TV:n KATSELU

Meillä tyttö 1v katsoo tv:tä joitakin minuutteja/päivä, enempää ei jaksa kiinnostaa. Pikkukakkosta ollaan joskus katsottu nauhalta kun syöminen takunnut pahasti :| . Tv:n taustahälyä kyllä kuulee enempi (helposti 2h/päivä), kun illasta meilläkin telkkari aika usein päällä. Mutta usein kääntää töllölle selän ja jatkaa leikkiä lattialla =) . Omaa katselua pitäisi rajoittaa varmasti, mutta kun lapsi menee klo 21 (+-½h) nukkumaan, niin eipä siinä paljon jää omaa aikaa jolloin voisi katsoa tv:tä.
 
Lara83
Meillä on tyttö 1v6kk ja tv:tä katotaan kyllä lähes päivittäin. Lapsi saa aamupalan jälkeen katsoa ti-ti nallea, en oo varma kauanko se kestää, n.20min. Ja tää parikymmenminuuttinen on äitille tärkeää aikaa, siinä ehtii syödä aamupalan ja siivota keittiön (tai syöttää kuopuksen).
Illat ja päivät on telkku kiinni. Kerran annoin katsoa pikku kakkkosta, mutta se miesjuontaja oli pukeutunut pelleksi ja lapsi säikähti sitä aika pahasti, niin päätettiin aloittaa sen ohjelman seuraaminen vasta joskus myöhemmin.
Meillä oli ennen lapsen syntymää telkkari melkein aina päällä, mutta lapsen synnyttyä ollaan opeteltu pitämään se auki silloin kun lapsi nukkuu koska en kuitenkaan jaksaisi seurata mitä ohjelmia se lapsi kerkiää sieltä katsomaan...
 
Meillä 1-vuotias lapsi. Päiväsaikaan ei yleensä katsot tv:tä. Viikonloppuisin puoliso helposti laittaa aamulla tv:n päälle. Iltaisin tv on päällä useimmiten klo18/19 eteenpäin. Iltatouhut alkaa n. klo 19 ja nukkumaan menee n. klo 20. Eli altistuu jonkun verran ja joskus on oikein kiinnostunutkin, esim. "Tanssi jos osaat" ja "Idols". Mä kuulun siihen koulukuntaan että mitä vähempi sen parempi(pätee myös aikuisiin) mutta en ole ehdoton. Myyrä-videot on lainassa(ollut jo yli vuoden) ja ajatus olisi, että videoita katsotaan sitten joskus ihan satunnaisesti. Sama juttu suunnilleen Pikku Kakkosen tms. kanssa. Eri asia varmaan sitten jos lapsi/vanhempi on kipeä tai porukka muuten vaan kovin väsynyttä.
 
Meilläkin katsotaan telkkaa päivittäin, noin 45min -1h30min yhteensä. Meidän 2v lapsi katsoo joskus aamun pikkukakkosesta pari ohjelmaa, ja sen lisäksi dvd:ltä tai boksilta puuta peteä sun muita vähän laadukkaampia lastensarjoja.

Meillä ei ikinä ole päällä telkkari taustahälynä, en hyväksy sitä ajatusta ollenkaan. Itse en katso omia ohjelmia lapsen ollessa hereillä, ja yritän miestä patistaa samaan. Lapsi näkee telkkarista vain omia ohjelmiaan. joihin keskittyy täysin. Tv laitetaan heti kiinni, kun lapsi alkaa puuhailla samalla muuta.

Haluaisin näyttää lapselle vähemmän ohjelmia, mutta välillä on pakko hyödyntää televisiota lapsenvahtina. Kun lapsi herää aamuviideltä 9h yöunien jälkeen, ekan puolituntisen aikana ehdin juoda jotain kofeiinipitoista lapsen katsellessa jotain omaa ohjelmaansa. Kun tullaan illalla nälkäisinä kaupasta ruokatarpeiden kera, ehdin tehdä päivällisen lapsen katsoessa vaikkapa Richard Scarryn piirrettyä (ja ei, kaikkien perheiden isit eivät ole kotona lapsia leikittämässä päivällisaikaan!).

Nyt tv on ollut oiva rauhoittaja, kun talossa on pieni vauva, eikä aina pysty heti palvelemaan isompaa lasta. Lapsi jaksaa odottaa välipalaakin hetken, jos saa katsoa yhden jakson lempiohjelmaansa :)

(Ja vielä pitää muistuttaa, että on eri asia keksiä viihdykettä lapselle, joka on vuorokaudessa hereillä 10h, kuin lapselle, joka on hereillä 13h tai ylikin... Siinä on kolme tuntia enemmän, ja ne ovat varsinkin aikaisin aamulla pitkiä tunteja!)
 

Yhteistyössä