Vauva hoitoon

  • Viestiketjun aloittaja Sonttu1982
  • Ensimmäinen viesti
Sonttu1982
Mitä mieltä ootte, onko liian aikaista jättää 2kk vanha lapsi mummulle hoitoon viikon ajaksi, kun ollaan lähdössä miehen kanssa etelään. Nyt kun reissu lähestyy niin on tullu kamalan huono omatunto. Tulee varmaan tosi ikävä :(
 
Miksi ette ota vauvaa mukaan? Noin pieni matkustaa helposti mukana, lisämaksuakin tulee vain 50e. Hän ei vielä tarvitse omaa paikkaa lentokoneessa ja voi nukkua hotellihuoneessa vaikka vieressäsi.

Itse en myöskään voisi kuvitellakaan jättäväni noin pientä hoitoon. En pystyisi nauttimaan lomasta, kun ajatukset olisivat kotona vauvassa. Ehdottomasti matkustamme koko perhe niin kauan kun lapset ovat pieniä(siis noin pitkiä reissuja) . Harkitsethan vielä tarkkaan, reissuja tulee ja menee, vauva on vain kerran noin pieni...
 
johis
Ikävä tulee kyllä. Mutta ei se liian aikaista ole, itse sinä lapsesi tunnet. Ja helpompi on mummun nyt hoitaa vaavia kun esin 1v:nä. Kyllä sitä äitikin saa välillä rentoutua!
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 18.07.2005 klo 23:07 Sonttu1982 kirjoitti:
Mitä mieltä ootte, onko liian aikaista jättää 2kk vanha lapsi mummulle hoitoon viikon ajaksi, kun ollaan lähdössä miehen kanssa etelään. Nyt kun reissu lähestyy niin on tullu kamalan huono omatunto. Tulee varmaan tosi ikävä :(
ei mielestäni ole liian aikasta. vanhemmatkin tarvii omaa aikaa, jotta jaksaa taas paremmin
 
Ritti
Kukin tekee tavallaan, mutta itse ottaisin vaavin mukaan. Toki se silloin vaikuttaa myös matkan tekemisiin, ravintolailtoihin yms. Me oltiin ekaa kertaa synnytyksen jälkeen reissussa kun poika oli 9 kk ja otettiin poika mukaan. Hyvää matkaa teille joka tapauksessa :)
 
Se voi olla liian aikaista sinulle. Meidän lapset oli jo muutaman vuoden, oisko ollu siinä 3 ja 4 kun jäivät ekan kerran reissusta pois. reissu ei todellakaan ollu mikään romanttinen lemmenloma, vaan meni lähinnä siitä tappeluun, kumman syy on, ettei lapset ole mukana. Mä itkin ekan kerran SUOMESSA lentokentällä, kun näin toisilla lapsia mukana. En todellakaan suosittele.

Meidän neiti teki ekan ulkomaan matkansa 8 viikkoisena ja viivyimme kuukauden. reisu sujui todella hyvin ja koko perheelle jäi ihanat muistot. No, vauvalle tietysti vaan valokuvien merkeissä, mutta hänelle tuntuu olevan nykyään hyvin tärkeä tieto se, että hän kuului perheeseen alusta asti ja sai jo vauvana olla mukana lomalla. Eli vauvan mukaan ottamista suosittelen minäkin. Ensitalvena suuntaamme taas koko perheen kanssa Thaimaahan, marraskuussa meitä tulee yksi lisää, joten vauva pääsee taas noin 2-kuisena ekalle matkalle.
 
isa
Aika uskomatonta....oletkos ajatellut, että kenties vauvallekin saattaa tulla vähän ikävä...?! Vauva ei ole lelu, joka pannaan syrjään silloin kun sillä ei huvita leikkiä.

Hyvää matkaa, mutta ottakaa ehdottomasti vauva mukaan! Omamme ovat reissanneet mukana joka matkalla, ja melkein väittäisin ettei muistot reissuista ole tämän takia ainakaan huonontuneet.
 
Kun kerran kysyt mielipidettä, niin ehdottomasti liian aikaisin. Voin sanoa, että sinulla itsellä menee koko loma ihan harakoille, kun ikävöit vaan vauvaasi.

Sitä parisuhdetta joutaa hoitamaan totisesti myöhemminkin...

Luin jostain suosituksia, olikohan neuvolan läpyskässä jotta lapsille kohtuullinen aika olla erossa yötä vanhemmistaan on 1 vuosi per yö.

Eli 1-vuotiaan lapsen voisi jättää yhdeksi yöksi hoitoon, 2-vuotias kahdeksi yöksi jne.
 
Sonttu1982
Nyt on reissu tehty. Vauva oli mummulla hoidossa ja hienosti oli mennyt! Tuli myös heti Suomen päässä lentokentällä ikävä poikaa, kun näki muita lapsia matkustavan vanhempiensa kanssa. Muutenkin kova ikävä vaivasi etenkin loman alussa. Olen kuitenkin tyytyväinen, etten poikaa ottanut mukaan. 40 astetta lämmintä noin pienelle olisi ollut ihan liikaa. Itselläkin oli tosi kuumat oltavat niin vaunuissa kuumuus olisi ollut vielä pahempi.
Reissusta tuli kyllä vanhemmille paljon uutta virtaa ja nyt jaksaa taas pikkuisen kanssa paljon paremmin, kun on rentouduttu. Mutta tosiasia on, että ilman poikaa en lähde enää reissuun, niin kova ikävä tuli!
 
uusi
Olisin ollut sitä mieltä, ettei ainakaan vauvaa mukaan etelään. Kaksikuinen ei ole vielä saanut rokotussuojaa mitään tautia vastaan ja turistipaikoissa pöpöjä piisaa!
 
Neuvolasta kuultua
\
Alkuperäinen kirjoittaja 02.08.2005 klo 11:21 uusi kirjoitti:
Olisin ollut sitä mieltä, ettei ainakaan vauvaa mukaan etelään. Kaksikuinen ei ole vielä saanut rokotussuojaa mitään tautia vastaan ja turistipaikoissa pöpöjä piisaa!
2-kuisella on vielä äidin vasta-aineet, hän ei vielä koske mihinkään ja ruokakin kulkee hygieenisesti äidin rinnoissa, joten matkustelu on helpointa ja turvallisinta kun vauva on niin pieni, ettei vielä liiku eikä pistä mitään suuhunsa.
 

Yhteistyössä