1. Palvelimen ylläpitotöiden johdosta foorumi ei ole käytettävissä perjantaina 19.7. noin klo 06.00 - 07.00 välisenä aikana. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa. Pyrimme pitämään tauon mahdollisimman lyhyenä.

  Kaksplus-toimitus
  Poista ilmoitus

Tulirokkoa liikenteessä

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Jo kerran varmasti sairastanut, 22.11.2008.

 1. Lasten päiväkodilla...

  Voiko siihen sairastua uudelleen?
   
  #1
 2. rokot

  rokot Vieras

 3. mamma

  mamma Vieras

  mä taas olen ymmärtänyt et tämän rokon voi sairastaa uudelleen ja uudelleen... et on sama aiheuttaja kuin angiinassa.. eihän vesirokkoon esim. annata penisiliinikuuria toisin ku tähän eli ????
   
  #3
 4. Malviina

  Malviina Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.04.2005
  Viestejä:
  13 571
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rokot tuee vain kerran, vaikka tulirokko onkin bakteerin aiheuttama, meillä oli pojalla viime keväänä, muille ei tullut.
   
  #4
 5. kyllä voi

  kyllä voi Vieras

  Tulirokko

  Rokkotaudeista tulirokko on ainoa, joka on bakteerin aiheuttama. Se tarttuu pääasiassa pisaratartuntana. Tulirokko alkaa tarttua jo ennen kuin ihottuma puhkeaa. Antibioottilääkehoito auttaa hyvin eli potilaan tila kohenee heti ja tartuttavuus päättyy 24 tunnin kuluttua lääkityksen aloittamisesta. Itämisaika tartunnan ja oireiden ilmenemisen välillä on lyhyt, 5 vuorokautta. Tyypillinen tulirokkopotilas on koululainen. Oireita ovat kuume, päänsärky ja kurkkukipu. Potilaan kieli on aluksi vaaleakatteinen ja myöhemmin punainen mansikkakieli, jonka pinta on rosoinen. Posket hehkuvat punaisina ja iholle leviää pienipilkullista mannaryynimäistä ihottumaa. Ihottuman väri häviää painettaessa sitä läpinäkyvällä lastaimella. Tyypillistä tälle rokolle on, että viikon, kahden kuluttua iho hilseilee, etenkin käsissä ja jaloissa. Lapsi voi mennä päivähoitoon tai kouluun vasta kun takana on yksi kuumeeton päivä ja lapsi on terve ja lääkitys kestänyt vähintään vuorokauden. Tulirokon voi sairastaa useammankin kerran. Tulirokkoa epäiltäessä on mentävä lääkärin vastaanotolle, sillä tauti vaatii aina antibioottihoidon. Oireita voidaan tarvittaessa lievittää kuume- tai kipulääkkeillä (esim. Panadol®, Burana®).

   
  #5
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti