vaunujen/rattaiden käyttö-mihin asti

Mihin ikään asti on rattaat olleet käytössä lapsellanne jossain muodossa, erityisesti jos liikutte ja ulkoilette paljon. Mietimme isompia vaunuja, koska esikoinen vielä alle 2. Eli onko kolme-neljä vuotias vielä ajoittain istumassa. Nyt ei pärjätä, koska pieni esikoinen ei jaksa kävellä, mutta kantaakaan edes repussa ei jaksa pidemmälle kuin lähipuistoihin, puhumattakaan nukkumisesta ulkoilun yhteydessä.

Kiitos. Seisomateline ei myöskään ratkaisu ja miehen työn vuoksi olen paljon yksin. Ennen siis tuntien ulkoilua ja useiden km lenkkejä. Sisaristuimia ei myös enää tehdä...
 
Lapsi kun täytti 2v niin sen jälkeen aika harvakseltaan niitä käytettiin ja lopullisesti jäivät pois kun lapsi oli 2,5v. Pidemmät matkat kuljetaan autolla, et ei tarvitse edes lasta kuskata kävellen mihinkään ja vaikka kyllä tuo jo 2,5-vuotiaana jaksoi pitkät pätkät kävellä. Kun pikkukakkostakaan ei ole kuulunut niin ei ole tarvinnut tuollaista ratas-asiaa edes pohtiakaan. Luulen vaan että vähän turhat voivat olla. Mut jos päätätä ostaa, kantsii varmaan käytettynä ne ostaa. Käyttöaika voi jäädä tosi lyhyeksi..
 
Pyrystiina
Meillä syntyi kuopus, kun esikoinen oli 1v10kk. Hieman ennen kuopuksen syntymää esikoinen alkoi enimmäkseen kävellä. Jaksoi kävellä jo aika pitkiäkin matkoja. Ostettiin kuitenkin tuplat. Niitä käytettiin noin 6kk. Esikoinen joko istui kyydissä tai käveli. Esikoisen ollessa n. 2.5v ei enää tuplillekaan ollut tarvetta. Meillä käytössä on lauta, mutta pääasiassa esikoinen kävelee. Hän on nyt siis 2v10kk.
 
meillä rattaiden käyttö olut todella tarpeen yli 3vuotiaaksi, nyt ollaan luopumassa kaksotenrattaiden käytöstä. (3v3kkja 1,6kk) esikoisella dysfasia, joten kävely ei todellakaan ole onnistunut pitemmillä matkoilla. Emme omista autoa.
 
Niin meillä tarvitaan useiden km kävelyille (pidämme reippaasta ulkoilusta) ja useiden tutnien ulkonaololle. Sitä juuri pelkään, että ihan 2.5-3-v. ei pärjätä, koska moni aikuinenkaan ei matkassa jaksa pysyä...

Käytettymnä en ole onnistunut kolmosille vaunuja löytämään.

Ja toki lapsi saisi kävellä kun haluaa, mutta vaunut väsymisen varalle.
 
Miskan äiskä
Meillä kohta 2,5v. poika ei ainakaan enää istu rattaissa 3-4-vuotiaana, kun ei nytkaan halua istua, vaan mieluummin työntää itse tyhjiä rattaita. Keväällä on tulossa perheenlisäystä ja seisomalaudan hommaamista harkitsen kuitenkin, mutta en missään nimessä tuplia tai sisaristuinta nykyisiin vaunuihin/rattaisiin. Kyllähän sitä näkee paljon isoja lapsia istumassa rattaissa jos siihen on mahdollisuus, mutta kyllä ne oppivat kävelemään pitkiäkin matkoja jos sitä harjoitellaan.
 
vakkari
Mun mielestä toi riippuu paljon perheestä, meillä kanssa tykätään reippaista pitkistä kävelyistä, joten vaikka poika on jo 3,5 v niin näillä kävelyillä on kyllä rattaat mukana just tän väsymisen varalle. Ja samoin tarhan jälkeen poika on usein niin väsynyt (parin tunnin ulkoilun jälkeen) että haluaa rattaisiin. Enkä ollenkaan häpeä käyttää rattaita näihin tarkoituksiin, vaikka poika onkin tosi reipas kävelijä muissa tilanteissa.

Kyllä meillä varmaan käytetään vielä ensi kesään saakka näin satunnaisesti... En halua raahata yliväsynyttä pikkumiestä, jos pääsen helpommalla laittamalla rattaisiin.

