Vauva 9 kk ei syö mitään, mikä neuvoksi?

Hei,

onko teillä muilla ollut tällaista, että vauva ei kertakaikkiaan kelpuuta enää mitään kiinteitä, vain tissi kelpaa? Aloitettiin kiinteät 5 kk ikäisenä, ja vaihtelevalla menestyksellä niitä on mennyt parhaimmillaankin vain noin yksi pieni pilttipurkillinen päivässä. Nyt viime viikkoina ruokailu on kuitenkin hiipunut kokonaan, eikä entisetkään suosikit enää kelpaa. Ajattelin vähän aikaa sitten syyksi hampaita, kun kaikki neljä etuhammasta puhkesivat, mutta nyt tilanne on edelleen sama. Tissittelyä on kyllä senkin edestä yöllä ja päivällä, joten varmaan ei niin nälkä sitten ehkä ole. Tuntuu että kaikki muuta samanikäiset syövät monta purkillista päivässä, enkä tiedä oikein mitä tehdä. Neuvolaan soitan ensi viikolla, mutta ajattelin kysyä josko jollain olisi ollut samanlaista?
 
Itsekin pähkäilin tuolla aiemmassa keskustelussa samaa. Tyttöni täyttää kohta 9 kk. Ei maistunut mikään muu kuin maito, vaikka aiemmin söi kuin pikku possu =) Koitin kaikki keinot.. Annoin tytölle oman lusikan, leluja yms, mutta mikään ei auttanut. Kun sit kokeilin antaa lihasoseet yms huoneenlämpöisenä ja muut soseet jääkaappikylmänä niin alkoi maistumaan. Tänään sain ekan kerran kahteen viikkoon menemään puuroa, joten eiköhän se siitä. On vissiin tämän ikäisillä noita syömislakkoja sillon tällön :hug:
 
Minäkin olen täällä joskus pähkäillyt ja kysellyt samaa. Poika 11kk ja kiinteiden määrät tosi pieniä, tissiä onneksi maistuu (tosin sitten öisinkin :(). Meillä syömislakkoja vähän väliä, mutta muutenkin syö n.puol pientä prk/ateria. Kaikki sormiruoka onneksi uppoo hyvin ja kaikki mitä itsekin sormilla tarjoaa (inhoaa jostain syystä lusikkaa). Joka aterialla siis sormiruokaa (kurkkua, täysjyvämakarooneja, leipää, kananmunaa, kanan/lihanmuruja, välipalalla banaaninpaloja, päärynää ym.), siinä ohessa ei huomaa sitten lusikkaa eikä pistä niin vastaan.
Pojalla vasta kaksi hammasta, mutta hyvin sormiruoka menee tai soseetkin paremmin, jos ei lusikalla tarjoo (aika sotkusta tuo jälkimmäinen). Kun hampaita tulee lisää, tarjoan kaiken varmaan paloina :)
Tais tulla aika sekava teksti, mutta toivottavasti jotain apua teille!
 
Meilläkin on ollut välillä syömislakkoa. Poika nyt 9kk. Välillä vaan ei mene mitään vaikka nenän eteen laittaa vaikka mitä. Se on tosi turhauttavaa...tiedän. Välillä meillä toimii se kun isä antaa ruoat, välillä miesten tapaan tv.n edessä :/ Silloin poika on niin ihmeissään,että kaikki ruoat menevät alas! Tosin yritämme tietysti, että ruokailuajat ovat ruokapöydän ääressä. Luulen, että on parasta koittaa kaikkia eri keinoja ja ei tehdä asiasta liian suurta numeroa. Jos ei maistu niin ei maistu. Kyllä ne jossain vaiheessa sit rupeaa syömään kun huomaavat, että lakkoilu ei ollutkaan niin kiva juttu :)
 
meidän poika 11 kk on myös ollut jo pitkään syömälakossa, kirjoitinkin jo tänne siitä aikaisemmin. Nyt on alkanut hieman paremmin maistumaan, tosin hirmu pieniä annoksia. Ensimmäisenä sain upotettua alas kylmää banaani-omena-täysjyvä puuroa mitä täällä Saksassa myydään. Luulen, että kylmä viilentää kivasti arkoja ikeniä ja sen vuoksi lämmin ruoka ei ole kelvannut. Puuron jälkeen on maistunut omatekoinen perunamuusi, missä pieni nokare ihan oikeaa voita, ja jauheliha-sipuli-paprika-tomaattimössö.Sekin ihan omaa tekoa.
 
