Turvaistuimista...

Kuinka vanhaksi lapsi PITÄÄ olla selkä menosuuntaan????

Oon menossa ostamaan turvaistuinta 6kk:selle (8kg) kun alkaa tuo turvakaukalo olla ahdas kun toppavaatteet päällä...

Vinkkejä millainen istuin olisi hyvä!!

Kiitos!!
 
eikös se suositus ollut 3v. asti selkä menosuuntaan? Meillä käytössä Britax Two Way Elite ja tyytyväisiä ollaan oltu. On todella tilava ja asennettavissa molempiin suuntiin.. :D
Kiinnitys tuotti aluksi vähän ongelmia, mutta kun se hoksaa niin onnistuihan se... :LOL:
 
Tuuthan Mantsu kertomaan mihin istuimeen päädyitte, ollaan meinaan ihan samassa tilanteessa, 8kg puolivuotias ja kaukalo jo kovin ahdas, ei viihdy siinä ollenkaan enää kun ei saa hyvää asentoa. Kiitos jo etukäteen :flower:
 
Meillä on ollut Britax Fixway (0-18kg) puolivuotiaasta lähtien, selkä menosuuntaan. Siitä hyvä istuin, että saa kallistettua, mutta ei turhan iso pienelle piltille. Tietysti haittapuolena on että elinkaari ei ole hirvittävän pitkä. Meillä ei varmaan mahduta ensi talvena (2.5v), kun pojalla on toppavaatteet päällä (vaikka kilorajoihin olisi vaikka kuinka paljon varaa)
 
meillä kansa Britaxin two way molemmilla pikkupojilla. Toisella 8kk selkämenosuuntaa ja isommalla 2,5v jo etuperin mut vielä istuimen vöissä. Isoin nyt 5v istui vielä ennen vauvaa siinä auton vöitä käyttäen mut vauvan takia sille ostettu sitten turvavyö istuin.
Miustakin aavistuksen hankala kiinnitettävä mut harvoinhan tuota tarviaa irrotella.
 
päädyttiin tähän
http://www.kiddy.de/gb/life-pro (9-36 kg) tai sitten Infinity pro (9-18 kg).


koska siinä on aivan mahdottoman hyvä keksintö tuo "turvatyyny". Mahd. törmäyksessä vauvan/lapsen pää ei pelkästään retkahda eteenpäin muun ylävartalon pysyessä paikoillaan (huom., pää painaa törmäystilanteessa 7-kertaa enemmän kuin normaalisti, mikä saa aikaan melkoisen naksahduksen niskanikamiin!), vaan Kiddyssä ylävartalo taipuu myös, jolloin pää seuraa yläselän ja niskan "luonnollista" kaarta.

Lisäksi nuo Kiddyn istuimet ovat ainoita kasvot menosuuntaan asennettavia ei-isofix-kiinnitteisiä -istuimia, jotka ovat saaneet arvosanan hyvä saksalaisessa turvaistuintestissä, jossa mm. paljon kehuttu Brion Zento pärjäsi tosi huonosti.

Alkuun kun olin niin pahoillani siitä, että joudun laittamaan tytön kasvot menosuuntaan, mutta enää ei huoleta.
Poista viestiMuokkaa
 
Mitä pidempään sen parempi.
Kilorajat antaa usein myöden pitkäänkin, mutta sit taas lapsen pituus yleensä tulee esteeksi.
Useimmat istuimet taitavat olla hyväksyttyjä kasvot menosuuntaan yhdeksästä kilosta alkaen.
 
täältä seinäjoelta Huvikummusta HTS BeSafe Kid istuin...ostin käytettynä mut oli pidetty hyvin se oli kuin uusi istuin....kallis kyl oli käytettynäkin mut mitäpä ei ostais että tuon kullannupun ois hyvä olla...ja nimenomaan turvallinen!!
On nyt sit asennettuna selkä menosuuntaan auton etupenkillä...ja hyvä on! ;)
 
