Uniapneaepäily alle kouluikäisellä, kokemuksia?

Meidän 4-vuotiaalla on uniapnea-epäily ja meillä on lähete sisässä Tays:n unilaboratorioon unigrafia-tutkimukseen. Lapsella on leikattu kitarisa puoli vuotta sitten mm.kuorsauksen ja infektiokierteen vuoksi. Nyt voimakas kuorsaus on alkanut uudestaan, puhe puuromaista, tukkoisuutta, pissaa edelleen öisin vaipan märäksi, päivisin todella väsynyt ja passiivinen. Siinä jotain oireita, mitkä meitä vanhempia huolestuttaa ja miksi hakeuduimme lääkäriin. Lääkäri totesi nielurisat kookkaiksi.
Tietääkö kukaan, miten pitkät jonot tuohon tutkimukseen on? Ja mitäs sitten sen jälkeen? Leikataanko noin pieneltä nielurisoja?
Kertokaa...kiitos!
 
Kuulosti aika tutulle meillä oli myös oireina kuorsaus, puheen puuromaisuus, päiväaikainen väsymys, apaattisuus, ilottomuus ja yölliset hengitysvaikeudet. Muksulta oli aikaisemmin leikattu kitarisa joten se ei ollut syynä oireille. 2v.10kk leikattiin iso nielurisa ja oireet katosivat lähes kokonaan. Lapsi on iloinen, puhe selkiintyi, hengitysvaikeudet ja kuorsaus ovat poissa ainoastaan jos nukkuu istualteen niin oireita on vähän mutta muuten ei ollenkaan. Kaikki sanoo että lapseni on täysin eri lapsi niin täynnä elämäniloa ja energiaa. Suosittelen käyntiä korvalääkärillä arvioimassa nielurisoja.
 
Luin niin vauhdilla tuon kirjoituksesi. Huomasin että joku olikin todennut nielurisat kookkaiksi. Ihmettelen vaan tuota tutkimus järjestystä. Miksi lastasi ei laiteta leikkausjonoon vaan unitutkimukseen???
 
sixkids
melkein 3-vuotiaalla pojalla erittäin vaikea uniapnea. jo kaksi vuotta ollaan käytetty aina nukkuessa cpap eli ylipainehengityslaitetta.

kahdelta muulta lapselta on poistettu kita- ja nielurisat kuorsauksen vuoksi, toiselta 3-vuotiaana. Eli kyllä 4-vuotiaalta voidaan poistaa nielurisat. Minäkin vähän ihmettelen tuota järjestystä. luulisi risojen lähtevän ensin ja sitten jos vielä oireita polygrafiaan. se on kuitenkin työläs ja kallis tutkimus
 
Meillä pojulla oli myös jatkuva angiina-kierre, mutta lopullinen lähete kita-ja nielurisaleikkaukseen tuli, kun muistin mainita, että poika useasti kuorsaa, ja herää joka yö 2-3 kertaa itkien (kävi ilmi, että hengityshän katkoili ja pelästytti pojan).
Poika oli sillon 3v9kk, ja leikkauksen jälkeinen yö oli ensimmäinen minkä nukkui putkeen koko pienen elämänsä ajalta!!!! Sen jälkeen ei ole ikinä öisin heräilty, halleluja!!!!
Nyt pikkuveikka (samanlaiset oireet ja fysionomia) 3v2kk on jonossa leikkaukseen.....
Yrittäisit saada sen lapsukaisesi leikkaukseen, eikä mihinkään muihin tutkimuksiin ensin.
:hug:
 
Hei, ei ole tays:n unitutkimukseen tietääkseni mitenkään pitkä jono. Jos ei mitään ala kuulua, niin kannattaa soittaa ja varmistaa, että lähete on mennyt perille. Mielestäni on ihan järkevää tehdä unipolygrafia ennen leikkausta, jotta nähdään mikä tilanne on öisin hengityksen ja unen laadun suhteen. Tutkimus on kivuton lapselle!
 

Yhteistyössä