Vauva 6,5kk saa itkukohtauksia unessa, mitä tämä on?

Meidän vauva oppi pari viikkoa sitten nukkumaan yöt heräämättä ja hienosti nukkuukin välin 20-06 suurin piirtein. Nyt kolmena päivänä on tosin sitten alkanut herätä täydestä unesta täyteen itkuun. Tämä tapahtuu illalla ekan nukkumistunnin aikana noin 5 kertaa. Joskus loppuu itsekseen ja nukahtaa, toisinaan täytyy nukuttaa. Muutaman kerran heräsi 40min päikkäreiltäkin täyteen itkuun 4 kertaa... : / Mitä tämä voisi olla?

Ollaan mietitty kaikki mahdollinen ja tultiin siihen tulokseen, että etuylähampaat olisi tulossa ja annettiin tänään särkylääke ennen nukkumaanmenoa, mutta ei vaikutusta! :O Samat itkukohtaukset toistuivat. Tuskin siis on hampaita - toisaalta etualahampaat tulivat täysin varkain, ilman itkuja tai mitään.

Ruokavalio on kestänyt pojalla samana. Tai ensimmäisenä päivänä epäiltiin parsakaalia ja jätettiin se pois ruokavaliosta, mutta ei vaikutusta. Muita uusia ruoka-aineita ei ole saanut.

Voisiko liittyä liikkumaan opetteluun? Onko kellään ollut vastaavaa? Mitä tämä on? Esimerkiksi korvatulehdustakaan en epäile, koska ei sitten herää yöllä vaan nukkuu kunnolla lopun yötä...
 
Hei!
Meidän pojalla oli tuollaisia kans 6-7kk iässä. Poika huusi aivan kauhuissaan ja oli samalla selvästi unessa. Kuulinkin, että ne olisivat ns. kauhukohtauksia, joita aina joskus saattaa tulla. Siihen ei auta kuin rauhoittelu ja lähellä olo. Meillä ainakin poika rauhoittuu, jos kunnolla herää tuosta pahasta unesta. Emme tietenkään herätä, vaan jos itse herää.

Sitten yksi syy, miksi meillä huudettiin, oli korvatulehdus. Toinen korva oli märkää täynnä, kun mentiin korvalääkäriin. Korva puhkastiin ja huudot loppuivat saman tien. Tuolloin imetin ja huuto tuli yleensä ennen imetystä ja sen aikana. Vaikea oli rauhoitella.

Vieläkin poika heräilee yöllä itkemään, mutta tutin saatuaan rauhoittuu heti. Herää öisin vielä 1-2 kertaa. Ikää kohta 8kk.

Uusien asioiden oppiminen myös tekee unesta levotonta. Ryömimään oppimisen jälkeen poika on pyörinyt öisin paljon enemmän sängyssä. Välillä kääntyy mahalleenkin ja huuta sen takia, kun ei "pääse" takaisin vaan pitää käydä laittamassa selälleen.
 
hiksu86, kiitos vastauksesta! :) Tuo kauhukohtausteoria kuulostaa ihan järkevältä meidänkin tilanteeseen. Tai siis kun muutakaan syytä ei ole. Meidänkin pojalla on ollut aiemmin korvatulehdus ja silloin oli juurikin tuota samaa syömättömyyttä kuin teillä, mutta nyt ei ole samanlaisia oireita ollenkaan. Mekin mennään rauhoittelemaan poikaa, yleensä rauhoittuu jo tuttiin. Joskus joudutaan ottamaan syliin. Mutta esim. tänään lähdin heti makuuhuonetta kohti, kun hän parahti itkemään ja kun olin makuuhuoneen ovella, itku loppui jo itsestään. Lisäksi mies sanoi eilen, että pari kertaa kun hän oli käynyt vauvan luona tämän itkiessä, oli hän kääntynyt oikealle kyljelleen ja joutunut samalla aivan kiinni pinnasängyn pinnoihin. Voihan tämäkin vaikuttaa... Meidän vauvamme kulkee paikasta toiseen kierimällä, ei osaa vielä ryömiä tai kontata, joten mietimme myös, että harjoitteleeko hän näitä taitoja... Saa nähdä. Kiitos kuitenkin huojentavasta vastauksesta :)
 

Yhteistyössä