Tutkijat varoittavat: Suomessakin on varauduttava nälänhätään

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Voi impesilli. Sinä sanoit ettet usko että kukaan ostaa vain kaikkein halvinta ruokaa, ja siinä nyt vain olet totaalisen väärässä.

Toinen on se ettei leipäjonojakaan olisi jos ois varaa ostaa aina sitä parempaa tuotetta tai ylipäätään sitä ruokaa.

Omm.... Nahoissas tunnet vielä.. OMMMM ;)
torajyväsieniä eri paketeissa ja "ilmaiseksi"?
 
  • Surullinen
Reactions: Lispetti
vierailija
"Hohhoijaa... Sekin joka nykypäivänä luulee ostavansa vain kaikkein halvinta ruokaa syö oikeasti luksusruokaa verrattuna siihen, mitä Suomessa ennen vanhaan on syöty todellisen pulan vallitessa tai mitä vaikka Afrikassa nykyäänkin syödään".

Nyt puhuttiin tämän maan tilanteesta, turha sekoittaa Afrikkaa tähän, se on ihan oma lukunsa eikä liity Suomen tilanteeseen millään tavalla ;)
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Sota-aikana täytyisi meidän olla omavaraisia kaiken suhteen. Se on yksi päätös vain, että lähi valtiot päättää, että rajat kiinni. Siis mitään ei tuoda eikö viedä. Ihmisetkin jää niihin maihin, missä sattuvat silloin olemaan. Kyllä Suomen täytyy olla omavarainen, että oman porukkansa pystyy ruokkimaan. Myös energiavarat jne. täytyisi huolehtia hyvälle mallille. Emme voi loppukädessä luottaa muuhun kuin oman maan apuun. Lukekaamme historiaa enemmän. Historia toistaa itseään.
oletko katsonut elokuvan Oma maa?
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Suomen maatalous on täysin kustannustehotonta. Se pysyy hengissä vain massiivisen valtion tuen varassa. Se ei missään tai millään muotoa ole omavaraista. Kärjistettynä voisi sanoa, että me veronmaksajat maksamme hunajaa siitä, että joku väkisin kasvattaa porkkanoita pakkasessa. Meidän ilmastonalamme ei ole ideaali maanviljelykseen.

Nälänhätä ei tule Suomeen siksi ettemme viljele. Se tulisi, jos on tullakseen, siksi ettei meillä ole kilpailykyistä vaihdannaista vuonna avaruusalus. Markkinatalous ei kuole. Jos ja kun vääjäämättä elintarvikekriisi joskus tulee, meillä on helvetin hyvä vaihdannainen jo olemassa. Se on puhdas vesi. Mutta sitäkin tärkeämpi on suomalaisten osaaminen eri asioissa. Koulutukseen kannattaa satsata.
Mitä mieltä tänään tuosta?
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Ihmisen täytyisi säästää viljaa seuraavaa vuotta varten ja syöttää jyviä kanoille, ankoille, hanhille silloin, kun ei matoja, urpuja, etanoita ym linnunruokaa ole tarjolla. Ihminen voi hyvin syödä niiden munia ja kukonpoikasia tiettyyn kokoon saakka - etanakauden jälkeen - lihana(y)
Kalaa myös voisi kasvattaa vaikka takapihalla, kuten niitä syöttejäkin, matoja ja toukkia kellarissa. Jauhomadoille voi syöttää sen, mikä kukonpojilta jää syömättä:cool:
Hanhi syö myös ruohoa/heinää
 
vierailija
EQUOTE="0oo0653382, member: 142594"]
Niiiiiiiiiin-pä!

Mä en kyllä tajua, miksi nytkin tänne raahataan vaikka millaisia raaka-aineita joita voisi kasvaa noilla kesantopelloilla.

Vaikka ois halvempaa niin niistä maksettu raha päätyy pois kotimaasta. Ja samaan aikaan maksetaan osalle viljelijöistä siitä etteivät viljele mitään. Joo, osa tuista maksetaan eu-varoista mutta silti lopputulos on mun laskupääni mukaan negatiivinen.
[/QUOTE]
Katso sarja kieltolaki. Loppui äsken eka jakso
 
vierailija
Tämän ketjun alkuperäisestä jutusta on viisi vuotta aikaa? Ei ole vielä nälänhätää, mutta katellaan nyt talven yli...
"CMC:tä valmistetaan Äänekoskella muun muassa koivusta tehdyistä selluarkeista. Jauhettuihin arkkeihin lisätään kemikaaleja ja lämmitetään seosta.

Tuloksena syntyy valkeaa jauhetta, jonka raekoko määräytyy käyttötarkoituksen ja puhtauden mukaan. Ulkonäöltään käyttövalmis CMC voi muistuttaa perunajauhoa tai vaikkapa mannaryynejä. Puhtainta CMC:tä, jonka suolapitoisuus on matala, käytetään elintarviketeollisuudessa.

CMC:n valmistuksen aloittamisesta tulee ensi vuonna kuluneeksi 70 vuotta. Kaikki alkoi tapettiliisteristä, sen jälkeen repertuaari on kasvanut huimasti."-yle-
 
vierailija
vierailija
Nälänhätä on valtaapitävien keino rajoittaa köyhän kansanosan oikeuksia ja mahdollisuuksia. Aivan varmasti tämä meidän politiikka johtaa siihen, että esim. Itä-Suomea kurjistetaan
 

Yhteistyössä