Vaipparoskis kaksosperheissä..

Huomenta!

Ootteko te kaksosvauvojen vanhemmat hankkineet erilliset vaipparoskikset? Kokemuksia eri merkeistä?

Katselin Porin Muksumassissa kahta tarjolla olevaa merkkiä. Toinen on se, mihin laitetaan niitä "kasetteja", eli joka pakkaa jokaisen vaipan omaan pussiinsa, ja toinen oli kolmena eri kokona saatava malli, johon voi tunkea millaisen (roska)pussin tahansa. Jälkimmäisessä oli siis hajulukko siinä kannessa. Tuntui mielestäni järkevämmältä vaihtoehdolta, koska sitten ei olla riippuvaisia niistä tietyn merkin kaseteista. Koon puolesta se kasetti-malli näytti lisäksi turhankin pieneltä kaksosia ajatellen?

Luonnonmukaisuutta muutenkin kannattavana se vaipat yksitellen kelmuttava kasetillinen tuntuu aika tuhlaukselta. Siksi se toinen vaipparoskis, missä on idea vaan pitää hajut piilossa, miellyttää ajatuksena kasetti-roskista enemmän. Ja voihan sitä ensin kokeilla laittaa vaipat normaaliin roskikseen ja hankkia sitten vasta tuollainen hajulukollinen, jos tuntuu, että tuoksuupi liikaa..

Ajattelin kyllä kokeilla kestoiluakin ainakin "osapäiväisenä". :)


 
Vastaanpa vaikka vuodet ovat jo haihduttanut vaipparoskiksen käryt mun nenästä :)

Meillä ei ainakaan kaivattu mitään erityistä tai hienoa roskista. Pärjäsimme oikein hyvin Ikena halpis roskiksella. Vaippapussikin vietiin vain kerran päivässä roskanlaatikkoon ja ihan totta rehellisesti sanottuna meillä ei haissut vaikka tuosta alotuksesta voisi toisin luulla. Siis hyvin toimi normiroskis.

Minä myös päivisin osittain kestovaippojan tytöillä käytin ja siellä se hajuongelma mieluumminkin syntyi, kun pesuhuoneessa missä likapyykkikori oli, oli myös lattialämmitys. Tämä mukavasti tehosti vaippalöyhkää. Eli siihen suosittelen märkäsäilytystä. Tosin nämä hajuhaitat tuli vasta kun lapset oli isompia ja pissa varsinkin aamuisin alkoi olla jo aika aromikasta. Voi sitä silmien kirvelyä toisinaan...
 
Meillä on kyllä pääasiallisesti käytetty kestoja ja ei ne kuivasäilytyksessäkään haise, mutta tosiaan lattialämmitteiselle lattialle ei kannata likasankoa laittaa. Siinä rupee haisee mitkä vaan vaipat kun lämpimässä muhii. Jonkin verran on kertiksiä käytetty ja käytössä ollut ihan tavallinen poljinroskis ja ei se kyllä ole haissut. Tietty sillon kun roskiksen aukasee ja tyhjentää saattaa hieman hajuja tulla mutta se nyt on ihan luonnollista. MInusta nuo vaipparoskikset on aika turhakkeita, varsinkin noi jotka yksittäispakkaa vaipat. Kun eivät muutenkaan meinaa maatua niin tungetaan nyt sitten vielä yks muovikerros lisää joka vaipan päälle.
 
Ei meillä ole ollut hajuhaittoja.

Kestot on vessassa kuivassa ämpärissä (lattialämmitys, ei kovin kovalla), pesen 1-2 päivän välein.

Vaipparoskis on ihan tavallinen Jyskyn poljettava muovinen, johon laitetaan tavallinen pussi (kokeiltiin biohajoavaa, mutta se se haisi!). Sinne mahtuu n 10 vaippaa eli pari kertaa viikossa tyhjennetään.
 
Vastaanpa minäkin! Meillä on vaipparoskiksena ihan tavallinen metallinen poljinroskis, ja kerran päivässä vaihdetaan pussi. Lisäksi roskiksen kannen sisäpuolella on ilmanraikastin teipattuna, ei lemahda kakkatuoksut pitkin kämppää! Näin ihan hyvin pärjätty, eikä mitään erikseenpakkaavia roskiksia olla edes ajateltu. Ei se niin iso vaiva ole kerran päivässä viedä roskista ulos, meillä isommat pojat hoitaa sen puolen! :D
 
Noniin nyt voin minäkin kommentoida tätä asiaa kun on jo vähän käytännön kokemusta :D Eli joo, musta semmonen "oikee" vaipparoskis on kyllä ihan turhis juttu. Meillä oli eka käytössä viiden litran kannellinen roskis mutta siirryttiin hyvin äkkiä ihan tavalliseen muovisankoon pussilla vuorattuna, sillä senkin joutuu tyhjentämään joka päivä. Ja kun joka päivä tyhjentää, ei muodostu niitä hajuhaittoja, tai ei ainakaan itse olla huomattu vaikka pojat kyllä haisevat jo aika miehekkäälle :D
 
Äitikarhu vm84
Mieki vastailen. Meillä sinänsä erilaista, että käytetään kestoja, ja kun käytetään kertakäyttösiä, ne poltetaan. Meillä siis pellettilämmitys talossa. Kakkavaipat kyl menee roskiin.
Kaksoset ei oo kyl vielä syntyneet, mutta meillä on 2 tyttöä, tasan 1v ikäeroa. Että 4 vaippaikästä tulee olemaan ku vanhin on kaksosten syntyessä 2v, enkä usko että tässä parissa kuukaudessa täysin vaipattomaksi alkaa... :D
 

Yhteistyössä