"Uusi supervirus uhkaa" yms...

En mä mitään hysteriaa aatellu..Lähinnä vain kysellä ihmisiltä että tekevätkö jotain estääkseen flunssia ym.

Rokotteita en oo lapsilleni antanut enkä tule antamaan..Kyselen vain ihan mielenkiinnosta. Itse teen talven ajaksi omaa mehua ja nostan d-vitamiinin saannin määrää vähäsen..
 
samperin media
alkaa jo kyllästyttää nämä TAPPAJAVIRUKSET, joita joka saakelin syksy meitä pelotellaan ja varoitetaan kissan kokoisin otsikoin. EN lue enää uutisia, koska jos näitä luen niin yli-hysteerinen puoleni SAA JÄLLEEN vallan ja panikoin ja ahdistun ja ja ja....
 
heiii
miksei tällä taudilla oo mitään nimeä????

kun kerta on lintuinfluenssa ja sikainfluenssa.... ja jos vielä taaksepäin mennään niin aasialainen, hong kongilainen ja espanjantauti...
 
"hei"
Aha, se on taas uus superivirus tulollaan.. hysteriaa odotellessa. : /
Miksi pitää joka virus uutisoida noin? Milloin oli lintuinfluenssa, johon menee melkein kaikki maailman ihmiset ;) Sitten tuli sikalunssa, johon menee sitten loput - vaan vielähän täällä melkoisen monta tallaajaa on =) Mikä se tämän uuden lunssan nimi on?
 
Talveksi odotetaan

Edessä on todennäköisesti mielenkiintoinen influenssatalvi, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) laboratorionjohtaja Thedi Ziegler.

"Pandemiaa aiheuttanutta H1N1-virusta liikkuu edelleen. Sen lisäksi Pohjois-Amerikassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Euroopassa on ollut toista A-viruksen tyyppiä nimeltään H3N2. Se aiheuttaa yleensä vakavampia tauteja kuin H1N1."

Niiden lisäksi liikkeellä on ollut vielä B-tyypin influenssavirusta. Näitä kaikkia on esiintynyt yhtä aikaa eteläisen pallonpuoliskon talvessa. Suomeen A-tyypin virus ehtii yleensä joulun ja vuodenvaihteen tienoilla, ja B-virus myöhemmin keväällä.

Kaikkia viruksia vastaan antaa suojaa yksi rokote, jota on tilattu Suomeen hieman edellisvuosia enemmän. Siinä on myös sikainfluenssalta suojaava osa, jossa ei ole samaa tehosteainetta kuin viimetalvisessa Pandemrix-rokotteessa. Rokotteen tai tehoaineen mahdollisesta yhteydestä narkolepsiaan nousi kohu loppukesällä.

Rokotetilaus kasvoi, koska rokotusten piiriin on otettu uusia ryhmiä. Raskaana olevien naisten rokotukset alkoivat viime syksynä pandemiaan varautumisen myötä, ja nyt ne ovat yleisessä rokotusohjelmassa.

Lisäksi influenssarokotteen saavat myös jotkut sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijät. Sillä estetään mahdollisuus, että työntekijä sairastaisi influenssan tietämättään ja tartuttaisi sen potilaisiin, joille tauti voisi olla kohtalokas.

Ilmaiseksi rokotetaan myös vakavia sairauksia sairastavia, pikkulapsia ja 65 vuotta täyttäneitä. Lisäksi moni työpaikka tarjoaa rokotuksen työntekijöille.

Rokottamalla vähennetään sairauslomia ja torjutaan hankalia jälkitauteja. Ne näyttävät vaihtelevan iästä toiseen: lapset saavat useimmiten korvatulehduksen, aikuiset poskiontelotulehduksen ja iäkkäät keuhkokuumeen.

Jälkitaudit ovat kohtalokkaimpia iäkkäille, mutta heidän intonsa ottaa rokotus ei ole ollut kovin suuri.

"Pahan influenssan vaara on paljon suurempi kuin työikäisillä", muistuttaa THL:n rokotusohjelmayksikön päällikkö Tuija Leino.

"Keuhkokuumeesta voi alkaa sairaalakierre, joka johtaa siihen, että kotona aiemmin pärjännyt joutuukin laitoshoitoon. Terveiden ikäihmisten kannattaisi hakea influenssarokotus, jotta pysyisikin terveenä."
 

Yhteistyössä