vauva nukkuu liikaa?

Meillä on pariviikkoinen tyttö, joka nukkuu mielestäni tosi paljon. Päivisin on varsinaisesti "aktiivisesti hereillä" pari kolme kertaa n. tunnin pätkän kerrallaan. Tyttö syö päivällä 2-3 h välein ja yöllä 3-4 h välein, ja syönnin yhteydessä on usein silmät ihan auki ja syötön jälkeen kun vaihdetaan vaippa, niin on ihan hereillä ja pällistelee virkeänä. Mutta eipä tuosta hirveästi hereilläoloaikaa tule! Millaisia teidän muiden pariviikkoiset ovat/ovat olleet?
 
lio
Ei noin pienen kuulukkaan olla hereillä kovin pitkään. Seurustelun aika tulee vasta myöhemmin ja silloinkin ihan pieninä pätkinä aluksi. Meillä varsinkin esikoinen oli alussa tissillä kaiken hereilläoloaikansa, vaippaa vaan vaihdettiin pahimman nälän mentyä ja jatkettiin tissittelyä unen tuloon saakka. Kyllä se vauva itse tietää mikä on hyväksi ja vanhempien hommaa on vaan älytä millon laitetaan evästä suuhun ja koska petiin. Kelloa on ihan turha kytätä.
 
Meillä kans poika nukkui kolme ensimmäistä viikkoa todella paljon, meillä myös parit kylpyreissut. Mutta on ottanut sen kyllä takaisin. Nyt poika kohta 2 kk ja syö 1 - 1,5 h välein yöllä sekä päivällä, 2 pitempää väliä nukutaan, päivällä 3 h ja alkuyöstä 3 h. Valveilla on siis yli 10 h per vrk.
 
NuoriAikuinen
Ihan tutulta kuullostaa! Ensimmäiset elinviikot ja jopa kuukaudet on juuri tuollaisia, ei siis syytä huoleen. Vastasyntyneet nukkuu ihan tolkuttomasti eivätkä kauaa jaksa olla hereillä. Muutenkin rytmin kehittäminen saattaa viedä kuukausia ja sitä rytmiä kannattaa alkaa odottelemaan vasta siinä 3kk:n isässä. Meidän neiti (kokonaan korvikkeella) tosin alkoi nukkumaan yöt putkeen 1½ kk:n isässä eli sekin on mahdollista, mutta mikään hoppu ei ole! :)
 

Yhteistyössä