Turvaistuimista kysymys

Teillä joilla on ennestään Britaxin twoway elite-istuin ja olette kuopukselle hankkineet kaukalon jälkeen istuimen, minkä olette valinneet?

Tuo elite on hyvä istuin, tilava, mutta toimii mielestäni paremmin kavot menosuuntaan päin.
 
Meillä oli viime kesänä toi tilanne, et kuopus tarvitsi kaukalon tilalle istuimen. Hän sai esikoin Two Way Eliten ja esikoinen sai uuden Britax Evolva 1-2-3 -istuimen. Myyjä sanoi ihan suoraan, että TWO on ok selkä menosuuntaan, mutta jos lapsi istuu jo kasvot menosuuntaan, on Evolva huomattavasti parempi vaihtoehto. Siinä lapsi istuu istuimen vöissä 9-18 kg ja sen jälkeen siitä tulee turvavyöistuin 36 kg asti. Se on pitkäikäinen istuin ja ollaan tykätty. Helppo asentaa ja helppo säätää niskatuen korkeutta. Meillä oli vaihtoehtona ostaa toinen TWO ja kääntää se eteenpäin, mutta ei sitten myyjän suosituksesta ostettu sitä.
 
Me ollaan taas ajateltu ostaa kuopukselle uusi istuin, sillä tuossa Elitessä, kun se oli selkä menosuuntaan päin oli vaikea lapsen nukkua, pää retkotti ikävästi :( Nyt, kun istuin on kasvot menosuuntaan tätä retkotusta ei enää ole, poika nojaa selkänojaan eli istuin on toimiva juuri isommalla lapsella.

Mitä ominaisuuksia tuossa Evoltassa on? Mahtuuko kummatkin istuimet hyvin taakse?
 
Molemmat mahtuu hyvin takapenkille. Eliten voi säätää melko kallelleen, jolloin pää ei nukkuvalla lapsella retkota niin pahasti kuin silloin kun istuin on asennettu ihan pystyyn. Evolvassa on paremmat sivutörmäyssuojat ja siksi myyjä suositteli sitä ennemmin kuin Eliteä kasvot menosuuntaan. Katso Britaxin sivuilta Evolvan tiedot.
 
meillä siis omassa autossa Britax hiway ja isovanhempien autossa two way elite. Poika on nyt 1,5v ja pituutta 91cm. Hiway on todella hyvä hyvin mahtuu istumaan ei mitään ongelmaa jaloilla, kun pääsee taittumaan. Toisin on two wayn kanssa. Jalat ottaa kiinni takapenkkiin, kun tulevat suoraan sitä kohti. Asento näyttää jo hankalalta, mutta poika ei onneksi vielä valita. El hiway näyttäisi menevän pidempää selkämenosuuntaan. Tosi sitä ei sitten saa käännettyäkään, mutta en usko sille olevan tarvettakaan, kun sitten joskun 3-4 vuotiaana siitä siirrytään suoraan turvavyöistuimeen.
 
Meillä esikoisella elite ja toiselle ostettiin Akta Graco DuoFlex XTP, koska se on malliltaan kapeampi. Pojilla on ikäeroa 1,5v ja nyt kun pienempikin pitäis saada käännettyä kasvot menosuuntaan, niin ärsyttää, kun tuota Aktaa ei saa asentaa istuimen vöiden kanssa. Meidän tenavat on ainakin sen verran meneviä, että tosissaan saa laittaa turvavyöt tiukalle, et sankarit vöissään pysyy eli mietityttää kovasti, että uskallanko siirtää isomman pojan (vajaa 4v) tuohon Aktaan pelkillä auton vöillä kiinnitettäväksi ja siirtää nuoremman eliten vöihin. Elitestä siis tykkään sen takia, et lapsen saa pitää istuimen vöissä myös kasvot menosuuntaan, aika harvassa tämä sallitaan. Ainakaan vyöistuimista en vastaavaa ominaisuutta ole löytänyt.
 

Yhteistyössä