UUSIN ET-lehden KAKKUOHJE!!

ONKO JOLLAIN UUSIMMAN ET-LEHDEN KAKKUOHJETTA?!?!

Anoppi oli tehnyt sitä äitienpäiväksi ja oli todella hyvää.. Tosin hänelläkään ei ole lehteä omana..

Olisiko teillä jollakin sitä lehteä, jotta saisin tuon ohjeen itselleni????

-kiitos :flower: :flower:
 
Tämäkö
Puolukka-suklaakakku



* 5 dl kuohu- tai vispikermaa
* 4 liivatelehteä
* suklainen kakkupohja
* puolukkahilloa
Suklaakerrokseen:
* 70 g suklaata sulana
Puolukkakerrokseen:
* 75 g puolukkahilloa



Tee ensin suklainen kakkupohja jo kakun valmistusta edeltävänä päivänä. Leikkaa pohja kolmeksi levyksi ja käytä yhteen täytekakkuun yksi tai kaksi levyä.

Anna liivatteiden pehmetä kylmässä vedessä vähintään 10 minuuttia. Puserra vesi pois ja liuota liivatteet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan.

Sulata suklaa pakkauksen ohjeen mukaan.

Vaahdota kerma. Lisää haalea liivatevesi ohuena nauhana samalla sekoittaen. Jaa vaahto kahteen osaan. Mausta toinen suklaasulalla ja toinen puolukkahillolla.

Vuoraa irtoreunainen rengasvuoka kelmulla. Aseta vuoan pohjalle sokerivedellä kostutettu suklaakakkupohja. Levitä sille puolukkahilloa. Kakkulevy voi olla pohjaa pienempikin, se tekee viipaleista hauskan näköisiä.

Levitä päälle ensin suklaavaahtoa ja sitten puolukkavaahtoa. Voit pursottaa vaahdot tai lusikoida ne lastan avulla kulhosta kakkuvuokaan. Halutessasi voit asettaa suklaavaahdon päälle kostutetun kakkulevyn ja levittää puolukkavaahdon sen päälle.
Tasoita kakun pinta lastalla. Peitä vuoka kelmulla ja vie se kylmään vuorokaudeksi.

Vähän ennen tarjoilua voit lisätä kakun pinnalle kiilteen: kuumenna 2 dl puolukka- tai muuta punaista marjamehua ja lisää 1 dl hyytelösokeria, kiehauta ja anna jäähtyä hetki. Kaada hieman jäähtynyt seos kylmän kakun pinnalle.

Anna kakun olla vielä vähän aikaa kylmässä. Poista sitten vuoan reunus ja kelmu. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele pinta mieleiseksesi, esimerkiksi marjoilla, suklaalla tai kukilla.





 

Yhteistyössä