Tutista eroon

Neuvoja kuinka saisimme tyttäremme luopumaan tutista, ikää 1v 10 kk, ja mielestäni olisi siitä aika luopua. Tällä hetkellä tutit käytössä unien aikana.
Tyttäremme tietää "tuttipiilon" , ja osaa pyytää tuttia sieltä halutessaan.
 
hei
Meillä tyttö oli samanikäinen kun tuteista luovuttiin. Unille käydessä yksi suussa ja yksi kädessä. Toinen tutti lähetettiin pikku kakkoseen (ei varmaankaan ymmärtänyt...), mutta se ei niinkään vaivannut kun toinen tutti jäi vielä viikoksi. Sitten leikkasin kylmästi viimeisen tutin pään pois ja esitin hänen nähden "näytöksen", että pudotin tutin lattialle ja se hajosi kahteen osaan. Ihmetteli tätä kovasti, mutta ei lopulta laittoi itse tutin roskiin.
Seuraavat kaksi viikkoa oli hankalaa nukahtaa, mutta mitään huutokonserttia ei ollut, vaikka olin niin kuvitellut. Ei oikeastaan edes kysellyt tutin perään, ei vain osannut nukahtaa ja oli tosi levoton nukahtamistilanteissa. Nukutin sitten tuntitolkulla pari viikkoa, jonka jälkeen tilanne raukesi ja helpottui.
Tsemppiä! Vaikka välillä onkin tosi tuskaista, on sitä älyttömän ylpeä lapsesta ja itsestä, kun urakasta selvitään.
 
Rontti
Olipas sinulla Hei hyvä konsti, hauska siis :) . Meillä yötutti jätettiin 2v. Olin jo aiemmin huomannut, ettei se niin tärkeä taida olla, vaikka jokailtainen tapa olikin. Yhtenä iltana en vain puhunut asiasta mitään, enkä siis antanut tuttia, eikä lapsi sitä kysellytkään. Ei ollut moinaskaan!! Tämä ei sinällään varmasti ketään auta, mutta näinkin voi käydä :) . Oli todella helppo nakki, edes jotain rutinaa olisin odottanut!
 
Meillä myös tutit jäi 1v10kk:n iässä. Leikkasin tuteista imuosat pois aamulla, minkä jälkeen tyttö tuttia hakiessaan totesi vain että tutit on menny rikki. Ensimmäisille päiväunille sen jälkeen jouduin nukuttamaan jonkun aikaa, mutta muuten nukahtaminen on sujunut melkeinpä paremmin kuin tuttien kanssa. Ei ole enää juuri tutteja kaivannut, vaikka melkoisen riippuvainen niistä olikin, ainoastaan nyt kun oli sairaana on niitä vähän kysellyt.
 
Mie tein silleen 1 ½ vuotialle tytölleni tutin suhten että, leikkasin sen rikki ja laiton roskiin. Tyttö oli koko ajan tapahtumaan katsomassa, ja näytin tutia tytölle, ja sanoin että nyt tutti meni rikki. EI halunnut ottaa käteen, joten laitoin roskiin. Ja sinne tielle tutti on jäänyt.

Eka yö oli kyllä aika mahoton, mutta aikaa myöten on tutti unohtunut. Joskus saattaa kysellä "töötöä", mutta on tyytynyt siihen vastaukseen että tutti meni rikki, ja roskiin. Ihmeen helposti jäi kerta heitolla tutti pois =)
 
Meillä kävi niin, että yksi kaunis päivä päikkäreille mentäessä tuttia ei vaan löytynyt, vaikka tiesin niitä olevan 4 kpl yhteensä. Sanoin pojalle, että nyt ei tuttia ole. (poika 1v 9kk). Muutaman päivän nukkumaan mennessä valitti tutin perään n. 5 minuuttia ja sitten se loppui. Sitä mukaa kun tutteja löytyi, heitin ne saman tien roskiin. Erittäin helpposti siis päästiin eroon meillä.
 

Yhteistyössä