Meillä myos neiti ollut kiinteiden aloittamisesta asti HYVIN pieniruokainen ja tasaiseen tahtiin on tuntunut olevan niitä kausia, jolloin ei tunnu mitään saavan syömään. Kohta 1-vuotta.

Meillä on auttanut myös, kun on saanut syödä sormiruokaa! Sekin joskus että saa samalla nopostella raejuustoo, leivänmuruja, kun minä yritän jossain vaiheessa saada ruokaa suuhun. Joskus aina katsellaan kirjoja (meillä onkin erikseen oikein ruokakirjat, joita ei sittten muulloin katsella ja äkkiä ne onkin sen näköisiä, että keittiöön kuuluvat. ;) ) Kyllähän sitä kaikkia kikkoja alkaa jo kokeilla, että saisi näin pienen syömään. Sitten, kun on hiukan isompi niin nostan vaan sitten pöydästä pois, jos ei maistu ja tarjoan myöhemmin uudestaan. Pienistä syömättömyydestähän ei yleensä tarvitse huolestua. Sitten jos se on todella pitkään jatkuvaa.

Mutta sitten kunhan nyt jotain saa syömään niin sitten on vaan näitä tosi pieni ruokaisia lapsukaisia, jotka täyttyy jo hyvin pienestä määrästä ja ovat silti aivan normaalisti kasvavia ja kehittyviä! Meillä neiti syö niistä 8kk-ylöspäin tarkotetuista purkista yleensä 4 ateriaa, kun joku syö kerralla koko purkin! =) Niin ja toisille maistuu vaan kotiruoka ja toisille purkista...

Mutta tsemppiä vaan kaikille ruokailuihin!!! =)
 
mamma80
Syöttäjän vaihtamistakin voi koittaa. Pyydä joku kaveri kylään joka ei ole vauvan kanssa niiiin läheinen. Ja mene itse pois huoneesta, isä myös.

Mä oon saanut yhden vauvan syömään paakkuista ruokaa, kun äidiltä ja isältä ei huolinut kuin aivan sileää sosetta. =)
 
on se että jos lapsi tissittelee vapaasti yöt pvät, sitä ei ruoka kiinnosta. Miettikää itseänne, jos joisitte maitoa koko pvän ja yön niin tuskin kamala kiinnostus olisi ruokaan....
Yli 6kk ei enää yösyötetä normaalisti....vesi on paras. Kiinnostus yötissittelyyn menee ja ruokahalut kasvaa mutta tässä on pointtina se että sitä maitoo ei sotketa ruokien kanssa muuten se häiritsee ruokahaluja, esim tissiä ei ennen ruokailuja.
Tässä nyt yks esimerkki mikä todella toimii, molemmat poikani on tällä rytmillä eli aamu alkaa 7am(joustavasti 7-8);maito ja puuro hedelmillä, koska on 7kk ottaa pikku tirsat 9.30 max 30min, sitten syö lounaan 11.30;lihaa,kalaa, kanaa, vihanneksia, sormiruokaa,leipää,VETTÄ ja jälkkäriks hedelmäsose, nukkuu 12.30-14.30 maitopullo kun herää eli siinä klo.15 ja iltaruoka sitten jo 17 koska menee nukkumaan 19. Iltaruoaksi annan vihanneksia plus jugurttia jälkkäriks,(VETTÄ hiukan koska haluan pojan juovan kunnolla maitoa ennen nukkumaanmenoa) joskus riisikakunpalan tai muuta leipää. Kylpy ja maitopullo 18.45 tai velliä ja lupaan että jos herää yöllä, se ei ole nälkää.......poika kun on isokokoinen, herää töpsyille vielä 22.30 mutta nukkuu strait up 7 asti.
Eli tuolloin kun annan pulloa, te rintaa antavat antakaa täys syöttö rinnasta silloin, niin olette 100% varmoja siitä että lapsenne saa maitoa ja ruokaa hyvässä tasapainossa ja kumpikaan ei häiritse toistaan(maito ja ruoka)
Good luck.
 

Yhteistyössä