Vauva putosi sängystä!

Sänky on varmaan noin metrin korkea, heräsin vasta siihen kun kuului kauhea itku ja vauva 7kk makasi maassa selällään. Ei tahtonut ensin rauhoittua millään. Sitten kyllä söi ja käyttäytyy nyt ihan normaalisti. Tuohon silmäkulmaan, silmän alle ja ylle on näköjään tulossa aikamoinen mustelma.
 
"Annika"
Kuopus teki tuommoiset muutamaan kertaan mutta meillä sänky on paljon matalampi. Tuskimpa tuossa silti on mitenkään käynyt, tarkkaile vointia ja lähde tarvittaessa näytille. Ja jatkossa joko patjalle lattialle tai sit pinnasänkyyn..
 
[QUOTE="Annika";26439522]Kuopus teki tuommoiset muutamaan kertaan mutta meillä sänky on paljon matalampi. Tuskimpa tuossa silti on mitenkään käynyt, tarkkaile vointia ja lähde tarvittaessa näytille. Ja jatkossa joko patjalle lattialle tai sit pinnasänkyyn..[/QUOTE]

Pinnasängyssä tuo toisinaan kyl nukkuukin, mut aina jossain välissä tulee viereen syömään ja siihen jää.
Meidän sänky tosiaan on tavallista korkeampi. Toisella puolella on pinnasänky ja toisella esikoisen sänky, jalkopäästä pääsi vauva tippumaan. Pitänee keksiä lattialle patjoja yms sinne jalkopäähän.

Tuo esikoinenkin aikoinaan putosi muutamankin kerran, mut oli muistaakseni jo vähän isompi ja sänky paljon matalampi.
 
"vieras"
Meillä kaikki 3 lasta ovat pudonneet sängyltä, vaikka kuinka olisi viritetty esteitä tms. varotoimenpiteitä. Nämä kaikki käyneet juuri siinä vaiheessa kun vauva jo hieman liikkuu, mutta ei kuitenkaan vielä varsinaisesti ryömi. Eli jotenkin ovat ehkä puolivahingossa kierähtäneet tai onnistuneet hilaamaan itsensä esteiden yli. Putoamisen jälkeen ovat siirtyneet suosiolla nukkumaan pinnasänkyyn. Meillä sänky onneksi on hyvin matala, eli säikähdyksellä ollaan selvitty.
 
"vieras"
Tuskin mitään hätää on, jos itku on tullut heti putoamisen jälkeen, ja nyt on normaali. Tuo säikäyttää pienen, etenkin jos herää putoamiseen, joten voi itkeä pitkänkin aikaa. Tietysti jos tulee olotilaan muutosta, niin sitten näytille. Mutta uskomattoman kestävää tekoa nuo pienet onneksi ovat!

Meillekin on kahden vauhdikkaan lapsen kanssa käynyt monta kertaa vahinkoja. Molemmat ovat tulleet sängystä alas (vähän vanhempina tosin), kun ovat nukkuneet vieressä (meidän keskessä), mutta unissaan pyörineet sängyn jalkopäätyyn. Kuopus on tipahtanut hoitopöydältä mun käsien välistä. Kurotin ottamaan vaippaa, ja sekuntiksi irrotin molemmat kädet kun vaippa oli täydessä paketissa niin tiukassa, ja sillä välin vauva huiskautti jaloillaan itsensä reunan yli. Molemmat ovat olleet reilu 1-vuotiaina hirveän kovia kiipeilemään, ja ovat tulleet varmaan useammankin kerran sohvalta/tuolilta alas, ja usein niin että seison tai istun itse ihan vieressä. Kuopus kerran kiipesi ruokapöydälle kun vieressä keittelin puuroa, ja tuli seisoviltaan siitä alas, kun en itse häntä vielä ollut ehtinyt alas nostaa. Onneksi selvittiin säikähdyksellä joka kerta, kyllä on suojelusenkeli ollut lapsilla matkassa...
 
bud
Kaivan verta nenästäni, kun sanon tämän, mutta tuon pystyy välttämään 100% varmuudella halutessaan. Mullakin esikoinen pääsi kerran tippumaan ja kun kuopus syntyi, päätin, että tämä vauva ei pääse tippumaan. Eikä se sitten tippunutkaan, kun jätin vauvan aina joko lattialle tai pinnasänkyyn, jos joutui hetken yksin olemaan tms.
 
