Vanha Suomi oli se oikea Suomi

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Vanhan Suomen alueella oli merkittävä rooli kulttuurissa, vaikka se ei olekaan enää itsenäinen. Tämä alue, joka käsitti muun muassa Viipurin, Lappeenrannan, Käkisalmen ja Sortavalan kaupungit, vaikutti monin tavoin:
  1. Kulttuurivaihto: Vanha Suomi toimi rajapintana Ruotsin ja Venäjän välillä. Tämä mahdollisti kulttuurivaihdon, jossa vaikutteita kulki molempiin suuntiin. Esimerkiksi kirjallisuus, taide ja musiikki levisivät alueen kautta.
  2. Kaupunkikulttuuri: Viipuri oli Vanhan Suomen keskus ja vilkas kaupunki. Siellä toimi yliopisto, kirjastoja, teattereita ja muita kulttuurilaitoksia. Kaupunki houkutteli taiteilijoita, kirjailijoita ja tiedemiehiä.
  3. Arkkitehtuuri: Alueella oli monia historiallisia rakennuksia ja linnoja, jotka olivat osa sen kulttuuriperintöä. Esimerkiksi Viipurin linna ja Käkisalmen linna ovat edelleen merkittäviä nähtävyyksiä.
  4. Kansanperinne: Vanhan Suomen alueella oli oma kansanperinteensä, johon kuuluivat esimerkiksi kansanlaulut, tarinat ja perinteiset juhlat.
Vaikka Vanha Suomi ei ole enää itsenäinen, sen kulttuuriperintö elää edelleen historiassa ja muistuttaa meitä menneistä ajoista.

2/5
 
vierailija
Ajattelin jo hetken että kaipasit takisin Suomeen 1960-luvulta 1990-luvun alkuun, ennenkuin Suomi lopullisesti pilattiin globalistien toimesta.
"Vanha Suomi" on Viipurin lääni + se osa Kaakkois-Suomea jonka Ruotsin waltakunta menetti ryssälle hattujen sodassa 1740-luvulla, raja kulki Kymijoella ja Etelä-Savossa, Savonlinnaki jäi väärälle puolelle.
Oon samaa mieltä, nykyjään vanha Suomi on se hyvä Suomi ennen ennen globalismia ja internationalismia.
 
vierailija
Monikulttuurinen ja sivistynyt Suomi oli hetken ongelmissa, kun barbaarinen länsi liitettiin siihen. Uusi-Suomi oli alkuun vain ongelma.

Pikkuhiljaa sivistys valui myös länteen
 

Yhteistyössä