Vauva 4 kk, ihottuma kasvoissa ja löysä, pahanhajuinen kakka!

Fey
Heippa!
Vauvallani on ollut jo n. 1,5 kk:tta korvan vieressä ihottumaa (pulisonkialueella), sekä otsassa silmän yläpuolella. Ihottuma on punoittava ja kuiva ja välillä kutiseva. Olen jättänyt ruokavaliosta pois mm. suklaan, ja tomaatin, pähkinät. Maidotonta en ole kokeillut. Vauva on suht tyytyväinen, nukkuu mielestäni aika hyvin, itkeskelyä jonkin verran iltaisin, mutta ei öisin koskaan. Kakka on keltaista ja pistävän hajuista ja tosi löysää... Osaakohan joku neuvoa mistä voisi olla kyse? Perheessämme ei allergioita ole ollut tähän mennessä kellään... Vauva on täysimetyksellä.
Kiitos jo etukäteen, jos jollain jotain kokemusta tai neuvoa!!!
 
Meillä kakka tuli tosi pahanhajuiseksi kun söin paljon inkivääriä sisältävää ruokaa. Myös valkosipulista menee maha vähän löysälle. Tyttö 3,5 kk ja myös täysimetyksellä.

Ja noita kuivia länttejä löytyy täälläkin. Mutta en siis sinänsä osaa sua auttaa kun en tiedä mistä johtuvat :whistle:
 
No jättäisin sen maidon kyllä pois hetkeksi ja katsoisin helpottaako.
Se että vanhemmilla tai suvussa ei ole allergioita ei ole mikään tae että vauvalla ei niitä olisi. Allergiat ovat nykyään niin yleisiä että melkein joka kolmannella vauvalla niitä tänä päivänä todetaan. Näin sanoi meille Allergologi.
Oli aika noinen shokki meillekin kun meidän poika on ihan hirveän allerginen melkein kaikille ruoka aineille vaika meillä vanhemmilla ei ole allergioita eikä sen pahemmin meinän suvussakaan sellaisia kenelläkään ole ollut.
Eli seuraavaksi maito ja kanamuna pois ruokavaliosta.
 
Kuullostaa meidän kakkosneidiltä... Kakkosella oli pitkään kestävä hormoninäppy nimenomaan naamassa (ykkösellä meni muutamassa viikossa ohi). lisäksi kakkonen kakkasi löysää keltaista ja välillä vihreää kakkaa valtavia määriä (yleensä 8-10 kakkavaippaa päivässä eikä ihan pikku tuhruja olleet). Kakkonen oli kuitenkin todella hyväntuulinen vauva, nukkui hyvin yöllä ja päivällä. Kävin allergialääkärissä siinä 3kk kieppeillä kun hormoninäppy ei vain lähtenyt, mutta lääkäri totesi että ei olisi allergiaa. Vauvan kakkaamistahti ja koostumus muuttui normaaliksi kun kiinteät aloitettiin 6kk iässä (täysimetetty, mitään dieettaamatta, siihen asti).

Tyttö alkoi saamaan maitotuotteita silloin tällöin vauvan purkkiruoan seassa (monissa 8kk purkeissa esim. mozzarellaa, raejuustoa) 9kk alkaen, ja reilu kuukausi menikin hyvin. Yhtäkkiä neiti kuitenkin alkoi oksentelemaan todella rajusti aina 2h maitoa sisältäneen aterian jälkeen. Hän ei saanut maitoruokia läheskään päivittäin, joten meni tovi ennen kuin tajuttiin että vauva oksentaa maidolle ja 11kk iässä kävimme sitten uudelleen allergologilla, otettiin prickit (-> ei näkynyt mitään) ja epikutaanit, joissa näkyi lievänä reaktiona oikeastaan kaikki. Tämän jälkeen tyttö ja minä dieettasimme maitoa, soijaa ja viljoja ja oksentelut loppuivat. Samaan aikaan saatiin tolkuton infektiokierre talttumaan astmalääkityksen aloittamisella.

Viljat saimme takaisin ruokavalioon 1v2kk iässä (näitä ei kyllä koskaan oksentanut), mutta maitoa ja soijaa dieettaamme edelleen (ikää nyt 1v9kk). Tyttö ei ole koskaan oksentanut maitotuotteita rintamaidon kautta ja nyt olemmekin aloittamassa maitokokeilut äidin kautta (tyttö oksensi suuremman maitomäärän vielä 1v7kk iässä, pieniä maitomääriä sietää -> nämä vahinkoaltistuksia, siepannut mm. suklaapalan anoppilassa tms.) ja alamme kokeilemaan kypsytettyjä juustoja tytölle itselleen (ihan tarkoituksella).

Yllätys että kakkoselle tuli näinkin rajut allergiat oli suuri, esikoisella ei ollut mitään allergiaa, mulla itsellä kyllä on allergioita (koivun ristiallergiat, jotkut siitepölyt, eläinpöly), miehellä ei ole allergiaa. Ja kuinka paljon helpompaa esikoisen kanssa oli kun pystyi syömaan kaikkea, eikä tarvinnut pakettejen tuoteselosteita kytätä, tai laittaa kahta eri ruokaa että kaikki voivat syödä :'( No loppujen lopuksi maidoton ja soijaton ruokavalio on ihan helppo kotioloissa, ravintoloissa saattaa olla melkoisia vaikeuksia. Ja _tiedän_ että itse en ole edes tiukalle dieetille joutunut, hatunnosto teille, joilla on monta ruoka-ainetta dieetattavana :flower:
 
Ihottuma korvan takana on todella tyypillinen oire/merkki ruoka-allergiasta, meillä maitoaltistuksessa korvan taakse nousi punainen läikkä jo 2 millistä maitoa. Lisäksi kuulostaa, että on myös suolioireita. JÄttäisin sinuna kokeeksi kaikki maitotuotteet ja kananmunan pois 1-2 viikoksi ja seuraisin, helpottavatko oireet. Tällä välin rasvailet ihon kuntoon! TSEMPPIÄ SELVITTELYYN!
 
Fey
Ihottuma ei ole korrvan takana, vaan korvan ja posken vlissä, ihan korvan vieressä. Kakkakin oli tänään niin löysää, että oli imeytynyt kokonaan vaippaan. Kakka on keltaista, mutta erittäin pistävän, makeahkon hajuista.
 
Fey
Vielä.... Pitääkö kaikki maitotuotteet jättää pois, vai vain jugurtit ja maito juotuna, ym kylmät maitotuotteet. Tarkoitan siis, että jätänkö myös kuumennetut maitotuotteet pois..?
 
Ihan kaikki missä lukee sisällyksessä maitoproteiini pitää jättää pois. Samaten kannattaa varmaan jättää myös naudanliha pois joksikin aikaa koska moni maitoallerginen reagoi myös sille.
Eli ihan kaikki maitotuotteet pitää jättää pois oli ne sitten kuumennettuja tai ihan mitä vain.
Tsemppiä selvittelyihin :)
 

Yhteistyössä