tuttipullo käy vain

Muumimammuska harmaa
Meillä 1v3kk ja tuttipullo meilläkin käytössä. Ei osaa juoda nokkamukista ja vaikka venttiilin ottais pois, se touhu menee sen imuosan puremiseksi tai sit kokonaan leikkimiseksi.
 
Meidän herra (1v 1,5kk) juo nokkamukista vaan vettä, jos laitan siihen maitoa ni muki lentelee pitkin ja poikin. Maito ei mee kun pullosta, eikä edes nokallisesta pullosta, vaan tuttiosa on oltava.

En oo nyt mitään paineita siitä ottanu, koska osaa kuitenkin juoda siitä nokkamukista, ja tavallisestakin mukista, mutta ei vaan haluu sitä maitoa siitä juoda.
 
Tuttityttö
Meillä myös maito kelpaa vain ja ainoastaan tuttipullosta, ikää 1v4kk. Nykyään kyllä juo vain iltamaidon ennen nukkumaanmenoa. Ruokailujen yhteydessä juodaan vettä mukista. Maidolle vaan irvistellään... Yritetty on maitoa juottaa mukista, nokkamukista, tuttipullosta nokkaosan kera... ei, ei, ei! Tuttipullosta tutin kanssa ei juo itse, vaan vauva-asennossa sylissä pitää juottaa. No, se ei äitiä kyllä haittaa, kiva kun on vähän vauveli vielä välillä :heart: En myöskään jaksa ottaa stressiä pullomaidosta, koska juominen onnistuu tosi hienosti myös mukista. Mutta maitoa ei mene lähellekään tarpeeksi/vrk, joten meillä on turvauduttu kalkkitablettiin neuvolan ohjeen mukaan...
 
Muki
Olipas "helpottavaa" kuulla, että muitakin löytyy...:wave: Meillä 1v lähestyy ja kyllähän äidin täytyy täällä katsoa peiliinkin että tuttipullosta pääasiassa joudaan. Nokkamuki ei vain kelpaa, harjoittelun olisi kyllä voinut aloittaa aiemmin ja tehdä sitä enemmän. Mutta mukista juontia harjoitellaan, mikä sujuukin lupaavasti ja nokkamuki unohdetaan varmaan kokonaan.
Lähinnä huolettaa vain se, että kun hampaita on jo monta, niin vaikuttaakohan enemmän siihen purentaan...No, mutta onhan niitä paljon tärkeämpiäkin asioita joista stressiä ottaa! B)
 
no jos jotain haittaa että isoa lasta pidetään sylivauvana, niin ei muuta kuin pullot roskiin vaan, tai ainakin pois saatavilta. Meillä tuli nokkamukeista vähän ongelma, juomat kelpasi vain siitä ja kun se oli niin helppoa niin annoimme pojalle periksi. Mittani kyllä täyttyi kun poika alkoi yölläkin huutamaan maitomukia, joten mukit lähti kerralla pois (varastoon). Pari päivää piti pysyä tiukkana etten hakenut mukeja takaisin, mutta kun poika tajus että periks en anna, niin johan alko juomat kelpaamaan tavallisestakin mukista.
 
Hei vaan!

Meillä neiti (viikon päästä 1v) on nyt pikkuhiljaa ruvennut ottamaan pikkuhörppyjä nokkamukista. Pullo on kuitenkin pääsääntöisesti käytössä. Aikaisemmin revin asiasta ressiä, mutta en enää, eiköhän tuo joskus opi. Niin on käynyt kaikkien asioiden kanssa, kun olen lopettanut ressaamisen :)
 
Heips,

Meidän poika täytti juuri vuoden ja juo tällä hetkellä suht hyvin itse nokkamukista ilman mitään venttiileitä. Ilmeisesti meillä auttoi se, että imetyksen lopettamisen jälkeen (joka kesti 10kk) otin käyttöön tuttipulloon sellaisen "nokan", joka on aivan nokkamukin muotoinen. Eli sellaista "normaalia" tuttiosaa ei meillä käytetty ollenkaan. Poika oppi nopeasti juomaan siitä "nokkapullosta" ja nyt tosiaan siirrytty mukiin. Vaikka hyvinhän lapsen ehtii vielä tuttipullosta vierottaa, jokainen omaan tahtiinsa:) !
 

Yhteistyössä