ummetus

  • Viestiketjun aloittaja epätoivoinen
  • Ensimmäinen viesti
Pitää välttää kaikkea missä lukee: voi, hera, laktoosi, maitoproteiini, kaseiini, kaseinaatti.
Mulla siis myös kaksoset, toisella maito oireilee pahasti iholla ja suolessa ja toisella ummetuksena. Lisäksi vanhin poika saa maidosta vatsakipuja ja nuorimmainen on iin maitoallerginen, että jo pisara laittaa paikat turpoamaan...
Kannattaa oikeasti tuo maitokokeilu tehdä, sillä se ei vahingoita lasta mitenkään ja jos saat sillä hyvät tulokset, vähän punaista lihaa lisää ja vaikka riisimaito kalkilla, niin lapsen pitäisi saada mahdolliset kaikki. Lääkärinvalvonta on aina kuitenkin suositeltavaa. Meillä lääkärinä Rauli Mäkelä Antioksidanttiklinikalta. Hän myös luennoi aiheesta Tapiolassa Espoossa 2.4. siis allergioista ym. Luentoesite löytyy näiltä sivuilta. T: Pia
 
Hei! Missä tuo luentoesite siis löytyy?
Kävin 4 vuotiaan kanssa lastenlääkärillä ja totesi että selvä ummetus vaan sitten kysäsin että voisko olla maidolle tai keliakiaa niin ei. Pitäskö mennä ihan allergia lääkärille? Nyt Movicol Junior käytössä ja kakka tulee joka päivä vaan löysänä. Lääkäri sanoi että selvästi on tavaraa suolessa jotenkin turpeessa kun paineli. Minua vaan mietityttää tuo maito kun nuorimmainen maitoallerginen ja iholla oireili.? Jospa tästä selviytyisin jotenkin eteenpäin. Jos Movicol joskus auttaa ja jos ei niin sitten tarkempiin tutkimuksiin tai heittäisi nuo maidot ruokavaliosta vaan ei niin helpolle tunnu...
 
e, allergiat ja sairaudet. Ummetus on hyvin usein merkki maitoyliherkkyydestä tai allergiasta. Kannattaisi kokeilla helposti 4 vkon maidottomuusjaksolla asia. Luepa se mun toinen vastaus tuolta toiselta palstalta. Mulla myös kaksoset ja 2 muuta lasta. Kaikki oireilee maidolle ja eri tavoin. Myös itse ummetan heti maitotuotteista, joten on tuttua homma itsellekin. Lapsena testattiinkin, mutta silloin tuijotettiin vain prick tuloksiin. Muistan kuinka tuskallista monesti oli...
Tsemppiä! Pia
 
LUENTO
LUENTOTILAISUUS
2.4.2008 KLO 18-20 TAPIOLAN KOULUN AUDITORIOSSA
Osoite: Opintie 1, Espoo


KUINKA ME VANHEMMAT JA/TAI TERVEYDENALAN AMMATTILAISET VOIMME TUKEA LASTEMME PSYYKKISTÄ JA FYYSISTÄ HYVINVOINTIA?


Yhtenä luennoitsijoista toimii Rauli Mäkelä. Hän luennoi meille allergioiden hoidosta ja tulehduskierteen katkaisemisesta. Raulin mukana on eräs perhe kertomassa tervehtymiskokemuksistaan Raulin potilaina.
Korvalääkäri Rauli Mäkelä on käyttänyt potilastyössään luontaislääketieteen menetelmiä yli 20 vuoden ajan. Näistä tärkeimmät ovat ruokavalio, hyviä bakteereita suolistoon istuttava probioottinen hoito, elimistön paranemistapahtumia tukevat vitamiini-, hivenaine-, rasvahappo- ja lääkekasvivalmisteet. Näillä saadaan aikaan sekä lapsissa että aikuisissa todellista tervehtymistä pelkän oireiden poiston asemasta. Erityisen kiitollisia hoidettavia ovat allergiat ja infektiokierre sekä erilaiset krooniset sairaudet siinä vaiheessa kun peruuttamattomia kudosmuutoksia ei ole vielä ehtinyt tapahtua.