Mutta kukin tyylillään... =)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 04.01.2007 klo 12:46 vakkari kirjoitti:
Mun mielestä toi riippuu paljon perheestä, meillä kanssa tykätään reippaista pitkistä kävelyistä, joten vaikka poika on jo 3,5 v niin näillä kävelyillä on kyllä rattaat mukana just tän väsymisen varalle. Ja samoin tarhan jälkeen poika on usein niin väsynyt (parin tunnin ulkoilun jälkeen) että haluaa rattaisiin. Enkä ollenkaan häpeä käyttää rattaita näihin tarkoituksiin, vaikka poika onkin tosi reipas kävelijä muissa tilanteissa.

Kyllä meillä varmaan käytetään vielä ensi kesään saakka näin satunnaisesti... En halua raahata yliväsynyttä pikkumiestä, jos pääsen helpommalla laittamalla rattaisiin.

Mutta kukin tyylillään... =)
Sama juttu, en usko, että reippaasti kävellään 10 km lenkkejä 2.5-3 vuotiaan kanssa, vaikka muutoin käveleekin alle 2-v. yli 1 km ennen lepäämisiä. Toki saa kävellä kun haluaa ja useimmiten haluaa, mutta en minäkään jaksaisi kuunnella väsyneen rutinaa seisomalaudalla tms.
 
meillä eka lapsi istui 5v asti, koska siten sain ostokset tehtyä paremmin ja tavarat tluivat rataskorissa ja lapsen "sylissä"(rattaiden reunoilla tuettuna...) Toki hän käveli reippaasti itsekin mutta ostosmatkat hän halusi rattaisiin koska reissussa oltiin sitten tuntikausia ;)
toka lapsi on 3,5v ja halunnut kävellä itse jo kauan, mutta rattaisiin pyytää edelleen välillä koskei jaksa kävellä pitkiä matkoja, tietenkään. Ja reissunpäällä rattaat ovat oivat. Meillä esim leikkipuistoon pitempi matka, takasinpäin ei leikkien jälkeen useinkaan jaksa enää kävellä, aikansa ravattuaan puistossa ...
 
eliana
Meillä kaksivuotias tarvitsee rattaita aivan ehdottomasti. HÄn on niin vilkas luonne, että olemme sopineet että silloin kun on liikennettä,niin rattaissa istutaan vaikka väkisin. Rattaat ovat myös ehdottomat ostoksien tekemisessä; on tosi hankalaa taluttaa lasta ja kantaa isoja ostoksia samalla kertaa. Minusta toimiviin rattaisiin voi hieman satsata, jos toinen vaihtoehto on opettaa lapset istumaan aina autossa. JOnkun aikaa voi olla hankalaa kun on monta pientä mutta kyllä se äkkiä helpottaa. Meidän 4 ja 2-vuotiaat istuivat joskus tavallisissa rattaissa peräkkäin ja se onnistui ihan hyvin väliaikaisratkaisuna.
 
meidän 3 v poika istuu rattaissa kun käydään lenkillä... ulkoilemme lähes joka päivä niin että rattaat mukana... toisinaan istuu kyydissä , toisinaan kävelee vieressä topisinaan juoksee... pikku kakkonen tulossa nyt huhtikuussa ja pojalle vielä seisomaludan meinaan hommata rattaisiin jos kuitenkin vielä tulee hetkiä ettei jaksa esim. koko kauppareissua kävellä...
 
Meillä näin
Juuri tulimme 2 viikon ulkomaanmatkalta ja ei kyllä olisi pärjätty ilman sattareita. Lapsi jopa nukahti niihin :)
Kotioloissa ei ole rattaita tarvittu enää aikoihin -satunnaisesti leikkeillessä vain. Lapsi ei nimittäin pyöräile, joten pitempi lenkkeily ei onnistu kuin rattaissa.
Lapsi on erittäin vilkas ja liikunnallinen, mutta pitkät kävelyt ovat myrkkyä. Äiti taas tykkää lenkkeillä.
Nyt lapsi siis tasan 5v.
 
meillä toi esikoinen jätti rattaissa istumisen vähän ennen 3v synttäreitä, ja tää kuopus kävelee jo aikamoisia matkoja vaikka vasta 2v joten eiköhän ens kesänä jää kuopukseltakin rattaat pois käytöstä =)
 
Jos tekee kilometrien lenkkejä, niin onhan se hyvä olla rattaat.

