valosuus ja aikaistuvat aamut

vaikuttaako valo teidän taaperoihin? meidän poika 1v 6kk menee nukkuun 20 aikaan ja on aina herännyt 7.30-8 aikaan mutta nyt viikon verran herännyt jo 7.00 , päiväunille mene 13 aikaan ja nukkuu vajaa 2h- 2h. muistan että myös viime kesänä heräsi aikasin, äitiä vaan väsyttäs....poika kotihoidossa. :/
 
No niin on täälläkin ylösnouseminen aikaistunut 30-45 min tässä viimeisen viikon sisään ja en kyllä muuta syytä ole keksinyt, kuin että valoisampaa on. Aikuisten makkarissa on pimennysverho, lasten makkariin sitä ei ole vielä hankittu, mutta harkinnassa.
 
Meillä on aika extreme-poika... viime kesänä heräs joka aamu viim kuudelta ja viime joulukuussa nukku usein yli yhdeksään... Nyt ollaan taas aikaistumassa, herätys on yleensä puoli kahdeksan aikaan. Ja jätkä täytti just kaksi.
 
Juu
Vaikuttaa kevään tulo meillä sekä poikaan 1,5v että tyttöön 4,5v. Kumpikin heräilee nyt 6.30-7.00 kun talvella meni n. 8.30 asti. Ja nukkumaan käyvät illalla kuten ennenkin. Ei väliä onko huone pimeä vai valoisa.
 
Tosta valosuudestakohan se meilläki mahtais johtua ku poika 1v3kk nukku ennen 0800-0900 asti ja nyt herää 0700 :/ Ei mua niin se aikaisin ylös nousu haittaa mutta ku jää pojan unimäärä vähä turhan pieneks ku ei tuo mitään megapäikkäreitä nuku.Tänään ajattelin kyllä koittaa laittaa aikasemmin yöunille ja kattoa nukkuuko silti tohon seittemään vai herätäänkö sitte vieläki aikasemmin :(
 

Yhteistyössä