Ulkomaille muutto pikkulasten kanssa

Viestiketju alueella 'Perhe ja työ' , aloittaja Villapeitto, 09.09.2009.

 1. Villapeitto

  Villapeitto Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2005
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saattaisi olla edessä muutto Iso-Britanniaan. Mietin asiaa kuitenkin lasten kannalta vaikka ilman heitä olisin valmis lähtemään "heti". Vajaa 3v tyttömme on juuri aloittanut päiväkodissa osa-aikasena, 1,5v poika ollut vain kotona. Onko väärin tehdä jälleen iso elämänmumllistus ja ottaa tyttö takaisin kotiin, jos muutamme? Onko kenelläkään kokemusta Bristolista paikkana?
   
  #1
 2. marni g

  marni g Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2009
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Bristol on ihana kaupunki. kauniilla paikalla, hyvät yhteydet walesiin ja lounais-enkkulaan ja todella viihtyisä ja kaunis kaupunki kaikin puolin. paljon kulttuuritoimintaa,myöslapsiystävällistä sellaista! itse en ole lasten kanssa Bristolissa asunut mutta Englannissa asuessani kävin Bristolissa usein töiden puolesta ja harkitsin pitkään sinne muuttoa. viihtyisä isoksi kaupungiksi.

  teillä vanhempi lapsi on jo senikäinen ettävuodessa-parissa aloittaisi koulun Briteissä joten sitä kannattaa miettiä,mutta muuten ikänsä puolesta ovat mielestäni sopivia muuttoon. tuossa iässä lapsen läheisimmät ihmiset ovat äiti ja isä ja mahdolliset sisarukset, ei esimerkiksi ole sellaisia korvaamattomia ystävyyssuhteita tai tärkeitä opettajia jota jo esimerkiksi kymmenenvuotiaat tai teini-ikäiset jäisivät kaipaamaan. tuossa iässä lapsi oppii uutta kieltäkin helpommin joten lapsilla olisi hyvä mahdollisuus kielikylpyyn kunhan kotona sitten puhutaan suomea.

  Jos siis on mahdollisuus lähteä, kannattaa tarttua siihen.
   
  #2
 3. marni g

  marni g Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2009
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  vielä tuli mieleen että se, onko mullistus tytöllenne kova paikka vai ei, riippunee eniten lapsen temperamentista ja luonteesta. tämä lienee siis asia jonka te vanhempina arvioitte parhaiten koska tunnette lapsen reagointitavat. Jos lapsella on hyvät suhteet vanhempiin eikäole säikkynyt muutoksia aiemmin eikä esimerkiksi päiväkotiin sopeutuminen ole ollut kohtuuttoman hankalaa niin ulkomaille muutto tuskin on ongelma, kunhan asiasta keskustellaan lapsen kanssa riittävän ajoissa niin että lapsi ymmärtää mistä on kyse :)
   
  #3
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti