaa 4kk :)
 

Yhteistyössä