Tykkäätkö sinä hyvää jos isovanhemmat ostavat lapsellesi jotain herkkuja

  • Viestiketjun aloittaja "vilperin äiti"
  • Ensimmäinen viesti
"vilperin äiti"
esim; huoltoasemalta?

Eilen tenava tuli mummolasta viikonloppulomalta ja mummo kertoili viikonlopun tekemisistä. Olivat mm: käyneet siis huoltoasemalla (ABC) ja lapsi oli halunnut herkkuja, oli sitten ostattanut isovanhemmilla isoimman mahdollisen sipsipussin.

Itse kyllä sanoin mummolle, että ei olisi kannattanut toimia noin. Erityislapsilla kun tahtoo tulla noita omia tapoja ja rutiinejaan + sitten niistä on vaikea päästä eroon. Taatusti lapsi haluaa tuollaisen jättipussin seuraavallakin kerralla, vaikkei hänen edes välttämättä sipsejä niin mieli tekisikään, mutta kun hän on kerran jättipussin saanut, niin tottakai hänen on tavastaan välttämäti pidettävä kiinni.

Muutenkin minusta isot sipsipussit ovat ABC - asemilla paljon kalliimpia kuin tavisruokakaupoissa. Tyyliin melkein 4 euroa pussi - ei mitään järkeä. Esim; Rainbowin pienempi sipsipussi maksaa jotain 2 euroa ABC:lla ja tuo on jo järkevämpi hinta.

Meilläkin oli ennen kaupoissa sitä, että lapsi keräili kaikkea mahdollista ja mahdotonta kärryihinsä, mutta kyllä tuosta ollaan hiljalleen päästy eroon. Nyt lapsella on ihan asiallinen määrä omia ostoksiaan.

Lapsi on 8v ja hällä on ADHD.
 
"vieras"
En pidä siitä että mummolassa annetaan usein ja paljon herkkuja, kun lapsi on mummolassa usein. Siellä sitten ihmetellään, kun lapsi ei syönyt ruokaa, kun koko päivän on saanut hörppiä juomapullosta mehua jne. Jos harvoin tapaisivat, niin asia olisi eri, mutta meillä isovanhemmat asuvat samassa talossa ja auttavat usein lapsenhoidossa jos autan miestä navetassa...
 
Meillä on enemmänkin sääntö kuin poikkeus että isovanhemmat lellivät lapsenlapsiaan, aina on namia kaapissa/laukussa. Ei haittaa pätkääkään, sehän on melkein isovanhempien "tehtävä" :D He ovat omat lapsensa jo hitleröineet yhteiskuntakelpoisiksi, sallittakoon heille tällä toisella kierroksella vähän hövelimpi ote ;)
 
Blue
Siis voitteko te miehenne kanssa ostaa lapselle mitään ilman että siitä tulee rutiini?? Vai miksi juuri isovanhemman kanssa herkunostosta tulee sitten pinttynyt tapa?

Ja tuohon kalliuteen, isovanhemmat rahojahan ne on, sama se mistä hän sen ostaa.
 

Yhteistyössä