tutin vierotus, vauva huutaa oksennukseen saakka

  • Viestiketjun aloittaja vaikeaa on
  • Ensimmäinen viesti
Anna toiselle tutti. Ei pieniä itketetä turhaan - ja tutin takia itkettäminen on todella turhaa.

Meidän lapset saivat pitää unituttinsa 2,5-vuotiaiksi. Sitten ne annettiin oraville ja Ti-Ri vauvalle eikä itketty yhtään ainoaa kyyneltä.

Oikeastiko jotkut antaa pienokaisensa rääkyä oksennukseen asti, ihan vaan siksi että tutista mukamas pitäisi jo vierottaa?! :mad:
 
Voi jessus näitä mammoja kun meidän Eevalla on hampit niin täydelliset ja ohan se jo 3v ja maitohampaat suussa ! Jos ap haluaa tutista vierottaa niin antaa vierottaa, ohan se tutti hampaille parempi kun peukku. Mutta tässä mun vinkki, joka on hammaslääkäriltä saatu, leikkaa tutin päästä pieni palanen pois. Kato ettei jää mitään lirpaleita ja että tutti on turvallinen vielä suuhun. Se on kuin tyhjää imis, mutta tutti on suussa niin moni kyllästyy imemään sitä parissa viikossa !
 
Meillä toimi tuo, että oli useampi tutti sängyssä niin yöllä löysi aina sen itse. Esikoinen "nukutti itsensä" kun oli molemmissa käsissä tutti ja vaihteli niitä suuhun. :) Ja kun vierotuksen aika tuli niin silloin oli enää unituttina käytetty ja saksilla leikkasin melkein kokonaan pois. "Meni rikki" ja lapsi tyytyi siihen. Meille tuo tutin poisto oli rankempaa äidille (etukäteisstressi) kuin lapselle. Molemmat olivat 2v paikkeilla kun tutti lähti.
 
"jooooo"
Aivan liian pieni tuollaiseen. Ota vuoden päästä pois ja ei tartte kenenkään huutaa. Näin on meillä tuttien kanssa toimittu. Antaneet hiirille, oraville tai joulupukille.
 
"shihtzu"
Minunkin mielestä 1-vuotias on liian pieni tutista vieroitukseen, eri asia on tietysti jos itse siitä haluaa luopua, mutta ap:n lapsi ei selvästikään ole vielä valmis. Meillä esikoinen luopui tutista 2-vuotiaana, heti synttäreiden jälkeen ja sitä tuttia itkettiin vain päiväunien aikana ja sitten se unohtui. Nuorempi on nyt 11kk ja vielä ei ole mitään ajatustakaan luopua tutista.
 
Aino*
Menee ehkä vähän asian vierestä :D mutta kun joku tuossa aiemmin kerto syöneensä tuttia vielä 5 vuotiaana, niin vielä entisessä kodissa asuessamme, asu siinä lähellä romaniperhe, heillä oli kaksi poikaa joista toinen oli 5 vuotias. Oli huvittavan näköstä kun tämä 5 vee painele pyörällä pitkin pihoja ja kiroili kun turkinlappalainen.....tutti suussa :D ja hänen äitinsä siitä motkotti pihalla isoon ääneen, että "Taisto,täytyis sunki se tutin imemin lopettaa" :D
 
O74
Meillä toimi Enterorokko hyvänä apuna pojan tuttivieroituksessa joka sujui itkuitta ja tapahtui kun poika oli 1v2kk. Todettiin vain että nyt kun ei sairauden aikana pystynyt tuttia syömään niin miksi antaa sitä takaisin kun ei osannut sitä enää kaivata kun parani. Tietenkään en toivo kenenkään sairastuvan, mutta me päästiin tutista eroon näin. =)
 
"Äiti x 4"
Laita tuttikasa sängynkulmaan, ja näytä lapselle että siellä niitä tutteja on. meillä ainaki muksut oppi siihen, ja nappasivat itse öisin tuttinsa sieltä tarvittaessa.

minusta kans 1v on turhan pieni tutin vierotukseen... itsellä pienet 2½ ja 1½. tutti piti vierottaa isommalta ja samalla sit otettiin pois pienemmältäki.
Tutin unohti äkkiä, mutta aivan kamalat raivarit tuli tilalle!! pienelle siis. isompi unohti helposti koko vehkeen.
 

Yhteistyössä