tuttipullosta vierottaminen - vinkkejä!?

kohta 1v 3kk poikani juo edelleen maitoa ja vettä tuttipullosta. nokkamuki ja/tai tavallinen lasi on ollut mukana kuvioissa jo monta kuukautta mutta niistä juominen ei kiinnosta pätkääkään ja nesteen saaminen sitä kautta on siis minimaalista.

viime viikolla jätin pullon kerrasta pois ja voi sitä ulvomisen määrää! :| nokkamuki saa kyytiä jos sitä edes näyttää ja lasista saattaa hörpätä maitoa pari kertaa. käytöksestäkin huomaa että jonkin asteen nesteenvajausta on. siispä sorruin antamaan maitoa tänä aamuna pullosta :ashamed: poika piristyi älyttömästi ja on ollut paljon iloisempi saatuaan nestettä kroppaan.

mutta haluaisin siis jo päästä eroon pullosta, onhan poika jo niin iso että juominen pitäisi onnistua mukista tai lasista. vinkkejä siis kaipaan! oletteko jättäneet pullon pois kerrasta vai pikkuhiljaa? miten lapsen saisi huokuteltua juomaan mukista?
 
oon varmaan huono neuvoja koska me jätetiin just tolleen kerrasta vaan pois. Ikää oli vajaa 11kk. Oli hyvin kiinni pullossa,vaikkakaan ei syöny öisin/nukahtanu maidolle. Mut muuten. Mistään muusta ei sillon juonu mitään,koska tiesi et saa pullon.
Olihan se huutoa sen yhden päivän. En usko et moni huudotta pääseekään. Onhan se huuto enemmän pettumystä kuin mitään hätää. Varmistin vain et söi vesipitoisia hedelmiä/ruokaa sun muuta ja annoin hörppiä vettä sen minkä hörppi. Varmaan viikko-kaks meni silleen et joi ehke 10ml mitään juomaa päivässä. Mut sai nestettä muuten,puuroista,ruoasta jne. ja terkka/allergologikin kannusti tähän ja sanoi ettei lapsi kuivu kovin helposta jos saa ruoassakin nestettä.
Jos päätät uudelleen ottaa pois,niin sit pysy kannassasi. Se on kahta vaikeempaa jos lapsi tajuaa,et huudolla se pullo tulee takasin. Se on vaan lapsellekin kurjaa ja ikävää ja epäreilua. Osa kannustaa pikkuhiljaa jättämään,mut ite tiedät lapsesi tempperamentin. Ei toi ainakaan olisi tajunnu,et vaikka illalla saa muttei muuten.
 
Me jätettiin myös kerrasta pullo pois joskus reilu vuoden iässä. Meni todella kivuttomasti, kertaakaan ei oo kaivannut pulloa tuon jälkeen. Meillä oli ensin niin että vain unille mentäessä sai pullosta maidon ja muuten joi nokkiksesta. Sen jälkeen kun tiesin että nokkiksesta osaa sujuvasti juoda jätettiin pullot pois kokonaan. Nyt on jätetty nokkiksetkin pois.

Meillä pahin on kyllä edessä, meidän tyttö ja tutit on parhaat ystävät, ainakin kotona. Kipeänä ollessa sai syödä enemmän tuttia ja hyvästä "vain unilla tutin kanssa" periaatteesta on lipsuttu pahasti.
 
Me jätettiin pullot pois ihan yhdellä kertaa kun tyttö oli paria viikkoa vajaan vuoden ikäinen. Meillä myös tyttö oli ollut aika kiinni pullossa, ei juonut nokkamukista juuri mitään kun oli vaan pullon ja kädenlämpöisen maidon perään. Meilläkään tyttö ei kuitenkaan ollut juonut maitoa enää aikoihin juuri ennen nukahtamista vaan maito oli tullut aina aterian jälkeen.

Vajaan viikon ajan huomasin, että tyttö kaipaa tuttipulloa ja nukahtamaan meneminen oli vaikeampaa kuin yleensä, vaikka pullo ei ollutkaan ollut suoraan yhteydessä nukahtamiseen. Ekat pari päivää oli pahimmat ja sitten helpotti, eikä tuon jälkeen ole pulloa enää kaivattu. Nokkamukista tyttö oppi juomaan reilun viikon jälkeen siitä kun pullot oli heitetty pois. Nyt menee nokkamukista hienosti ihan jääkaappikylmämaitokin ja vettä tyttö on myös oppinut juomaan.

Tuskin kovin helposti ilman itkuja tuosta(kaan) pääsee, mutta nopeasti se pullo unohtuu.
 

Yhteistyössä