Tutista vieroitus

Kertaheitolla :) tyär oli vähän vajaa kaks vuotta ja alkoi ärsyttää kun tutista alkoi tulla aivan ylitärkee, ois pitänyt koko ajan olla tutti suussa, niinpä yks ilta vein tyttären nukkumaan ja sanoin, että tutti on hukassa... aivan paineessa laitoin tyttären huoneen oven kiinni ja ootin huuto konserttia, mutta sitäpä ei tullutkaan?!? tyär nukahti ja kyseisen illan jälkeen kyseli noin parin viikon ajan kerran päivässä, että missä se tutti on?? sanoin aina, että hukassa ja niinpä se jäi :D eli meillä meni suurinpiirtein vieroitus niin nappiin kuin vain voi mennä :)
 
Meillä jäi tutti kokonaan pois (siis oli käytössä vain päivä- ja yöunilla) kun poika oli vajaa 2,5v. Tosi kivuttomasti meni, jätettiin tutit metsään "pupuvauvoille". =) Pari kertaa kyseli tuttien perään, muistutettiin vaan että on iso poika ja eläinvauvat on todella onnellisia nyt... ;) Ei mitään pahoja itkuja tullut.
 
Okei. Täältä tulee sitten kauhutarina. Eli pojan ollessa 1v10kk, tutti alkoi haittamaan yöunia olemalla monta kertaa yössä hukassa. Päätin sitten vieroittaa pojan tutista. Leikkasin tutista pään pois ja totesin pojalle, että tutti on nyt rikki. Siitä alkoi kahden viikon itkut ennen päivä-ja yöunia. Itku oli raastavaa ja kesti helposti parikin tuntia. Meinasin monta kertaa luovuttaa ja antaa tutin takaisin, sen verran raskasta oli joka ilta ja päivä rauhoitta hysteerisesti itkevää lasta :'( Kun tutti unohtui, niin yöunet ovat olleet todella hyvä ja enää poika vain naureskelee kun näkee tutin esim kuvissa.
 
Poika oli jotain 2,5v ja edelleen tutti käytössä öisin & maailman potkiessa päähän. Katselin tutteja, kun alkoivat olla niin yököttävän näköisiä ja ajattelin, etten enää kyllä osta uusia. Ehdotin pojalle, että koska olet nyt jo niin iso mies, niin voisit heittää kaikki tutit roskiin. Poika keräsi kiiren vilkkaa kaikki tutit kasaan ja heitti roskiin. Pari kertaa kyseli perään, mutta kun sanoin hänen heittäneen itse tutit roskiin, ne unohtui.
 
Lisää kokemuksia kehiin! Kaipaisin eritysesti tempperamenttisten lasten vanhemmilta kokemuksia!

Meillä tuttipullosta luovutus oli sen luokan show, että ei tekisi mieli, mutta ei kai tuon 2,5veen voi antaa loputtomiin tuttia jauhaa :headwall: Lapsi ei näin puolen vuoden vierotuksenä jälkeen enää kysele pulloa, mutta maitoa ei ole juonut.

Tutti on ainoa asia, joka auttaa kahden tunnin kirkumiskohtauksiin.
Nyt on päästy siihen pisteesen, että tuttia ei oteta pihalle, kauppaan yms., kotona on AINA käytössä, päiväkodissa vain päikkäreillä.
 
Hoplaa!

Täällä on vietetty tutitonta aikaa kohta 3vkoa.(tyttö hieman yli 2v).Sipaisin tuttiin tytön huomaamatta pikkaisen kynneliä.Suuhun laittaessa maku oli tietenkin kamala.Selvitin vain tytölle ,että kun on jo iso tyttö niin tutti rupeaa maistumaan pahalle.Tutit on vauvoille ei isoille tytöille.Muutaman kerran kokeiltuaan tuttia tyttö itsekin rupesi selvittämään isoon ääneen kuinka isot tytöt ei syö tuttia kun se maistuu pahalle =)Yllättävän hyvin ja kivuttomasti siis tutista luopuminen tapahtui vaikka se oli aiemmin ollut suurin lohtu ja turva.Näin siis meillä:)
 
"Tuttikeijulta" tuli kirje, jossa pyyteli tuttia omille vauvoilleen ja lupasi vastalahjaksi jotain kivaa. Pyysi poitsun jättämään tutin pussukkaan josta aamulla löytyisi jokin vastalahja. Tämä toistettiin kolmena yönä ja vikana kertana "tuttikeiju" kirjoitti että se kerta on viimeinen aamu kun saa vastalahjan ja kiitteli kovasti tuteista. Kirjoitettiin myös hiukan tarinaa siitä, kuinka hänen "vauvansa " ovat iloisia nyt kun saivat tutin. Helposti meni ja poitsu oli innoissaan koko hommasta. Vähän ikävöi välillä tuttia mutta lohdutuksella siitä päästiin yli. Ei itkeskellyt yöllä. Tosin oli jo ollut päivisin ilman tuttia vuoden ja jo kolme v.
 
Meillä on juuri tutin vieroitus projekti menossa kun tutti on todella tärkeä tuki ja turva pojalleni. Nyt hän saa tutin vain nukkumaan mennessä. Muutamat ekat päivät oli kovaa kiukuttelua ja tutin huutamista mutta sitkeästi noudatettiin neuvolatätin neuvoa ja ei vaan annettu tuttia vaikka meteliä tuli. Vieläkin poika välillä huutelee tuttia ja toisinaan hyvinkin vihaisesti komentaa sinua sitä hakemaan mutta ollaan pidettyy tiukka linja siinä että vain unitutti on salittu. Meidän poika on voimakstahtoinen nuorimies mutta hyvin hän on nyt präjännyt ilman päivätuttia. Muutamia kertoja on jo meinannut illalla nukahtaakin ilman sitä tuttia kunnes on muistanut että hei tuttihan puuttuu.

Mua jännittää kovasti sitten kun jätetään myös yötutti pois että mimmonen show siitä mahtaa tulla. Pitää varmaan ajoittaa yötutin vieroitus loma aikaan niin sitten ei oo niin paha jos lapsi huutaa pari ekaa yötä. Mäkin mielelläni kuulisin tempperamenttisten lasten vanhempien kokemuksia hyviksi havaituista vierotus keinoista :)
 

Yhteistyössä