Vaunuilu ja kaksi koiraa

  • Viestiketjun aloittaja Odottaja_91
  • Ensimmäinen viesti
Odottaja_91
Minkälaiset hihnat teillä on koirilla käytössä kun olette vaunujen kanssa liikkeellä?
Ajattelen, että mahdollisimman lyhyiden hihnojen kanssa olisi helppo liikkua, mutta eihän ne sitten pääse ojan pientareelle asioilleen :/
Meillä nyt käytössä Flexit ja ne tuskin tulee toimimaan yhdessä vaunujen kanssa.. Entä onko teillä koirat samalla vai eripuolella vaunuja? Meidän toinen koira on yli 10vuotias remmiräyhääjä ja toinen on 1vuotias turhan innokas vedonestovaljaiden käyttäjä.. Vielä olisi 2kk aikaa harjoitella ennen vauvan tuloa...
 
koirat
Meillä on kaksi koiraa ja jos ollaan ilman vaunuja liikenteessä, niin fleksit on käytössä. Ja jos ollaan vaunujen kans(meillä tuplarattaat), niin silloin meillä on kaksi sellaista vajaa 2 metristä talutinta. Ja ne on yhdistetty toisiinsa klipsillä, eli minulla on kädessä vain yksi lenkki. Tällä tapaa narut ei mene käytännössä koskaan ristiin ja ovat aina "suorana". Ikinä ei oo ollut koirat silleen, että olisivat eri puolilla vaunuja.

Suosittelisin sua kyllä jättämään ne fleksit pois, ne vaan pahentaa tuota vetämistä ja poukkoilemista. Opettele taluttamaan niitä tuollaisella tuplataluttimella ja vaikka namujen kans nyt 2 kk opetat. Jos vähän käytös vaikka paranis.

Meillä ei koirat kisko/poukkoile. Oikein mallikelpoisesti menevät, taitavat olla laiskoja.
 
1 koira
Tämä ei varmaan kauheasti auta sua...
Meillä on 1kpl kiltti flexissä kulkeva koira.
Asiat menee hankalaksi ilman flexiä, kun on tuttunut siihen; ilman sitä vetää kun ei tajua miksi ei pääse tarpeeksi pitkälle.

Mites semmonen vyötärölle sidottava hihnan pidike?
Päasia, että hihna ei ole vaunuissa ha vaunut ei pääse kaatumaan mussään tilanteessa. Eli hankkikaa tosi tukevat vaunut.
Meillä on i'coo merkkiset kääntyvillä tosi isoilla pyörillä. Eivät ole kauneimmat, mutta koiran kanssa mielettömän hyvät?
 
ap_
Ilman flexejäkin ollaan lenkkeilty, mutta silloin vetäminen on kahta kauheampaa... Ja silloin kun Flexit on käytössä, niin silti puolet lenkistä hihnat on lyhyemmällä kuin sillä ihan vapaalla :)
 
"vieras"
Talutinjakaja ja fleksi. Mä ainakin koen hankalaksi jos talutinta pitää koko ajan päästää pidemmälle että koira pääsee ojiin ym ja sit taas kerätä lyhyeksi kun kulkee vieressä. Fleksi kelaa ite itsensä. Fleksin päähän taluttimen jakaja jolla saa vaikka kolme koiraa saman taluttimen päähän jos tahtoo.
 
Ap_
[QUOTE="vieras";27627444]Pistä sitten pikkusen vauhtia siihen opettamiseen! Tulet muuten olemaan aika pulassa ja lapsi vaarassa... :([/QUOTE]

Millähän tavalla tulen olemaan pulassa, saatikka lapsi vaarassa? :eek:
 
Meillä normaali parimetrinen nylonremmi ja nahkainen vedonestopanta (kuonopanta), tai vaihtoehtoisesti armeijan koulutuspanta.

Remmirähjä koira, muuten kävelee nätisti sivulla, mutta pienten koirien kanssa naksahtaa täysin (tälle on syy, ja sitä on yritetty takoa pois takaraivosta yli vuosi, mutta kovin suurta edistystä ei vielä ole tapahtunut). Isompien koirien kanssa tyytyy vain mouruamaan ja pullistelemaan, ellei suurempaa provokaatiota toisesta koirasta ole.

Toiveet on korkealla, että älyäisi varoa vaunuja kun lapsi syntyy ja vaunuttelemaan päästään, laskettuun aikaan alle kuukausi. Täytynee lähteä harjoittelemaan ja kokeilemaan, mitä tuo tappiaivo tuumaa kärryistä :whistle:
 
Missään nimessä ei ainakaan eri puolille vaunuja (tai siis ite en ainakaan laittaisi) sillä hallinta tulee olemaan tarvittaessa puolta vaikeampaa. Tuota jakajaa miekin suosittelisin, eli yks hihna siulle ja siitä haarat molemmille koirille.
 
"Vieras"
Kannattaa muuten kokeilla mitä koirat ylipäätään tuumaa rattaista/vaunuista. Meidän urhea koira pelkäsi kärryjä kuollakseen, jo ihan silloin kun olivat uutena vauvan huoneessa odottamassa tulijaa. Koira ei alkuun suostunut samaan huoneeseen niiden kanssa, saatika kövelemään niiden vieressä. Kuivaharjoiteltiin sitten omalla pihalla rattaiden kanssa menoa, ja alkuun oli aikamoista showta. Koira yritti päästä mahdollisimman kauas mokomista härveleistä :)

En ymmärrä mikä niissä oli niin kamalaa, ei kuitenkaan ole mikään arka koira muuten eikä koskaan ennen ole muiden ihmisten kärryjä pelännyt.
 
[QUOTE="vieras";27629018]Meillä on ihan tavalliset pitkät nahkahihnat ja koirat aina samalla puolella, tosin ne on kyllä opetettu kulkemaan hihnassa kunnolla heti pentuna.[/QUOTE]

Näin oli myös meillä, kun oli 2 koiraa. Toisessa kädessä hihnat ja toisella työntelin vaunuja.

Mitä tulee tuohon yhteen komenttiin, että lapsi voi olla vaarassa, niin ihan tottahan tuo on. Jos koirat vaikka kiertävät vaunujen takaa ja sinkoileva edes takaisin, niin siinä on äkkiä vaunut nurin. Itsellekkin meinasi kerran käydä köpelösti, kun en huomannut tien poskessa kökötävää rusakkoa ja koirat menasivat singota pupun perään juuri väärältä puolelta vaunuja. Onneksi sain tilanteen haltuun ennen kuin vaunut kippasivat. Pulssi oli kyllä hetken abaut miljoona.
 

Yhteistyössä