Turvakaukalo-käytännön kokemuksia?

Hei

Turvakaukalon hankinta on ajankohtainen.
Kaipaisin neuvoja ja vinkkejä teiltä joilla jo kokemusta on.

Mielellään hankkisimme jalustallisen, olisi helpompi ja turvallisempi vaihtoehto. Isofix-kiinnikkeitä ei valitettavasti autossa ole jossa eniten kaukaloa tullaan käyttämään.

Tietysti myös muut ominaisuudet on tärkeitä; kuten kantamisen helppous jne...Hyvä hintalaatu-suhde, turvallisuus..

Testejä on tullut luettua mutta käytännön kokemukset kiinnostaa lisäksi! Tärkeitä nekin.

Kiitos jo etukäteen vinkeistä :)
 
Meillä ei ole kans niitä isofixejä,mutta meil on Akta Graco trilogic joka on jalustalla kiinni autossa. Ollut tosi tukeva ja siitä on tosi helppo ottaa ja laittaa kaukalo,naps vaan. Saitkohan selvää,tuli jotenkin hassu selostus =) niin ja hinta tais olla vuoden alussa 169
 
Ystävälläni on Akta Graco autobaby ja siitä tullut se uusi Graco Logigo S.. Ollaan itse nyt ajateltu tuota recaron jalustallista kaukaloa, kun meillä on isofix. Graco Logigo S:n telakka kiinnitetään auton turvavöillä. Ja sen alle voi hankkia Gracon rattaat, niin voi nostaa kaukalon rattaisiin suoraan, jos lapsi nukkuu..

Mutta kannattaa tutustua.. Itse olen ajatellut tuota Gracon yhdistämistä, mutta koska meillä nyt on isofix juuri perheautoksi ostettu, niin sitten ollaan mietitty recaron ja britaxin välillä. Mutta meillä ei ole ajankohtainen tämä, koska valitettavasti meillä ei vielä ole lasta tulossa..

KP
 
Yeb
Hehkutanpas minäkin Maxi-Cosi Cabriofixin puolesta :) Todellakin haukkui hintansa vaikka olikin arvokas sijoitus Easyfix telakan kanssa.. Easyfix telakan saa kiinnitettyä joko isofixeillä tai turvavyöllä eli ei kannata ostaa sitä EasyBasea, hintaero on niin pieni.

Erittäin tukeva istuin, todella helppo irrottaa ja napsauttaa takaisin jalustaan ja ennenkaikkea tilava! Meidän isokokoinen tyttö mahtui hyvin siinä vuoden verran istumaan ja nyt turvakaukalo väistyi meidän autosta turvaistuimen tieltä mummun autoon ja hyvin mahtuu ja viihtyy edelleenkin siinä istumaan, eilenkin meni kivuttomasti kahden tunnin reissu :)

Edellämainittujen lisäksi sen saa kiinni tosiaan useampiinkin vaununrunkoihin tai matkarattaisiin adaptereilla. Meillä oli kovassa käytössä Quinnyn Zapp -rattaiden kanssa.
 
Taalla liputetaan myos Maxi cosin puolesta. Adaptereiden avulla saa kiinni moniin eri rattaisiin. Ykkosella meilla oli toi Gracon kaukalo, ei mitaan muuta "vikaa" kuin se, etta jos on pieni vauva (2,8kg) niin Gracossa vauva on liian lyntassa, Maxi cosissa makaa paremmassa asennossa.
 
Meillä ollut lainassa Akta Gracon Locigo S ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä mm. just sen takia, että on äärettömän helppokäyttöinen telakan kanssa. Jos joskus kuitenkin tulee lisää lapsia niin koitamme etsiä kaukalon, joka sopii Peg Peregon matkarattaisiin, joista tykätty tosi kovin. Gracon rattaita mietimme kovin juuri siksi, kun olisi ollut niin kätsää saada kaukalo rattaisiin kiinni, mutta emme sitten kuitenkaan löytäneet Gracon valikoimasta sopivia rattaita.

Meistä siis turvakaukaloa valittaessa tärkeitä juttuja on turvallisuuden lisäksi helppokiinnitteisyys autoon (telakka ainakin ollut loistava) sekä yhdistettävyys rattaisiin. Eli neuvoisin miettimään turvakaukaloa hankkiessa myös, että millaiset rattaat mahdollisesti haluaa, koska meillä ainakin ois ollut käyttöä sellaiselle yhdistelmälle mm. kauppareissuilla.
 
Mekin mietittiin ensin jalustallista, mutta päädyttiin kuitenkin Britaxiin ilman jalustaa. Lähinnä koska isofix jalustallisten hinta oli niin kova, ja baby safe plus on kuitenkin hyvä ja turvallinen kaukalo. En ole jalustaa juurikaan kaivannut, kiinnitys on nopeaa ja helppoa ilmankin.

Travel system olisi ihan alussa ollut kiva kun vauva nukkui pitkäänkin kaukalossa. Nykyään kun poika on puolivuotias ja haluaa jo liikkua, viihtyy huomattavasti paremmin matkarattaissa kuin kaukaloon kahlehdittuna.

Ne perusasiat mihin kannattaa kiinnittää turvallisuuden lisäksi huomiota on ainakin kaukalon koko, millainen sitä on kantaa, vöiden ja niskatuen säädettävyys. Useimmissa kaukaloissa onkin kuomu, mutta ei kaikissa, se mielestäni kannattaa ehdottomasti olla. Myös 5-pistevyöt on hyvä ominaisuus, luotan niiden paremmuuteen kolaritilanteessa enemmän kuin 3-pistevöihin.

 
Meillä Brion turvakaukalo. Valitettavasti emme ole siihen täysin tyytyväisiä. Kesällä hiostava, pienelle vauvalle liian pysty asento ja vaikuttaa ei-niin-ergonomiselta. Jalustan kanssa tosi kätevä, vaikka meillä ei ole isofixiä (saa laitettua jalustan myös turvavöihin). Nyt neiti 5kk ja istuu jo paremmin siinä, mutta 0~3kk asento oli huonompi. Uudestaan en siis ostaisi ko. kaukaloa.
 
Gracon Logico S on toiminut meillä hyvin! Saa näppärästi kiinni jalustaan ja irti siitä. Jalustan saa tosi napakasti kiinni turvavöillä. Kaukaloon mahtuu isompikin lapsi. Meillä käytössä myös Gracon matkarattaat ja ovat kyllä näppärät tuon kaukalon kanssa kauppareissuilla!
 

Yhteistyössä