Vauva nykii unissaan...

  • Viestiketjun aloittaja :(
  • Ensimmäinen viesti
:(
6 viikon ikäinen vauva, levoton nukkuja ollut aina eli heiluu paljon. Nyt pari viikkoa tullut nykinöitä raajoihin, siis yksi tai kaksi nykäystä kerrallaan ja eri aikaan eri raajaan. Näitä on tosi paljon, lääkärin mukaan olisivat harmittomia mut mitään ei siis varsinaisesti oo tutkittu. Huoli on kova koska eivät ole vähentyneet (ehkä jopa lisääntyneet) ja ovat epäsymmetrisiä eli siellä täällä vuorotellen. Saman puolen käsi ja jalka eivät kuitenkaan samaan aikaan hytky. Silmät pyörii päässä miten sattuu, nukkuu paljon silmät raollaan. Välillä räpsyy, ei mielestäni devioi mihinkään. Vauva reagoi kovaan huutoon, välillä heti ja välillä useamman huudahduksen jälkeen. Liike loppuu vasta kun herää, tosin saattaa nukahtaa heti uudelleen ja sama jatkuu. Muita?
 
"Mini"
Pienillä vauvoilla on paljon tommosta, koska keskushermosto ei ole vielä kehittynyt. Jos kohtaukset loppuvat heti, kun vauva herää, niin ne ovat harmittomia. Epilepsiakohtaukset eivät lopu tuolla tavalla herättäessä. Epilepsiakohtaukset eivät myöskään ole eri puolella kehoa vaan yleensä saman puolen raajaparit nykivät samaan aikaan tai sitten vauva kouristaa kunnolla symmetrisesti. Silmät ainakin mun vauvoilla meni ihan miten sattuu, niinku hedelmäpelissä kun ne oli unessa tai nukahtamaisillaan. Ja ihan normaaleja nuo on. Ole huoleti, se on vielä niin pikkuinen. :)
 
:(
Ehkä pitäis tosiaan antaa pienen nukkua :) pelkään vaan et on epilepsiaa tai vastaavaa kun koko ajan joku paikka nykii eikä rauhallista unta tule kuin harvoin... Noita kohtausoireita kun on niin hankala näin pienillä tulkita.. Mutta nyt yritän antaa toiselle aikaa kasvaa rauhassa :)
 
Aika jännä etteivät ole tutkineet. Meillä, kun esikoisella oli tota parin viikon iässä ja soitin sairaalaan pitäskö olla huolissaan, niin samantien käskivät tulla paikalle tutkittavaksi. Muutama tunti istuttiin lääkärissä, ottivat kaikkia mahdollisia kokeita (verikokeita) ja lääkäri tutki vauvan pariinkin otteeseen. Lopulta kaikki oli hyvin ja lääkäri totesi olevan hyvänlaatuista nykinää, mikä on todella yleistä vauvoilla, mutta totesivat että aina pitää nämä tutkia kuitenkin.
 

Yhteistyössä