Tuleeko n.1 vuotiaallasi paljon sanoja?

  • Viestiketjun aloittaja Viiho
  • Ensimmäinen viesti
Viiho
Meillä poika 1,3v. Äittä on hokenut varmaan puoli vuotta, mutta siinäpä ne sanat onkin. Ihan viime aikoina alkanut jonkin verran sanomaan sanojen eka tavuja.

Tyttö puhui tuossa iässä jonkin verran, useita sanoja kuitenkin.

Kerkiäähän tuota, ei vielä kiirus ole, mut ihan mielenkiinnosta kyselen mites muilla? B)
 
meillä poika 1v. 1kk ja ei muuta sano kuin äiti. Sitäkään ei kovin selvästi. Isoveljensä puhua pälätti tuossa iässä jo valtavasti sanoja ja ärräkin sorahti hyvin jo tuolloin =) Näköjään tää kakkonen tekee kaiken "hitaasti mutta varmasti" ;)
 
Meidän tyttö 1v3kk sanoo noin parikymmentä sanaa esim äiti,iti,panno=pallo,kukka,vettä,anna.Mutta sehän on tosi yksilöllistä milloin lapsi alkaa sanomaan sanoja,meidän neitillä pitää koittaa matkia kaikki mahdollinen mitä isommat sisarukset tekee tai sanoo.
 
villionniinaharmaana
miii= muumi
myy
katoppa
hyvä hyvä
höpö höpö
shhhh=kissa
kiii=killi(kissamme nimi)
tässä
mammaa

Lisäksi puhuu melkeinpä taukoamatta omalla kälätys-kielellään(kaikkia äänteitä sekaisin...kuulostaa ihan kiinalaiselta!)


poitsu on syntynyt 16.9.05
=)
 
Meillä poika 1,4v pälättää koko ajan omaa kieltään, mut "osaa" joitakin sanoja...

äikkä - äiti
ikkä - iskä
lee - leevi (mee kissa)
puppa - puppe (kani)
paumpu - lamppu
paumppa - pumppa
kakka - kakka (myös kukka on joskus kakka)
kiit - kiitos
pappa - pappa
mammu - mummu
papa - napa

eli lähes kaikki alkaa pa-tavulla ja melkeimpä päättyy pa-tavuun. Jos ei kunnolla kuuntele, kuulostaa ihan ku hokis pelkkää pappaa... :D
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 24.10.2006 klo 15:55 vieras kirjoitti:
meillä poika 1v. 1kk ja ei muuta sano kuin äiti. Sitäkään ei kovin selvästi. Isoveljensä puhua pälätti tuossa iässä jo valtavasti sanoja ja ärräkin sorahti hyvin jo tuolloin =) Näköjään tää kakkonen tekee kaiken "hitaasti mutta varmasti" ;)
Meillä neiti täyttää kohta vuoden ja pöristelee poskiärrää. Mä ajattelin, että se olis joku ohimenevä ilmiö, vai? Niin ne sanatkin on tullu.... pari viikkoo osataan sanoo jotain, mut sen jälkeen ei kuulu kun tavuja. (lunastan taas nimimerkkini :whistle: )
 
Meidän kolmonen täytti eilen 2 vuotta ja sanoo tällä hetkellä vain 3 selvää sanaa: "ei", "kukka" ja "Peppi" (serkkutytön nimi =) ). Neiti ymmärtää kyllä kaiken mutta sanoja ei vaan tule. Eilen 2-vuotispäivän kunniaksi tutit menivät rikki, jospa sekin edesauttaisi sanojen muodostumista kun ei ole enää tulppaa :D

Saatiin neuvolalääkäriltä lähete puheterapiaan puhearvioon, saadaan sieltä varmaan hyviä vinkkejä miten sais puheen käyntiin :)
 
anu
Puheen kehitys on ollut ihan älyttömän nopeaa viimeisen puoli vuotta. Yksi vuotiaana sanoi jo selvästi "äiti", "iti", kukka tms. helppoja sanoja ja tavuja tuli myös paljon.

Nyt 1v 8kk ja höpöttää koko ajan ja kaikesta.. Opii telkkarista, toisten puheesta uusia sanoja ja jankuttaa niitä sitten koko päivän! Pari sanaisia lauseita on alkanut jo muodostumaan.. ja laulaa omia laulujaan, kuten jänis istuu maassa: "näänöönen! näänöönen! hyppää pois! hyppää pois! :heart:
 
tantsu80
Juniori vuosi ja pari kuukautta päälle ei sano juuri mitään,kun taas isoveli höpötteli tässä iässä enemmän myös sitä omaa kieltään.

Tosin tää nuorempi lähti paljon aikasemmin liikkumaan kuin isoveljensä..

Ihan eritahtiin siis menevät..
 
Molla
Meillä vajaa puoltoistavuotias ei paljon sanoja sano, mutta ymmärtää lähes kaikki. Sanoja oli vajaan vuoden iässäkin ja jälkeenkin päin niitä on tullut ja mennyt... Tosiaan, jossain vaiheessa on sanonut jotain jo ymmärrettävämmin, mutta ei enää. Välillä matkii joitakin uusia sanoja. Hyvin "kausittaista". Välillä mietityttää itseänikin, kun ikätoverit puhuvat ilmeisesti enemmänkin, mutta olen ajatellut, ettei tässä vielä kiirettä... :whistle:
 
n. viikon päästä tulee vuosi täyteen ja selviä sanoja ovat äiti, pappa ja kakka.

Hiukan kun hokee, niin kakka muuttuu kukaksi kun niitä katsellaan. BaaBa=bambu (onnenbambu keittiössä) Prrr=puuro ja auto, Ppu=lamppu, namm=kaikki syötävä.
 
Meillä tulee 1 v 3 kk tytöltä vasta kolme sanaa: äiti, isi ja -pä, joka on tilanteesta riippuen joko leipä tai päivää. Nämä sanatkin tulivat vasta pari viikkoa sitten.

Isänsä ei sanonut mitään ennen kahta ikävuotta ja on sen jälkeen puhunut välillä turhankin paljon :LOL: . Että ei kai tässä vielä kiirettä. Tärkeintä on kai, että ymmärtää puhetta.
 
Tyttö on nyt pari viikkoa päälle 1-v ja sanoja on jo paljon. kakka, kukka, lamppu, mopo, hau-hau (koira), ammuu (lehmä), yvä (hyvä), tyttö, napa, vettä, mamma, tissi, äitti, isssi, sssss (käärme), tiitö (kiitos), namnam (ruoka), poppa, loppu, vaippa, ei.. sitten yksittäisiä sanoja matkii, mutta ei osaa ottaa vielä "käyttöön" (takki, sukka, napata, auto jne).
 

Yhteistyössä