Useasti ilmaantuva ripuli

Alkaa hermo mennä kun tuntuu että pojalla on ihan jatkuvasti ripulia =/

Eli eka 3vko:n ripuliputki oli marraskuussa, alkuvuodesta muistaakseni yksi viikon pätkä, noin kuukaus (jos sitäkään) oli juur puolentoistaviikon rupeama ja nyt TAAS!!!!

Epäilisin hampaita ehkä muuten mutta kun menee ihan vesiripulille ja koko tuona aikana ei yhtään hammasta ole tullut ;) Nyt pilkottaa ehkä muutama alku mutta saas kattoo.

Kiukkunenkin tuo on kuin ampiainen!!

Edellisessä ripulisessiossa kun käytiin yksityisellä niin totes vaan että tällästä on nyt liikkeellä, mut ei kai tuolla nyt ihan koko ajan voi tulla moista tautiakaan!!??

Kyselin lääkäriltä myös keliakian ja laktoosivaivojen mahdollisuutta kun suvussa molempaa löytyy tosi paljon. Epäili mutta sano että pitää kyllä seurailla jos nää jatkuu..ja jatkuuhan ne näköjään =(

Olisko kellään kokemusta vastaavasta??
 
Voisiko olla jokin allergia?
Meidän tytön suolioireinen allergia saa aikaan ripulin. mm. riisi, soija, vehnä, ohra, ruis, puolukka, vadelma jne. ovat meillä syypäitä. Meillä on siis laajat allergiat. Ripuli paranee heti kun ko. aine jää pois ruokavaliosta.
 
Joskus kuulin jostain että ummetus voi ilmaantua ripulina. Kuulostaa nurinkuriselta, mutta kun se selitettiin, niin siinä oli ihan järkeenkäypä logiikka. Tästä versiosta kannattaa jutella vaikka lääkärin kanssa, kun seuraavan kerran näette.

Netistä löysin pitkän haun jälkeen seuraavan selityksen:

"Ummetuksen tyypit

Ummetus voi olla spastista tai atonista. Spastista ummetusta potevilla "suoli on supussa". Näillä potilailla paksunsuolen supistukset aiheuttavat alavatsakipuja ja uloste on papanamaista.

Atonisessa ummetuksessa suoli on "veltto". Tähän ummetuksen muotoon ei liity vatsakipuja, vaikka paksusuoli saattaa olla täynnä ulostemassaa. Atoniseen ummetukseen liittyy toisinaan ulosteenpidätyskyvyttömyys. Tällöin ulostetta valuu anaalikanavasta peräsuolessa olevan ulostemassan sivuitse. Joskus vetistä ulostetta valuu niin paljon, että puhutaan ohivuotoripulista. Tila saatetaan diagnosoida väärin ripuliksi."

Tuon yo tekstin lähde on http://www.gernet.fi/ohjeet/ummetus.html

Yhtä kaikki, jotenkin kallistuisin itsekin tuon allergian kannalle, tai vinksallaan olevan ruokavalion kannalle.
 
Jotenkin en usko tuohon ummetukseen..näissä väleissä vatsa toimii kuitenkin ihan hyvin! Eikä ole sen olonen, voin toki olla väärässä.

Eilen asiaa pohdin ja kovasti kun päätäni pinnistin niin kalaa poika "syö" ehkä aina ennen ripulia. Hän ei tykkää siitä ja sylkee yleensä kaiken pois. En pakota syömään ja määrät onkin yleensä noin teelusikallinen. Nyt viimisellä kerralla söi anopin kalakeittoa joka oli tehty seistä. Määrä oli todella pieni!! Lähinnä mietin että voisko niin pieni määrä aiheuttaa niin isoa ripulia (vaikka tällä kertaa ei vissiin oo ihan niin massiivinen kuin 3vko:a sitten)

Maitoallergiaa tai laktoosivaivaa (tiedän että on näin pienellä harvinainen muttei mahdoton kuitenkaan) olen miettiny kanssa mutta toisaalta välissä on aina hyvä jakso!!

Se marraskuun ensimmäinen 3vko:n ripuli tietty osu suht samaan aikaan kun tavismaitoon siirtyminenkin kun poika täytti sillon vuoden. Mutta hällä oli sillon pari pahaa korvatulehdusta ja ripuli lähti kun saatiin korvat kuntoon!! Näillä muilla kerroilla ei ole ollu tulehduksia..on aina käyty korvat sillon näyttämässä.

Äh, en tie =( Ehkä meillä vaan on huono tuuri ja pojalla tosi herkkä vatsa =( Tai se vinksallaan oleva ruokavalio ;) Mielestäni kyllä syödään suht säännöllisesti jne..toki sällillä on vinksallaan aina näiden ripulien yhteydessä kun selkeesti tajuaa että jos suuhunsa jotain laittaa niin se tulee löysänä ulos =(

Ai niin, yks jännä juttu on että yöllä ei koskaan ole tullut ripulia tai minkäänlaista kakkaa näiden yhteydessä!! Aamulla sitten on korviin saakka mutta yöllä ei mitään!! Ja on kuitenkin juonut maitoa yölläkin (ei enää juurikaan mutta niissä ekoissa)
 
Allergiaoire voi tulla hyvinkin pienestä määrästä: meillä rypsiallerginen oireilee viikon kahden ripulilla kun saa 1 ml:n ko. öljyä. Puoli teelusikallista on monella jo semmonen määrä että iskee ripulin. Tuo ripulin jatkuminen noinkin pitkään kuulostaa hyvinkin allergialta. Kokeile uudestaan kalaa, sillähän se selviää. Voi olla jokin muukin mikä ei sovi. Pidä ruokapäiväkirjaa, johon kirjaat syömiset ylös.
 
Pienikin määrä voi tosiaan tehdä ripulin useaksi päiväksi. Meillä esim. 1/2 rkl riisiä aiheutti kolmen päivän ripulin, samoin muutama soijaa sisältävä makaroni sai mahan löysälle 4 päiväksi.

Antibioottikuurit ovat myös varmoja ripulin aiheuttajia meillä, ilman maitohappobakteereja ei mikään kestäisi lääkekuurin aikana sisällä. Maitohapot rauhoittaa muutenkin pientä masua, kannattaa kokeilla.

 

Yhteistyössä