vaikuttaako uusi lapsi elatusmaksuihin

Nykyään ei vissiinkään enää ainoastaan vaikuta etävanhemman tulot. Kaikki vaikuttaa: Sen vanhemman tulot, kenen luona lapsi asuu, esim. asuntolainan määrä, muu elatus velvollisuus, myös tietenkin etävanhemman tulot. Ei ole niin selkeää kuitenkaan, että suoraan tippuisi elatusmaksu pienemmäksi. Asian voi tietty tarkistuttaa aikaajoin, jos paljon muutoksia tullut. Asiasta pitäs pystyä sopimaan ( tässä tapauksessa esikoisen äidin kanssa)
 
Alkuperäinen kirjoittaja pikku-rini:
Miehelläni on entisestä liitostaan lapsi ja saimme nyt syksyllä yhteisen pojan.
Vaikuttaako yhteinen lapsemme elatusmaksuihin, joita mieheni maksaa esikoiselleen?
No lapsen elatuksen tarve vaikuttaa suuruuteen. Tuskin "entisen lapsen" elatuksen tarve pienenee siitä että teille tulee lapsi.
Koska molemmat vanhemmat on elatusvelvollisia, eli myös sinä olet velvollinen elättämään omaa lastasi eikä vain mies.

Jos elarit on sovittu kohtuuttoman isoksi niin käykää laskettamassa ne uudelleen. Jos miehen tulot ovat tippuneet niin sosiaalihuollosta voi käydä laskettamassa josko kaupunki maksaisi elarit miehen puolesta.

 
Viitaten tuohon edelliseen. Uuden lapsen tuleminen ei tietenkään vaikuta vanhojen lasten elatuksen tarpeeseen, mutta vanhemman elatuskykyyn kylläkin. Mikäli elatuskyky muuttuu merkittävästi tai jostain muusta syystä elatusapua lasketaan uudestaan, tulee uusi lapsi vaikuttamaan elatusavun määrään, mikäli vanhemman elatuskyky lasta kohti muuttuu.
 
niin ja pitkälti riippuu paljonko tuo elatusmaksu on??!!

Nimenomaan perustuu elatuskykyyn, tuskin tuo ensimmäinen yhteinen kuitenkaan vaikuttaa niin radikaalisti.
meillä mies maksaa ihan kohtuullista elaria nykyään, toinen yhteinen tulossa, ja laskettu että pärjätään, ei tartte elareista tinkiä :D
 

Yhteistyössä