vauva (10 kk) "lepäilee" kesken touhujen

Meidän 10-kuukautinen miehenalkumme on tällä viikolla alkanut "lepäillä" kesken leikkien (aiemmin ollut jatkuva meno päällä). Eli touhuaa ja sitten menee vatsalleen ja pistään pään lattiaan tai menee sohvan viereen ja pistää pään sohvalle jne. Tekee tätä aika paljonkin; aiemmin ei ole tehnyt. Onko moinen normaalia vai pitäisikö huolestua? Flunssasta tms. ei mielestäni ole kysymys - silloinhan olisi ylipäänsä väsähtänyt, eikö? Nyt ei vaan puhti tunnu riittävän ilman, että ottaa iisisti hetken. Sitten taas menee. Ja sitten taas lepää...

Varmaankin/toivottavasti ihan normaalia, mutta kun... Huolestuttaa kuitenkin. Onko muilla kokemuksia? neuvoja? ehdotuksia?
 
Muistaakseni meilläkin esiintyi tommosta, mutta ehkä hiukan vanhempana. Jos aktiiviustaso on noussut muuten (eli liikkuu enemmän jne), niin onhan se ymmärrettävää että välillä pitää levätä. Sinuna en olisi huolissani jos lapsi vaikuttaa muuten tavalliselta. =)
 
Heh, meillä tosiaan teki tuota just 10kk iässä aika paljonkin, ja nyt vajaan vuoden ikäisenä vieläkin. Se lepäily alkoi siitä, kun itse tajusi laittaa posken sohvatyynyä vasten tmv... Siinä makoilla möllöttää muutaman sekunnin, ja jatkaa taas leikkejään :) En usko että on mitään vakavaa ;)
 
Meillä tuo kuuluu osana leikkiin, eli välillä kun hoksaa kesken leikkien tyynyn, vaatekasan tms. niin menee siihen makoilemaan. Nykyään hommaan kuuluu myös "kuorsaus", eli puhaltaa sisään ja ulos äänekkäästi... :D
 

Yhteistyössä