Vatsatautia havaittu myös Silja Serenadella

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Vatsatautia havaittu myös Silja Serenadella
Tiistai 7.6.2016 klo 18.47 (päivitetty klo 19.04)

Myös Helsingin ja Tukholman väliä matkaavalla Silja Serenadella on todettu vatsatautia.

Myös Helsingin ja Tukholman väliä matkaavalla Silja Serenadella on todettu vatsatautia. Tallink Siljan viestintäjohtajan Marika Nöjdin mukaan vatsatautiin on sairastunut muutama matkustaja ja pari miehistön jäsentä.
Nöjdin mukaan vielä ei tiedetä, onko vatsataudin syynä norovirus.

- Miehistön jäsenet ovat antaneet näytteet. Ne valmistuvat varmaan huomenna, hän sanoo.

Serenaden sisaraluksella Silja Symphonylla yhteensä noin 200 ihmistä on sairastunut vatsatautiin, jonka syyksi epäillään norovirusta. Laivalla tehtiin sunnuntaina tehosiivous, mutta uusia vatsatautitapauksia ilmeni silti viime yönä.

Nöjdin mukaan noin 500 ihmistä on perunut tai siirtänyt matkansa noroviruksen takia.

Serenaden vatsatautitapauksista kertoi ensin Yle.

STT
 
vierailija
Kotimaa 7.6.2016 klo 17:40 | päivitetty 7.6.2016 klo 18:01
Vatsatautia myös Serenadella – Noro-tutkimukset vielä kesken
Serenaden kohdalla kyse on yksittäisistä tapauksista. Sisaralus Symphonylla epidemia on jyllännyt 26.5. alkaen.

Silja Serenade. Kuva: Marko Stampehl / Tallink

Tallink-Silja Oy:n norovirustapaukset eivät välttämättä rajoitu pelkästään Helsinki–Tukholma-väliä seilaavalle Silja Symphonylle.

Viestintäjohtaja Marika Nöjd sanoo, että Symphonyn sisaralukselta Silja Serenadelta ilmoitettuja yksittäisiä vatsatautitapauksia selvitetään parhaillaan. Serenaden kohdalla kyse on kuitenkin yksittäisistä vatsatautitapauksista, ei epidemiasta kuten Symphonylla.

– Toivon, että saamme tietää mahdollisimman pian, onko kyseessä norovirus. Tietoja tulee mahdollisesti huomenna, Nöjd kertoo.

Viestintäjohtaja pitää hyvin todennäköisenä, että ärhäkkä ripuli- ja oksennustauti norovirus voi jyllätä ihan kohta kaikilla Itämeren laivoilla.

– Matkustajat kulkevat laivalta ja reitiltä toiselle, että sitähän me emme voi heiltä kieltää, vaikka he olisivat sairastuneet. Heitä kulkee siellä ja tauti leviää muuallekin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erikoistutkija Satu Murtopuron mukaan norotautia on tällä hetkellä liikkeellä joka puolella, joten Silja Serenaden tartunnat ovat voineet saada alkunsa jossain muualla kuin Itämerellä. Murtopuro ei osannut vielä tässä vaiheessa arvioida Tallink Siljan tartuntoja tämän enempää.

– Yleensä noro-virustartuntojen piikki on kevättalvella. Tartuntojen todellista määrä on vaikea laskea, sillä moni kärsii noronsa yksin kotona. Laivojen tai päiväkotien kaltaisissa paikoissa tartunnat tulevat helpommin ilmi, erikoistutkija Murtopuro sanoo.

http://yle.fi/uutiset/vatsatautia_myos_serenadella__noro-tutkimukset_viela_kesken/8938330
 

Yhteistyössä