vauva pulauttelee kovasti, vinkkejä olisko antaa?

  • Viestiketjun aloittaja vauveli
  • Ensimmäinen viesti
vauveli
Hei! Antakaapa vinkkejä kun meidän 2vko3pvää ikäinen perheen kuopusvauveli on todella kova pulauttelemaan. Tänään ollut pahin päivä, kolmet vaattet mennyt vaihtoon ja joka ruoailun jälkeen kaikki tulee ulos ja vauhdilla. Hurjaa! Vinkkejä, kikkoja asian suhteen kiitos :)
 
vieras
Noh, meillä ei ainakaan auttanut mikkään aikoinaan.....ja meillä pulauteltiin vuosikkaaksi ja paljon. Paino kuitenkin nousi, joten ei ollut allergiaa yms, vaan löysä mahanportti. Rasittavaa, tiedän, mutta vaihtovaatetta ja puklurättiä joka paikkaan mukaan. Jaksuja.
 
nnn
Meillä oli sama juttu, ja pulauttelu väheni vasta lapsen siirryttyä kiinteisiin. Yölläkin vaihdoimme usein muutamaankiin otteeseen pojan lakanoita kun oli pulautellut ihan kunnolla.
Ja vastaus kysymykseesi: mikään ei auttanut paitsi aika. Röyhyyttäminen syömisen välilläkin ehkä auttoi ministi, mutta suurta vaikutusta ei silläkään ei ollut.
 
ap.
Kyllähän sinne jotain jää ja pulauttelun jälkeen syö uudestaan. Ajattelin juuri, että jos olisi hyviä vinkkejä antaa, mutta ei kait tähän auta kuin aika. Ja hyvä pesukone :)
 
ap.
Pessi, oliko pulauttelu ainoa oire tuosta allergiasta? Meillä eka käytin tuttelia tissin lisäksi ja tuli selvästi mahakipuja. Siirryttiin nanniin, on vähentynyt, mutta muutamana päivänä itkenyt kovasti mahakipuja.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap.:
Siirryttiin nanniin, on vähentynyt, mutta muutamana päivänä itkenyt kovasti mahakipuja.
eli siis annat korviketta? tuo pulauttelu voi johtua iha npulloruokinnasta, pullosta kun tulee maito aikamoisella vauhdilla ja ilmaa vielä helposti mukana. Jotenka siis pulloruokinta voi aiheuttaa sitä että maitoa tulee maha liian täyteen ja lisäksi vielä ilmaa sekaan ja se aiheuttaa myös mahavaivoja.
aika pienikin määrä pulautuksen tuotosta näyttää isolta silloin kun se on levällään pitkin vaatteita :)
 
PTU
oli kovat pulauttelijat. SUKUVIKA
Ota ensin yhteyttä lääkäriin jos tulee kaaressa. -Leikkaushoito mahdolista.
Meidän tenavat pulautteli suupielestä valuen vanhin pari kolme harsoa -syöttöväli litimäräksi +vaatteet..
Kesti ainakin vuoden päivät eikä auttanut kiinteet vaan ne mustikat ym oli pitkin lattioita -kävelikin jo 8kk....
Seuraaville saimme jo apua -vanha kokenut kätilo-lastenneuvolasta antoi ohjeeksi käyttäää Gaviscon närästys lääkettä. HAin sen lääkärin kautta että sai oikean annostuksen mutta tytölle se auttoi niin että tuttelia kulu puolet vähempi!!! ja neitiaurinkoiseksi tuli + yöt parani.
TOisaalta lääkäri oli nihkeä antaan mutta uskoin vanhaa lastenhoitajaa ja hän oli nähnyt kuinka tuplat pulautteli.
Myöskin kannattaa kokeilla nää perineteiset että vähän kerralla eikä pullollista samantien -sekään ei meillä auttanut.

Kannattaa miettiä sitä miltä itestä tuntuu kun närästää ettei ihme että kitisee..

Voimahali;)
 
Vieras
Meillä kuukauden vanha esikoinen alkoi pikku hiljaa pulautella. Siis vastasyntyneenä ei juurikaan, viikon vanhana vähän, pariviikkoisena enemmän ja kolme viikkoisena reilusti. Lopulta tilanne meni niin, että kun poika huusi läpi vuorokauden nälkäänsä ja kaikki tuli suihkuamalla ulos ja sitten lopullinen merkki oli vuorokausi lähes kuivin vaipoin ja hakeuduimme sairaalaan. Todettiin vatsanportinahtauma joka leikattiin. Leikkauksen jälkeen lapsonen oli edelleen aikamoinen suihkukone ja jos lähdettiin kyläilemään niin sai olla myös vanhemmille vaihtovaatetta mukana ja monta monta monta pulautusrättiä ja vaatetta mukana. Kiinteät ruuat ja pystyasentoon nouseminen lopulta sitten alkoivat auttaa tilanteeseen.

Kyllä siinä aikamoiseksi taiteilijaksi oppi. Koskaan ei voinut imettää sängyssä eikä makuuasennossa muutenkaan. Röyhtäyttämään noustiin sohvalta keskilattialle jne ja pesukone huusi hoosiannaa ;-)

Nyt 3 vuotias pojan vesseli on herkkä oksentelemaan eli jos vaikka laittaa liikaa ruokaa suuhun niin yökkäys-refleksi on herkässä tai jos on vaikka flunssa niin yskä tulee herkästi "varren kanssa".

Kannattaa siis seurailla pienen vauvan pulauttelua, että lisääntyykö se pikku hiljaa tai onko pulautus sellainen sylkäisy vai suihku (olkapäällä röyhtäyttäessä maito lentää metrin päähän). Jos pissaa tulee hyvin ei huolta, mutta jos vaipat alkaa olla kuivia niin reippaasti lääkärin juttusille.
 
tinni
meillä sitten oli pojalla toisenlaista vaivaa eli refluksi vika eli kehittymätön vatsaportti joka päästää ulos liian helposti. peiytyvä vika.... miehellä on ja miehen siskolla.
todettiin pojalla kyllä vasta 4kk iässä kun paljon pulautteli edelleen.
helpotti lopun viimein kun alkoi kävellä. vieläkin herkkä oksentamaan ja näkee välillä että ruokaa nousee suuhun jos syö ittensä ylitäyteen.
 
ap.
Kiitos vastauksista. Seuraillaan tilannetta. Nopeasti sitä omansa oppii tuntemaan ja tietää mitä asentoja välttää. Tykkää itekin olla enempi pystyasennossa, makuuasennosta ei tykkää. Hoitopöydälläkin inhoaa olla selällään, on sitten kyljellään. Tuttelista itsekin huomannut, että ei sovi meille. Ei sopinut muillekaan lapsille kun olivat vauvoja. Mikähän siinä tuotteessa oikein on vikana? Onkohan nannissa käytetty jotain muuta kuin lehmänmaitoa?
 
Meidän pulauttelija
Meidän esikoinen pulautteli vauva-aikana TODELLA paljon. Gavisconiakin söi ja se auttoi hitusen, muttei vienut pulauttelua kokonaan pois.

Kyse voi olla esim. refluksista tms. tai sitten teidän tirpana pulauttelee muuten vaan vähän muita enemmän. Meillä alkoi helpottamaan, kun pikkuinen rupesi ryömimään ja loppui kokonaan muistaakseni konttausiässä (eli kun alkoi liikkua pystymmässä).
 

Yhteistyössä