Toinen luennoitsijamme Keijo Tahkokallio kertoo käytännön esimerkkien kautta, kuinka me vanhemmat voimme todella vaikuttaa siihen millainen ihminen lapsesta tulee.
Psykologi Keijo Tahkokallio on työskennellyt assistenttina Turun yliopiston psykologian laitoksella, Invalidiliitossa, Joensuun nuorten mielenterveystoimistossa sekä Nuorisoaseman johtajana A-klinikkasäätiössä. Vuodesta 1989 lähtien hän on ollut yksityisyrittäjä toimialanaan konsultointi, koulutus ja työnohjaus. Hän on tehnyt useita käsikirjoituksia radiolle psykologisista aiheista. Hän on myös kirjoittanut kirjoja, mm. Kotipesän lämpöä etsimässä.





Varaathan paikkasi ajoissa, paikkoja on vain rajoitettu määrä!
Kaikki tuotto menee lyhentämättömänä yksityisen Maria Montessori- päiväkodin tukemiseksi.
Liput 15 ?/kpl ja varauksen luennolle saat varmistettua maksamalla summan Maria Montessori-leikkikoulun tilille. Tilaisuuteen pääsee sisälle mainitsemalla oman nimensä.
Väliajalla on buffetti.
Tilinumero: 800017-611651, viitenumero 2008 (muistathan käyttää viitettä!)


LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!
 
Maidon poisjättö on tosi helppoa. Toki täytyy salapolisoida, mutta jos ajattelee sen niin, että maito pitää suolta kokoajan hiukan "tulehdustilassa" ja saattaa altistaa muille allergeeneille. Mulle itselleni on käynyt niin, etten siedä maitoa kuin kovissa juustoissa, gluteeneita en juuri ollenkaan pysty syömään, vähän ruista puhtaana, hiivat ja etikat pois ruokavaliosta ja vasta sitten voin sanoa omaavani suht normaalin olotilan. Tulen itse puhumaan tuolla luennolla myös meidän perheen taisteluista asioiden hoidossa ja oikeasti hyvinvoiva lapsi on niin ilo silmälle, että sitä on valmis menemään vaikka neulansilmästä läpi. Kokeile vaan tuota maidotonta, voi olla, että lapsesi saa suurenkin avun. Ja kaikkea löytyy maidottomana, jopa suklaata ;)! (tumma suklaa)
Pia
 
Suosittelisin käymään homeopaatilla!! Meillä on ollut joko ummetusta tai ripulia ja aina homeopaattiset tuotteet auttaa. Luonnollinen keino ilman sivuvaikutuksia ja lapset syövät "lääkkeen" mielellään. Käytän myös ummetukseen luumumehua ja fenkoli-teetä. Sitä voi tuoreenakin käyttää. Tee on tosi hyvää ja kun laittaa hiukan hunajaa joukkoon,maistuu vielä paremmalta. On myös halvempi vaihtoehto kuin lääkkeet!!
 
Samasta vaivasta kärsitään myös meillä. Tyttö nyt 2v marraskuusta lähtien on hoidettu. Saanu dupalakkia, levolackia, kuplatonia käytetty myös mikrolaxia ja klyksia.
Ruokavalio on kuitupitoista ja syö mielellään hedelmiä.

Kävi allergiatesteissä ja oli kuukauden ilman lehmänmaitoa. Ei apua. Sai lähetteen vatsalääkärille OYSiin. Vaikka sanoivat ettei muuta lääkitystä/hoitoa ole kuin levolac, sitä sai parhaillaan 30ml päivässä mutta ei tahdo enään sitä suuhunsa ottaa.

Varasin juuri ajan vyöhyketerapiaan kuulemma joillekkin ollut apua. Pakko siis kokeilla.
Sääliksi käy kun toinen on välillä niin kipeä ja itkun kanssa kakka tehdään.
 

Yhteistyössä