tuttipullo ja tutti samaan aikaan pois ja minkä ikäisenä?

Meillä tyttö 1v 2kk ja hiljalleen harkitaan tutista vierottamista, koska syksyllä menossa tarhaan ja siellä en enää halua, että tuttia syö, kun tutit taatusti kiertää siellä suusta toiseen.

Joten kun olette vieroittaneet tutista ja oletteko samalla jättäneet tuttipullon pois? Meillä nukahdetaan yleensä tuttipullon kanssa.

Ja missä iässä tutin ja pullon olette jättäneet pois?

Kiitos jo etukäteen kokemuksista.
 
Vuoden iässä otettiin sekä tutit että pullot yhdellä rysäyksellä. Sitä ennen poika oli tosi imuttelija, että jännitin kamalasti. Tutista luopuminen meni tosi kivuttomasti, annoin unilelun tilalle ja siihen ihastui tosi nopeasti. Sitä imeskeli ja halasi. Niitä muuten kannattaa ostaa kaksi samanlaista ja pitää sängyssä vaihdellen! Sitten voi viedä toisen tarhaan ja pitää toisen kotona niin ei kanneta tarhan pöpöjä kotiin! (Viisastuin esikoisen ajoista, kun sen unileluja vain yksi ja sitä saa kantaa edes takaisin). Pullojen perää protestoi muutaman päivän ajan eli aina, kun näki nokkiksen, josta siis piti juoda, alkoi ensin itkeä ja huutaa. Mutta äkkiä sekin loppui. Lapset tottuvat nopeasti näin pieninä. Nokkiksen on hyvä olla aina samanmallinen niin ei lapsi joudu opettelemaan montaa systeemiä. meillä parhaaksi todettiin sellainen kaatonokkis, jossa ei ole venttiilejä. Sotkua tuli enempi, mutta toisaalta mukiin oppi sitten tosi nopeasti eli nokkisaika jäi lyhyeksi. Kannattaa muta hyvinkin luopua noista tuteista ja tuttipulloista ennen tarhaa, koska oikeasti ovat pöpöpesiä!
Esikoiselta lähti kanssa tutit 11kk iässä ja tuttipullot sitten 1,2v iässä. Näin jälkikäteen ajateltuna tuo kertarysäys ole parempi niin "vahvisti" sopeutumista, kun ei ollut enää mitään imuteltavaa. Muuten vinkki: kun otat pois niin heitä roskiin! Et tule sitten katumapäällä antaneeksi takaisin! Pahinta on ottaa pois ja antaa takaisin. Mutta siis se oma pelko jännitys on pahinta. Olen kaksi kertaa vieroituksen tehnyt ja molemmilla kerroilla on tosi helposti loppujen lopuksi mennyt. Siis kun näin nuorille tekee. Tsemppiä!
 
Kiitos paljon kokemuksistasi. Ehkä se kerta rysäys on parempi. Meillä unipupu on ollut myös käytössä ja niitä on kaksin kappalein. Joten täytynee tässä ryhdistäytyä ja aloittaa vaikka jo tänä iltana! Nokkamuki ei meillä ole ongelma, tuttipullo on ollut lähinnä käytössä vain vaunuihin nukutettaessa ja sisällä nukkumaan käydessä. Joten päättäväisyyttä se vaan vaatii ja sitkeyttä!
 
Meillä tutti vielä käytössä päiväunilla, yöunilla ei ole koskaan ollutkaan. Tyttö 1,5 v. Tänään ekaa kertaa jäi iltamaito tuttipullosta yöunille mentäessä. Pienen pienet itkut tuli; nyt kuuluu tuhisevan tyyväisenä untaan :) Meillä mies hoitelee pääsääntöisesti nukuttamispuuhat, joskin hyvin lyhyet sellaiset, onneksi. Aatoksissa että siilin poikaset nappaavat tutin kesän mittaan... Varmaan lapsikohtaista miten toimii vieroitus parhaiten. Meillä päivämaidot (muistaakseni) jätettiin vähitellen pois tuttipullosta n. 1 v. ja nyt sitten päästiin lopullisesti eroon tuttipullosta.
 
minä juuri olen kauhulla miettinyt kanssa tota tutti-asiaa. meillä jäi pullo pois tosi helposti pari viikkoa sitten enkä ees arvannut samaan syssyyn tuteista luopua! Meidän neiti on koko ajan kyselemässä tutin perään, no välillä kyllä saan huomion muualle mutta kun en itsekään muista niitä tutteja laittaa pois näkyvistä heti niin jostain se kohta jo yhden löytää. Hän täyttää jo kaksi vuotta heinäkuussa, onkohan vaikeempi luopua mitä isommaksi lapsi kasvaa? Teidän lapset ovat olleet noinkin pieniä luopuessa. Ja jos vaikka likka kaatuu tai muuten sattuu joku haaveri niin heti on kyselemässä tuttia. Uskaltaiskohan vaan kokeilla kerrasta pois? Mitä ootte mieltä tän ikäisen kanssa? Kun ei ole kokemusta aikaisemmin kun on eka lapsi. :)
 
Meillä on kans sama juttu, että tuota velliä syö iltasin pullosta ja nyt kun on kipee niin muu ruokakaan ei kelpaa kun ainoastaan velli pullosta ennen päikkäreitä..
Miten sen pullon ja nukuttamisen rytmin saa muutettua?? Alkaa vaan nukuttaan itkujen kans ilman sitä iltavelliä vai? Meillä kyllä herätään sitten pian nälkään jos ei velliä juo ennen nukkumista.. Voih kuinka vaikeeta ja tulee oleen itselle tosiaanki iso juttu vieroittaa toinen tutista ja pullosta..veikkaan että meillä tuo pullo on vaikeempi.

