Unipussi - hyödyllinen vai ei?

Meidän likka ei tykännyt. Oli sellainen ohuempaa kangasta oleva malli ja sai jalkansa jotenkin aina solmuun siellä sisällä. Ja kuumakin taisi olla, on tyttö lämminverinen ja hikoilee helposti.
Kapalointi toimi meillä paremmin.
 
Aku
Otin nyt vasta käyttöön (tyttö reilut 6kk) tuon kaapin pohjalla lojuneen pussin.Meillä on ollu reilun kk:n tosi levottomia öitä,hampaita pukkaa,liikkumisen opettelu haittaa unta ja pari flunssaa sairastettu.Meillä tuo pussi helpotti huomattavasti tota levottomuutta.Eli ei sulla mitään kiirettä oo hommata.Kattele rauhassa minkälainen nukkuja teidän pikkunen on ja kokeile sitten jos näyttää siltä että on levotonta.Meillä meni ekat 3-4kk tosi hyvin. =)
 
Meillä pussi otettiin käyttöön vasta kun poik aoli yli puoli vuotta, sitten kun alkoi vaeltelut sängystä (pinnis meidän sängyn vieressä ja laita alhaalla). Hillitsi jonkun verran tuota vaeltelu halua, kunnes oppi kävelemään kunnolla ja taaperteli ympäri asuntoa unipussissa :D Puolisen vuotta se oli käytössä ja oli hyvä olla olemassa, nykyään yöt menee ilman pussia.
 
Meillä kanssa unipussi käyttöön vasta puolen vuoden iän jälkeen. Kaverin vauvalla oli toiminut tosi hyvin eli rauhottanut levottomia öitä ja helpottanut nukahtamista. Meillä pussi on hihallinen kokopussi fleeceä ja meidän vauva kyllä hikoili siinä välillä kovastikin. Rauhoitti kyllä yleensä. Materiaaleja ja malleja on monenlaisia. Varmaan nyt valitsisin puuvillaisen topatun henkselimallin. Ja ihan pienikokoista en ottaisi.
 
Meidän lapsi nyt 7kk on nukkunut syntymästään lähtien unipussissa ja pelkästään voin kehua pussin maasta taivaisiin. 2 togia on paksuus, eli vaippa ja body alle. Ei tarvitse pelätä että peitto on kasvoilla tai nostella ja korjailla peittoa yöt pitkät. Myöskin vauva on rauhallinen pussissaan ja makkariin kun illalla vien on tyytyväinen kun pääsee pussiin, tietää että nukkumaan pääsee. Joskin nyt viime aikoina lisääntyneen pyörimisen vuoksi pussi menee helmasta vähän rullalle, mutta ei näytä unta häiritsevän.

Meillä käytetään pussia niin kauan kuin vain lapsi haluaa, isompi versio on jo kaapissa odottamassa!
 
meillä tyttö nyt 7v. Olen nyt parin viikonaikana nukuttanu tyttöä puuvillasessa topatussa henkselimallisessa unipussissa! Tykkää kovasti olla kun saa olla jalat "paljaina". meillä taas tuo siksiki kätevä kun tyttö kova hikoilemaan, niin tuohon pussukaan ei tarvi laittaa kuin vaippa ja body.
Unipussiin totuteltiin iltoisin potkiskelemalla sen kanssa lattialla, kovasti tykkäsi. Eikä jaltakaan paleltuneet! Helppo tehdä myös ite.
 

Yhteistyössä