Meillä lapsilla on yli 3 vuotta ikäeroa, ja esikoinen sai sitten alkaa kävellä aika pitkiä matkoja ja seisomateline oli myös käytössä. joskus laitoin ihan heidät sylikkäin rattaisiin.

Mutta ihmettelen sitä, e ttä ihmiset katsovat kummissaan, jos iso lapsi on rattaissa, mutta autolla isotkin miehet menevät sinne lähikauppaan 200 metriä, mutta kukaan ei katso suu ammollaan.

Eli antaisin kyllä nykyään istua pitkillä matkoilla niin kauan kuin lapsi itse kehtaa sielä rattaissa istua. Ekologista ja säästää maapalloa ja ilmastoa.
 
Meillä esikoinen 3v. ja kuopus 5kk. On tuplat käytössä esim. kaupunkireissulla. Kun lasten kanssa liikun yksin kaupungilla niin on helpompi kun molemmat ovat rattaiden kyydissä. 3v. on vielä sen verran arvaamaton että saattaa hilpaista karkuun/katsomaan jotain kivaa juttua tms. ja vilkkaasti liikennöidyssä kaupungissa se ei ole ihan hyvä juttu.

Minulla ei ole ajokorttia joten liikumme lasten kanssa päivisin aina jalan. Puistoihin, kauppareissulle ja kerhoihin isompi kävelee itse. Neuvolareissulla (neuvolaan matkaa 3½km per suunta) ja pitkillä kävelylenkeillä molemmat istuvat rattaissa ja silloin otetaan tuplat esille. Käyn lähes päivittäin 10km:n kävelyllä lasten kanssa. Isompi nukkuu päiväunetkin rattaissa jos siihen aikaan lähdetään liikkeelle.
 
käyttöä on
Ainokainen on reilut 3 v ja rattaat on kyllä ihan ehdottomasti käytössä !

Jos en vie lasta päiväkotiin autolla, menemme rattailla, miten muuten?? Minulla ei ole aamulla aikaa "sunnuntaikävelylle" vaan on mentävä reippaasti. Lisäksi kantamuksia on aika tavalla, päiväkotiin varavaatetta kurikset, itselle töihin eväät yms. Jatkan bussilla töihin. Matkaa päiväkotiin ei sinsänsä paljon ole, joskus ollaan illalla kävellen tultu, eli lapse kävelee rattaisen vieressä mutta viime aikoina on ihan istunut kyydissä, on ollut sen verran väsynyt hoitopäivän aikana.

Kauppakeskuksissa myös istuu rattaissa. Jaksaa kyllä kävellä, mutta ei taatusti kävele sinne minne pitäisi jai sitten katoaa, tai sitten perässä vedetään kuin kivirekeä, ei suostu tulemaan ei halua sinne tai tuonne vaan muualle, tai tutkii kaikki kaupan hyllyt ja tavarat, tonkii ja römplää..

Kävelylenkit on erikseen, semmoset kiireettömät. Niillä jaksaa kävellä pitkäänkin.


Ensi kesänä / keväänä teoriassa päiväkotiin mentäisi omilla fillareilla mutta kun matka alkaa jyrkällä ylämäellä jonka jälkeen tulee vielä hyrkempi alamäki joka vie suoraan isolle tielle, eikä ole jalkakäytäviä , eli en tiedä onnistuuko fillarointi...

Aika kummallista on että kauhistellaan kun iso lapsi istu rattaissa, mutta jos ja kun sitä isoa lasta kuskataan autolla, ei kukaan moiti ??? :/
 
Meillä esikoinen oli 1v8kk kun pikkuveikka syntyi.Silloin hommattiin vaunuihin sisaristuin.Se oli käytössä n.6kk pidemillä matkoilla, lyhyemmät matkat poika tykkäs itse kävellä.Eli vajaa 2½ vuotiaana oikeastaan lopetti rattaiden käytön.Nykyään esikoinen(3v9kk) kävelee tai tarvittaessa seisoo laudalla.
Nuorempi on nyt 2 vuotias ja lyhyemmät matkat kävelee.Kaupassa kyllä vielä istuu vaunuissa kun on hieman karkailevaa ja villiä sorttia... :LOL:
 

Yhteistyössä