Pitääpäs alkaa kans kokeilemaan, meillä täytetään 1 vuotta nyt myöskin, että ennen syksyä haluan kans ne pois kun menee hoitoon..

No tsemppiä muillekkin!
 
Mikset antaisi velliä normaalisti iltapalan yhteydessä, mutta nokkiksesta? Lapsen pitäisi oppia tyydyttämään kaikki nälkänsä ruokapöydässä. Voit aluksi vaikka hieman myöhentää iltapalaa ja tankata oikein täyteen monta laatua niin varmasti ei herää yöllä. Toki itse suosittelen jo puuroon tai leipään siirtymistä, kun on vuosikkaasta kyse. Annat kaiken ruoan kuitenkin normaalisti iltapalapöydässä ja nukutus erikseen sänkyyn ilman juomisia vaikka juuri unilelun kera. Ei kannata yhdistää nukuttamista ja juomista.
 
meillä eskoisella lähti tutit ja tuttipullot 1Vja 8kk ikäisenä ja kertarysäyksellä ja perään huudettiin noin 1Vk koska tuttia oli syönyt kokoajan (ei siis edes päivällä taukoa)ja tuttipulloa pyysi vielä yölläkin 1-8 kertaa yössä ja tähän väsyin .

Mutta kuopus täytti just 1V ja syksyyn mennessä tuttipullo poistuu samoin tutti.Meillä juodaan jo nykyään nokkamukista vellitkin ja paremmin menee kuin tuttipullosta ja tosi harvoin on enään tuttipullo käytössä,välillä vaan unimaitoa annetaan siinä mutta sitäkin tarvitaan enään harvoin ja tuttiakin käytetään vain nukkuessa ja meillä uniriepu on kaikkein rakkain ,ilman sitä ei nukkuun mennä.Mutta yöt hän nukkuu kokonaan joten uskon tutista luopumisen olevan helpompaa.

Miellä on kuopus syönyt normaalia hiutalepuuroa jo 6kk iästä asti ja hyvin maistuu kun sekaan laittaa hedelmäsosetta.
 
Alkuperäinen kirjoittaja nössykkä:
minä juuri olen kauhulla miettinyt kanssa tota tutti-asiaa. meillä jäi pullo pois tosi helposti pari viikkoa sitten enkä ees arvannut samaan syssyyn tuteista luopua! Meidän neiti on koko ajan kyselemässä tutin perään, no välillä kyllä saan huomion muualle mutta kun en itsekään muista niitä tutteja laittaa pois näkyvistä heti niin jostain se kohta jo yhden löytää. Hän täyttää jo kaksi vuotta heinäkuussa, onkohan vaikeempi luopua mitä isommaksi lapsi kasvaa? Teidän lapset ovat olleet noinkin pieniä luopuessa. Ja jos vaikka likka kaatuu tai muuten sattuu joku haaveri niin heti on kyselemässä tuttia. Uskaltaiskohan vaan kokeilla kerrasta pois? Mitä ootte mieltä tän ikäisen kanssa? Kun ei ole kokemusta aikaisemmin kun on eka lapsi. :)
Poika 1v11kk on ollut pian viikon ilman tuttia. Kerrasta pois vaan, pari iltaa sitä kyseli mutta sitten unohtui ilman suurempia itkuja. Tutti kyllä olikin käytössä vain unille mentäessä.
 
Voih tiedän ap:n tunteen. iedätkö se on paljon vaikeampaa sinulle itselleen kuin lapselle loppujen lopuksi.

Meillä tutista lupuminen tehtiin viime perjantaina. Kokeilin vaan huvikseen päiväunia ilman tuttia ja meni suht hyvin ja toki olin piilottanut kaikki tutit ennen kokeilua ettei löydä niitä. Sitten ajattelin kokeilla yöunille menöakin...odotin että on tarpeeksi väsynyt puolituntia myöhempää valvotin ja nukahti sinne. Heräsi kyllä muutaman kerran mutta vaan käytiin silittämässä...meni tosi hyvin.
Minulla oli haikeus,,,olisi tehnyt mieli vaan kaiva tutit esiin ja antaa....tuntuu että yhdessä päivässä pojasta kasvoi liian iso poika kun ei tuttia enää lutkuta.

Mutta ajatus lähti minulta siitä kun meinasi alkaa tutit olemaan liian tärkeitä pojalle...välillä meni kahden tutin kanssa ja ei luopunut millään niistä. Niin päätin että jos kokeilen nyt vaan miten onnistuu päikkäreiltä alkuun, mutta parempi se on ottaa heti pois kerralla.

Tutti pullollel en koskaan opettanut lasta nukahtamaan...vaan aina vauvana sai vellin sylissä tai sitterissä ja sitten vietiin hereillä sänkyyn. Muutenkin oli aika huono maidon juoja. Mutta tutti pullo jäi pois vuodenikäsenä. Joi tosi huonosti nokkamukista mutta kyllä se siitä harjaantuu...ja edelleen juo vähän, mutat ei varmaan tarvitse sitten enempää.

Voimia sinulle. Sinulle se on vaikeampaa...ainakin minulla oli näin.
 

Yhteistyössä