tuleeko luonnostaan suojeluvietti?

  • Viestiketjun aloittaja mimosa
  • Ensimmäinen viesti
mimosa
mulla sakemanni uros 1 1/2v ei ole kellekkää äkänen vaikka joku juoppo tulis kättä puristellee..vinkuu vaan että silitä muakin??minusta koiran tarpeen vaatiessä pitää puollustaa.. :eek:
 
sakemanni
Kyllä se suojeluvietti on geeneistä tuleva, ja on koiralla jos on ollakseen. Meillä 1v sakemanni uros ja on kova puolustamaan. Lähelle ei tule vieraat, saatika jos joku juoppo tulisi lähelle.. oksat pois!! Mutta sukutaulussa on paljon suojelukoiria, joten tiedossa oli, että kova koira on. Edellinen sakemanni oli leppoisampi, ei kiinnostanut todellakaan puolustaa, vaan juosta ja leikkiä.. lepsu. Nyt on koira jonka olemme haluneet ja työtä kyllä riittää. :heart:
 
Meidän rotikalla suojeluvietti voimistui kun perheeseemme syntyi lapsi.Nyt on toosi ärhäkkä jos juopot tms.epämääräiset koittaa lähelle...etenkin jos vaunut mukana.
Tuttuni koulutti aikoinaan suojelukoiria ja meinas et suojeluviettiä joko on tai ei..toisilla koirilla sitä joutuu työstämään enemmän kuin toisilla.Se taas on aikalailla kokeneen kouluttajan hommaa eli helposti kokematon sekoittaa koiran pään..
 
kyllä se tulee geeneissä...
meillä on sheltti..paimenkoira..ja paimentanut pennusta asti...samoin suojellu omaa perhettään..
saas nähdä onko tuolla sakemannin ja ajokoiran sekotuksella se paimennusvietti vai ajovietti...
 
wir 78
kyllä se varmaan tulee luonnostaan, mutta meillä koira on näyttänyt sen vasta n. pari vuotta sitten nyt siis 7.v. ja ihan siihen liittyen ,että lapset alkoi itse liikkua ulkona niin heitä vartioi aina jos joku tulee lähelle tai kulkee ohi. aina kyllä on haukkunu just jotain juoppoja tai jotka kävelee oudosti.
 

Yhteistyössä