Alkuperäinen kirjoittaja rinsessan äite:
päädyttiin tähän
http://www.kiddy.de/gb/life-pro (9-36 kg) tai sitten Infinity pro (9-18 kg).
Mekin ollaan harkitsemassa tuota. Mietittää vaan, kun siinä on se lantiotuki ja autoliiton testissä ainakin suositeltiin, että pitäisi testata lapsella ennen ostopäätöstä, että jos ei suostu olemaan siinä. Mutta en ole kyllä nuita nähnyt myytävän kuin Pikkupingviinissä eli siis netissä.
 
juu niitä ei myydä muualla kuin pikkupingviinissä. Tuota turvatyynyähän mikä siis ehkä voi "ahdistaa" lasta (ei fyysisesti), ei tarvitse käyttää kuin sinne 18 kg:aan asti eli on kuitenkin tuolloin melko pieni lapsi vielä. Olen ajatellut niin, että eihän me vanhemmat moneen muuhunkaan asiaan kysytä vauvoilta/taaperoilta mielipidettä. Eli turvavaljaat pidetään kiinni rattaissa, vaikka vauva ei tykkäisi ja liesisuojat ja pistorasioiden tulpat on käytössä, vaikka vauva ei haluaisi. Meidän tyttö ei tykkää turvakaukaloon laittovaiheesta (istuu kyllä protestoimatta), eikä varmasti tykkää turvaistuimeenkaan laitosta, mutta vauvan/taaperon turvallisuushan tärkeintä on, eli jossain istumisessa on kuitenkin istuttava.

Muistaakseni toimituskulut tuossa istuimessa oli sen 10 euroa ja tuli vielä kotiovelle eli jos ei sitten jostain syystä sovikaan vauvalle tai autoon tms., niin ei ole iso raha hukkaan. Meneehän sitä löpöä, jos sitä lähtee katselemaan tuonne Treelle (Nokialta). Mutta tarttee käydä tsekkaan noi toimituskulut.

Sen verran sain Saksan tehtaalta irti, että turvavyötä tarttee olla 2.65 metriä, että riittää sen turvatyynyn taitse.
 
Kiinnostaa myös kovasti tuo Kiddyn Infinity Pro -07. Itseasiassa myös se pidempikäyttöinen istuin, Kiddy Life Pro -06.
Onkohan kenelläkään kokemusta kummastakaan??
Vähän mietityttää kun saa vaan netistä, vaikka onhan siinä tietysti palautusoikeus.
Mitenköhän noihin testeihin on luottaminen? Meinaan aika harva istuin on saanut Autoliiton testissä arvosanan hyvä.
Tuossa Kiddyn istuimessa on kyllä hintakin kohdallaan jos on niin hyvä kuin testi väittää...

Ajatella, kun itse oli pieni niin ei edes turvavöitä ollut kaikkien autojen takapenkeillä... ;) ;) ;)
 
Alkuperäinen kirjoittaja rinsessan äite:
Sen verran sain Saksan tehtaalta irti, että turvavyötä tarttee olla 2.65 metriä, että riittää sen turvatyynyn taitse.
Tiedätkö mistä se vyö sitten mitataan? Eli tarkottaako tuo 2,65 metriä sitä osaa joka tulee turvavyöstä näkyviin vai sitä koko pituutta sieltä kotelon sisältä asti. Me kun mitattiin se turvavyön näkyvä osa, niin se oli vaan 2,25 metriä :( Hemmetti, kun oltiin jo ostamassa tuo istuin....
 
Onko kellään kokemusta tuosta Kiddyn istuimesta?
Vakavasti ollaan harkitsemassa sitä. Ensin olin ajatellut tollaista selkä menosuuntaan istuinta, mutta sitten näin tämän. Tuntuu, että tyttö mielummin katselisi maisemia, yrittää nytkin kaukalosta vetää itseään koko ajan pystyyn.
 

Yhteistyössä