Tummentumat pyyhkeistä pois

Hei !

Miten kylpy- ja käsipyyhkeisiin tulleet tummentumat saa pois ? Siis sellainen iso tumma "läiskä" joka on melkein koko pyyhkeen kokoinen, ilmeisesti siinä alueella mihin kädet tai kroppa pyyhkitään pesun ja suihkun jälkeen. Meillä vaihdetaan kyllä kerran viikossa pyykeet ja pesen ne koneessa 60 asteessa. Tällähetkellä meillä käytetään pyykinpesuun nestemmäistä Omo Sensitiveä. Olisiko joku muu pyykinpesuaine tehokkaampi tms. ?

 
meillä tummentumia on kaikenvärisissä pyyhkeissä, joten klorite ei käy. Kokeilen tuota 95 asteen pesua. Jos pilalle menevät, eipä haittaa. Piloilla ovat jo muutenkin. Juu ja pesukone pyörii aika usein +95 astetta. Eipä vaan oo hokannut noita pyyhkeitä sinne laittaa...
 
Alkuperäinen kirjoittaja ammu10:
Meillä vaihdetaan kyllä kerran viikossa pyykeet ja pesen ne koneessa 60 asteessa. Tällähetkellä meillä käytetään pyykinpesuun nestemmäistä Omo Sensitiveä.
Kokeilepa seuraavaksi jotain jauhemaista pesuainetta. Nestemäisissä pesuaineissa ei ole valkaisuaineita ja ne toimivat muutenkin vähän eri tavalla. (Ne sopivat kyllä mainiosti esim pikapesuun ja hienopesuun) Jauhemaisissakin on eroja, suosittelen sellaista missä ei ole zeoliittiä.
Kloritea ei voi kyllä nykypäivänä enää suositella.. kauhea myrkky :-/ vaikka puhtaaksi kyllä tekee.
Muutenkin kannattaa aina välillä vähän vaihdella pesuainetta, koska eri aineet tehoavat erilaisiin tahroihin. Itselläni nyt käytössä Allegroa. Sitä ennen käytin Daily Sensitiveä valkopyykkiin ja Lidlin maxitrat-tiivistettä kirjopyykkiin (jälkimmäinen sisältää zeoliittia, sen takia halusin luopua siitä, mutta pesi kyllä hyvin)
 
Meidän koneessa on sellanen "osa" :p joka laitetaan jauhelokeroon.. Sinne sitten kloritea ja huuhtelu-ohjelma päälle. Siinä ohjelmassa taitaa olla 40 astetta.. Sen jälkeen pyykit tavalliseen tapaan 60 asteen ohjelmalle.
Näin puhdistan/ kirkastan lähes kaiken väristä pyykkiä, valkoisista sideharsoista sinisiin paitoihin. Kokeilen värien kestävyyttä..Sama kai jos tapahtuukin kauheita, jos likaisennäköisenä ovat jo pilalla. Vielä ei ole tapahtunut kamalia.. Olen saanut porkkana, ruokaöljy ym. tahrat pois käyttövaatteista. Jos vaan kantti kestää niin suosittelen kokeilemaan.
 

Yhteistyössä