Vastasyntyneen hengitystieinfektio

Hei! Synnytin 28.4 rv 38+2 Synnytys käynnistettiin kalvojen puhkaisulla ja kesto oli 3,5h.
lapseni joutui keskolaan hoitoon vajaan vuorokauden ikäisenä yskähtelyn ja huonojen saturaatioiden takia.
Tilanne eteni siihen,että keuhkot kuvattiin ja sieltä löytyi varjostuma+tosi paksua keltaista räkää lähtee hirvittävät määrät,kun imetään pois.
Koko ajan on crp,lämmöt ja kaikki virusviljelyt olleet ok.
aloitettiin nasaalihoito,jossa oli 2vrk ja sen jälkeen kuvattiin keuhkot uudelleen. Varjostuma oli poistunut ja limatulppa häipynyt.
Ikää toisella on tänään 12vrk ja tuo räkäisyys ei ole yhtään helpottanut. Happiviiksissä on joutunut koko ajan olemaan. Viime päivinä on lisähapentarve vähentynyt n23-25% on mennyt. Pitkiä aikoja on ollut myös huonehapella,joka on mennyt viiksien kautta 2l paineella.
Tänään lääkäri määräsi särkylääkettä mikstuurana,sekä adrenaliinia höyryhengitettynä jopa tunnin välein. Saturaatiot on heitelleet 85-97 välillä. Pääsääntöisesti kuitenkin siinä 90 pintaan.
Itsellä on vaan niin kova huoli pienestä,kun näin kauan on jo mennyt eikä tilanne ole parantunut ainakaan tuon limanerityksen osalta. Kotiin pääsystä ei ole mitään tietoa.
Kuinka tavallista on ,että noin pieni voi saada noin pahan hengitystieinfektion ja kuinka tavallista on,että taudin aiheuttajaa ei saada kiinni? Hoitajat ja lääkärit on sanoneet,että vauvani kuulostaa tyypilliselle Rsv virus potilaalle,mutta senkin testi on ollut negatiivinen.
alkaa jo pelottaa,että pieni ei pääse ollenkaan kotiin. :(
 
Viimeksi muokattu:
Hei! Joskus harvoin vastasyntynytkin voi saada joko bakteeri- tai virusperäisen tulehduksen, joka aiheuttaa alkuvaiheessa hengitystieoireita. Meillä Suomessa on kuitenkin yksi maailman parhaiten toimivista vastasyntyneiden lasten hoitojärjestelmistä, joten suhtaudu maltillisesti ja levollisin mielin pienokaisesi hoitoon, ja luota oman sairaalasi asiantuntijoihin. Vauvasi pääsee ihan varmasti kotiin, kun hän on toipunut taudistaan ja hengitystieroireet ovat rauhoittuneet. Sinun kannattaa keskustella kaikista mieltäsi askarruttavista huolista oman sairaalasi lastenlääkäreiden ja hoitajien kanssa.

Senja Kannisto
lastentautien ja lastenallegologian erikoislääkäri
 

Yhteistyössä