vauva n 10 kk, matka

kao
Moicca!

Onko kokemuksia kun keväällä ajateltiin mieheni kanssa lähteä pidennetylle viikonlopu matkalle ja päiviä oltais 4 poissa ja typy jäisi mummon ja ukin hoiviin.
Mitenkä teillä on mennyt?
 
Meidän neiti oli 7kk ku lähettiin miehen kans reissuun, oltiin poissa koko viikko. Lapset oli mummolassa. Neidin oloa tietty oli helpottamassa 1,5v isoveli :)
Tosi hyvin oli menny ja juuri ennen lähtöä neiti lähti konttaamaan. Myöskin oppi reissun aikana nousee tukea vasten. Eli kun neidillä oli paljon muuta tekemistä ja touhua ni ei "kerenny" äitiä/isiä ikävöimään. Imettäminen loppu 5,5kk iässä (neidin omasta aloitteesta), niin siitäkää ei ollut huolta ettäkö ois tissin perään huutanu.
Mummolassa pätee sama päivärytmi (ruokailut, päikyt, ulkoilut ym.) kuin meillä kotona, joka on tärkeää lapsille, jotta tuntevat olonsa turvatuksi. Mummi teki valmiiksi pakkaseen lapsille ruoat(samaa tietty mitä kotonakin tarjotaan), jolloin aikaa ei tarvinu kuluttaa ruuan laitoon.
Kotoa otettiin lapsille tuttuja leluja mukaan ja tutut/turvalliset uninallet on aina ehdoton, kun ovat yökylässä :)
Eli siis päivärytmi/rutiinit kunhan pysyy suht´samanlaisena kuin kotona ni uskon että sillä pääsee jo pitkälle.
Asumme eri paikkakunnalla kuin isovanhemmat (käymme kuitenkin mummolassa n. kerran kuussa ja olemme aina n.5pvää kerrallaan) ja tulemmekin muutamaa päivää ennen reissua mummolaan, jotta lapset kerkeevät taas tottua mummolaan.
Nyt lähetään tammikuussa taas viikoksi miehen kans reissuun ja lapset suuntaa mummolaan, tytsy sillon 10kk ja isoveli 1v8kk. Ja hyvillä mielin pystymme jättämään lapset mummolaan, kun isovanhemmat tietävät lasten päivärytmit ym.
 

Yhteistyössä