Vältteletkö flunssaisia ihmisiä pienen vauvan kanssa?

Niin siinäpä se kysymys olikin. Ja vältteletkö väkijoukkoja ja esim juhlia vauvasi kanssa, välttyäksesi etenkin näin talvella jyllääviltä viruksilta?

Itsellä 2,5kk vauveli ja yritän vältellä, esim. käymme vain pakolliset neuvolareissut ym. Etenkin, kun nyt jyllää RS-virus ja mahatauti ainakin. Siis yritän olla hankkimatta niitä meille, toki mies voi tuoda niitä töistä ym., mutta onpahan ainakin yritetty.

No, mummi melkein veti herneen nenään, kun kuuli, etten tulekaan huomenna lasten kanssa käymään, kun hänellä kurkkukipua ja yskää. Kuulemma sen pöpön voi saada mistä vain. Näinhän se onkin, mutta miksi viedä pieni vauva yskäisen lähelle. Olenko mielestänne liian jyrkkä?

Korostan, etten suinkaan ole pöpökammoinen. En välttele normaaleja ympäristön bakteereja, niistähän lapset saa vain vastustukykyä :)
 
Meillä mentiin pikkuisen kanssa vähän väliä vaikka minne. Mutta kyllä visiitit flunssaisten ihmisten luo jätettiin väliin ja pyysimme että flunssassa ei tulla meille. Kaupoissa käytiin joka viikko flunssa-aalloista huolimatta.

Nyt kun poika on 1v8kk, niin ei me enää olla kovin tarkkoja asian suhteen. Isovanhempia ei kuitenkaan tavata, jos flunssa on alkanut just. Mutta jos flunssa on melkein ohi, niin sitten mennään. Tosin muksu saa nykyään kaikki flunssat päiväkodista.
 
kyllä mennään ja tehdään mutts jos tiedän että joku on kipee niin en hänen luo tietenkään lasta vie enkä edes itse halua mennä mutta sama koskee meille tulemisessa. Tere tuloo terveenä muuten ei
 
Kyllä me vältellään (poika 5 kk). Meillä nukutaan muutenkin todella surkeasti, joten en kaipaisi yhtään ylimääräistä riesaa. Voihan tosiaan sen mieskin tuoda kotiin, mut vältän turhaa tarttumisvaaraa varsinkin nyt RS-virusten yms jyllätessä. Keväällä varmaan sitten jo ihan vapaasti liikutaan, kun on vähemmän tauteja liikkeellä, poika on isompi ja toivottavasti myös nukkuu jo paremmin. Ei kyllä silloinkaan mennä kylään, jos siellä on tauti päällä, mut kauppakeskuksissa yms liikutaan.

muoks. kyläillään siis kyllä aika paljonkin, jos ei ole tauteja päällä eli nyt mitään hysteerisiä olla.
 
kyllä mä varoisin noin pienen kanssa kyläilyä ehdoin tahdoin flunssaisten ihmisten keskellä.nyt on tosiaan vielä rs-virus vuosi.
kavereiden kanssa meillä on sellainen sopimus että tuoreen flunssan kera ei kyläillä mutta kun taas taaperoilla tuppaa nenä valumaan monta kertaa vuodessa ja viikkoja niin siinä sitten harkitaan.eli jos on jo viikon valunut nenä niin tervetuloa vaan
 
Ehdointahdoin en flunssakylään mene/huoli meille kylään flunssaista. Muuten en rajoita elämäämme mitenkään, liikutaan kaupoissa jne. aivan normaalisti ja näin on menty alusta asti. Poika 6 ja puol kk nyt.
 
Kyllä, kun on jo jouduttu osastolle pahan flunssan kanssa. Onneksi ei RS-virusta ollu. Silti paraneminen oli todella hidasta!!
Meni loppuvuosi aika tiiviisti kotikulmilla. Tokihan isoveli voi tuoda kerhosta pöpöt meille, mutta tietentahtoen en niitä meille hae.
 
Ei olla vältelty mihinkään menoa...Paitsi jos nyt jollain sukulaisella tai tuttavalla on juuri oksutauti tai karmea räkätauti päällä, niin ei sit mennä. Mut pikku nuhat ei haittaa. Nyt tosin neiti jo 8kk, mut sama päti ihan silloin pikku-vauvelina.
 
Kyllä me sen verran vältellään, että ei tietentahtoen mennä sellaisiin kyläpaikkoihin missä on kovin flunssaista väkeä, eikä myöskään oteta flunssaisia vieraita vastaan. Varsinkin ekoina kuukausina meidän vauva oli tosi herkkä saamaan kaikki flunssat kuumeen kera mitä vähänkin lähipiirissä oli. Mutta kaupoissa ja muualla ollaan kyllä liikuttu ihan normaalisti.
 
Empä suuremmin välttele, kuljetaan monissa eri paikoissa viikottain. Ainut on, että emme mene kylään sellaiseen paikkaan jossa joku on kipeä. Mutta esim. kaupassa ja ostoskeskuksissa käydään ihan vapaasti...
 
Jopa uutisissa tuli eilen juttua että nyt on paljon VAUVOILLE VAARALLISTA RS-flunssavirusta liikkeellä josta vauvat voi joutua sairaalaan(jopa kuollakkin voi), mutta isommat lapst(ja aikuiset) saa siitä tavallisen flunssan. Kehotettiin peseen käsiä ja vältään vauvan kanssa väkijoukkoja ja yleisiä paikkoja.
Mä en tapaa flunssaisia vauvan kaa!!! Enkä tod mahatautisia.
Kaupungilla ja juhlissa käyn mut käsien desinfiointipullo mukana(kaupungilla) ja katson etten vauvaa pyöritä ihan missä tahansa. Jos paan yleiseen syöttötuoliin, puhdistan sen ensin kosteilla pyllypyyhkeillä edes näkyvästä liasta...ja edessä olevan pöydän mihin tyttö ylettyy.
 

Yhteistyössä