Ulkomaille vauvan kanssa

moikka,
matkakuume vaivaa ja hinku olisi lähteä euroopan lämpimään kohteeseen tytön melkein 8kk kanssa, mutta mutta...
meillä tuo päivällä nukkuminen ei ole kamalan helppoa (ei sisällä, vain ulkona vauniussa) ja mitenköhän tytteli nukkuisi päikkärit matkarattaissa kun ei näin talvella harjoitellakaan voi...aikaisemmista keskusteluista luin että monet ovat ottaneet yhdistelmät mukaan ulkomaille (jossa siis suojaisampi nukkua) mutta se tuntuu jo liioittelulta ja hankalalta.

ja muutenkin sitä miettii kuinka "lomaa" se reissaminen pienen kanssa on. lapsi olisi varmaan jotain 10kk matkan aikaan. ja tottakai lapsen ehdoilla mennään.

kokemuksia, mietteitä, yms kaivataan.. :)
 
me olemme varanneet matkan bulgaariaan ensi kesäksi. poika silloin tasan vuoden. otan yhdistelmät mukaan kylläkin, en koe sitä hankalaksi. ja meillä myös nukutaan ulkona ja aion sielläkin nukuttaa. odotan innolla, aurinkovoiteet vaan mukaan ja eikun menoksi =)
 
Me oltu molempien poikien kanssa ku ollut pieniä koin matkan helpoksi nukkui matkarattais ja tossa iässä kun jo istuukin helpottaa vielä,meillä aina ollut purkki ruokia laukullinen niin ei syöminenkään tuota ongelmia,eipä muuta kuin matkalle vain,lapset ovat yllättävän sopeutuvaisia
 
Me oltiin nyt marraskuussa Teneriffalla ja vauva oli 6 kk. Reissu meni loistavasti ja oli tosi helppoa olla noin pienenkin kanssa matkalla. Meidän vauva oppi tuolla reissulla nukkumaan kun sitä taitoa ei ollut vielä tuohon mennessä oppinut.

Rattaina oli matkarattaat jotka oli tosi suojaisat ja viileät sisätilasta joten niissä oli mukava nukkua. Vauva nukkuikin tuntikausia rattaissa kun me muut katseltiin paikkoja tai oltiin vain rannalla.

Seuraavakin reissu on varattuna ja se tehdään kesäkuussa ja vauva on tuolloin jo 1 vuotias taapertaja.
 
Me tultiin juuri Kanarian saarilta 9 kuukauden ikäisen vesselin kanssa. Matka meni toosi hienosti lennot ja kaikki.. Päikyt nukkui hyvin altaallakin varjossa matkarattaissa, kun muut otti arskaa.
 
Me oltiin kans Kanarialla ku poika oli 5,5kk vanha. Otettiin ruuat ja vaipat mukaan kotoa, vaikka olis niitä sieltäki kyllä saanu ;) Matka meni paremmin mitä osattiin odottaa! Meillä oli rattaat mukana, siis sellaset jossa on se kuomu. Poika nukku suurimman osan shoppailureissusta :) suosittelen matkustamista lasten kanssa! Hyvää lomaa! :)
 
Tytöt
lasten kanssa,kyllä ne lapset on kumman sopeutuvaisia..nukkuvat kyllä,silloin kun nukuttaa ;) kyllähän ne rytmit menee sekaisin,mutta eikös sitä lomalle lähdeta just sitä varten,että arkirutiinit hiukan unohtuisi;)kyl rutiineihin taas kiinni pääsee,ku kotiutuu....
 
Hei,
meillä ei ole sinänsä kokemusta juuri 10kk ikäisen vauvan kanssa matkustamisesta, mutta meidän tytön kanssa on käyty 4 kertaa ulkomailla 7kk ikään mennessä, mukana 1 kaukomatka vaihtolentoineen ja 3 suoraa lentoa eurooppaan. Toki matkustaminen on minun mielestäni sitä helpompaa mitä pienempi vauva on. Esim. lennot menevät paljon kivuttomammin silloin kun vauva ei vielä liiku. Mutta ajattelin kommentoida tuohon päikkäriasiaan sen verran että ainakin meillä tapahtui 6,5 kk iässä juuri reissussa se ihme, että tyttö saatiin kivuttomasti nukahtamaan matkarattaisiin päikkäreille - sekä sisällä hotellissa että ulkona liikkeessä. Kotona meillä on ollut erinäköisiä vaikeuksisa päikkäreiden kanssa ja usein tyttö on nukahtanut vain tissille tai vaunuihin niiden ollessa liikkeellä. Etukäteen minäkin pelkäsin juuri tuota päikkäriasiaa. Mutta kuten edellinenkin kirjoittaja kommentoi, niin vauvat ovat yllättävän sopeutuvaisia reissussa. Ja ainakin meillä myös vanhempien rento lomafiilis ja se, että on kaksi vanhempaa 24h palvelemassa vauvaa ilman kotiaskareita ja muita velvoitteita on saanut vauvan viihtymään reissuissa paljon paremmin kuin kotona. Tietynlainen pitkä pinna ja rento asenne vastoinkäymisiinkin vaikuttaa mielestäni paljon.

Jos tarvitset jotain vinkkiä yms tarvikkeista, niin laita vaikka yv:tä. Riippuu paljolti kohteesta, kuinka paljon reissuun pitää varata esim. ruokia ja vaippoja kotoa. Meillä on aina kannettu ruoat (ensimmäisellä 3 reissulla tosin vain äidin meijerit) ja vaipat Suomesta asti, mutta niitä toki saa periltäkin useimmista paikoista. Ruokien ja vaippojen lisäksi riittävä lääkevarasto, aurinkosuojavaatteet ja lelut/muut viihdykkeet lennoille ovat tärkeimpiä muistettavia asioita; toki hyvät matkarattaat ja esim. kantoreppu ovat olleet korvaamattomia.
 

Yhteistyössä