tutista luopuminen ja unet..

  • Viestiketjun aloittaja ränttis harmaana
  • Ensimmäinen viesti
ränttis harmaana
mites muilla?

Meillä neiti (torstaina tulee 2v täyteen) on nyt ollut viikon verran ilman tuttia.
Suht hyvin meni luopuminen, eli ei ole tuttia huudellut kuin ekana iltana hetken. Ei olla käytetty muutenkaan kuin vaan nukkuessa ja ajattelin että tulee kauhia huuto kun toisella tartti olla aina kaksi tuttia. Toinen suussa ja toinen kädessä. No toisin kävi ja muuten tosiaan ihan hienosti MUTTA..

Päikkäreille saaminen on olllut ihan kamalaa taistelua. On koko ikänsä nukkunut ulkona vaunuissa ja sisälle nukuttaminen ei onnistu.. (on kyllä yritetty ties kuinka monta kertaa) Vaunuihin on nukahtanut yleensä suht nopeasti poikkeuksia lukuunottamatta. Mutta nyt tosiaan on ollut aikamoista taistelua. Vaunuista noustaan ja huudellaan että ei tahdo jne. Sama juttu illalla. Vaikka onkin nukahtanut iltaunille ihan normaaliaikaan, mutta sitä ennen on ollut huuto ja kiukkukohtauksia ja "ei tahdo nukkua" huutoja, kune ennen nukahti itsekseen omaan sänkyynsä omaan huoneeseen.. nyt tarvitsee olla vieressä.

Ja aamulla herätään kiukkuisena liian aikaisin...

oon ajatellut sen sillä tavalla, että kun tuo meidän neiti on koko ajan menossa niin tutit olivat se rauhoittava tekijä nukkumaan mennessä ja nyt kun niitä ei ole, niin neiti ei tahdo oikein rauhoittua.. + uhmaa/tahtoikää ollaan katseltu jo useampi kuukausi..

Muilla samankaltaisia kokemuksia? ohimenevää?
 
Meillä poika 1v 10kk on ollut nyt kohta 2vko ilman tuttia. Hyvin on täälläkin mennyt eipä siinä mitään. Mutta... Tuo mainitsemasi nukahtaminen hankaloitui huomattavasti tutin jäätyä pois. Luulenpa minäkin, että niin meillä kun teillä tutti rauhoitti vilkasta tenavaa.
Jollain konstilla olen aina saanut nukahtamaan sekä päiväunille että yöunille. Apuja en paljoakaan osaa antaa, saman ongelman kanssa kun painitaan. Unilaulucd toimii aika hyvin (musiikki tuntuu rauhoittavan muutenkin meidän pojan) On meillä tosin tilalle tullut toinen ongelma. Nyt hyvin mielellään työntää suuhunsa unirättinsä kulman. Asia vain on niin, että se rätti on pojalle tosi tosi tärkeä juttu enkä sitä vielä pois "uskalla" ottaa. Ties miten njukahtamisen sitten kävisi.
 
ränttis harmaana
Meillä vaan ei neidille ole edes mitään korvaavaa, eli ei unirättiä tai yhtä tärkeää unilelua tai muuta sellaista. Pelkäsin että mahtaako peukku eksyä suhun, mutta ei onneksi..

nyt on vaan kaiken lisäksi tuo uhma nostanut kunnolla päätään tuon nukkumisen suhteen, varsinkin illalla. Neiti saa kauheat itkuraivarit. "Ei haluu nukkua!!" Ja aamulla neiti ennen tuli meidän väliin vielä pötköttelemään ja joskus nukahti siihen vielä, mutta nyt kun ei ole niitä tutteja niin aamusta jo huudetaan ja riehutaan kuinka ei haluu nukkua! huoh!
 
Ulpukkainen
Meillä AIVAN SAMA HOMMA!!

Tytöltä, 1v.9kk, otettiin pari viikkoa sitten tutti pois (oli myös ollut käytössä vain nukkuessa) ja nyt nukahtaminen on yhtä tuskaa!! Kauhea huuto joka kerta!

Aiemmin halusi itse nukahtaa omaa tahtiaan, mutta nyt on oltava vieressä niin kauan että nukahtaa kunnolla... Huoh...

Ja aamulla herää jo tosi aikaisin. Hyvä jos nukkuu 8 tuntia.

Toivottavasti tämä on ohimenevää...

\|O
 
Meillä tutti nyt käytössä vaan päikkäreillä jä yöllä. ootteko vaan yhtäkkiä jättäny yö tutin poissa.vai? tyttö nyt 1v9kk,mies sano et se on viel liian pieni luopumaan tutistaan =) mut ei mun mielestä, alkaa jo hampaat vähä mennä vinoon.
 
Ulpukkainen
Meillä jätettiin vähitellen kokonaan pois. Parina iltana tyttö ei pyytänyt tuttia ja nukahti ilman ja se otettiin sitten kokonaan pois. Mutta sitten alkoi huuto... Ja samalla muukin kiukuttelu!
 

Yhteistyössä