"AleXAn"
En usko että on mitään tullu, mutta nyt vaan tarkkailet tän päivän tilannetta. Meillä esikoinen (nyt 8v) putos 3-4kk ikäisenä sängyltä ja kyllähän se pelästytti ja tunsin tottakai huonoa omaa tuntoa kun olin sen siihen hetkeksi jättänyt yksin. No siinä selvittiin säikähdyksellä ja neuvolaan soitolla jossa onneksi oli tosi ymmärtäväinen täti joka sano etten oo ensimmäinen enkä varmasti viimenen jolle käy näin.
 
"Annika"
Muutamankin kerran...

Olisko turvalaita huono ostos?
Siis turvalaita parisänkyyn? Mistä semmosen saa?
Kyse on siis tosiaan siitä että lapsi on nukkunu aamulla vieressä ja lähteny siitä konttailemaan niin hiljaa etten oo herÄnny sillä puolella mihin tuppas tippumaan oli koroke, joten ei tosiaan korkealta tippunu. Ja muutaman kerran jälkeen uskoin että se pitää syötön jälkeen takas pinnikseen.
 
rietas
[QUOTE="vieras";26439595]Öö, meillä kyllä joutuisi virittelemään niitä turvalaitoja useamman pitkin parisängyn laitoja, siis jos meinaa ettei varmasti vauva pääse kierähtämään alas.[/QUOTE]

Niin, no haluatko sinä varmistaa sen?
 
cheera
Juu, kannattaa muistaa että vauvat saattaa aika yllättäenkin oppia liikkumaan, eli ei tuudittautua siihen että "ei se vielä ryömi". Meillä esikoinen tippui sängystä juuri siksi, että oppi taidon päikkäreillään vasta 4kk iässä! Onneksi ei sattunut pahempaa!
 
Tappeleenko te aloitte täällä hassut.

Takaisin aiheeseen, saako turvalaidan runkopatjaan? Tarvittais siihen jalkopäähän niitä useampi, sivuilla kun tosiaan on ne sängyt esteenä.

Tilanne tänään tosiaan oli se et yösyötöltä viereen jäänyt vauva oli lähtenyt ryömimään(?) kohti jalkopäätä ja sieltä pudonnut muiden nukkuessa.

Perhepedistä en aio luopua, sillä sen hyödyt ovat kuitenkin suuremmat, täytyy vaan ne turvalaidat nyt viritellä äkkiä.
 
rietas
Ainakin meillä nuo laidat on sellaiset, että niiden "jalat" viritetään patjan alle, eli enpä tiedä miten se runkopatjassa toimii. Kaipa siihenkin jonkinlaisen reunan saa viriteltyä.
 
"vieras"
Siis minkälaisia turvalaitoja parisänkyyn?? Tarttis olla aika korkeat ettei vauva kömmi yli. Meillä ainakin on raivokkaasti yritetty kömpiä punnaamalla pois pinniksestäkin.
 
"Annika"
Alkuperäinen kirjoittaja Tiedän mitä onni on;26439691:
Tappeleenko te aloitte täällä hassut.

Takaisin aiheeseen, saako turvalaidan runkopatjaan? Tarvittais siihen jalkopäähän niitä useampi, sivuilla kun tosiaan on ne sängyt esteenä.

Tilanne tänään tosiaan oli se et yösyötöltä viereen jäänyt vauva oli lähtenyt ryömimään(?) kohti jalkopäätä ja sieltä pudonnut muiden nukkuessa.

Perhepedistä en aio luopua, sillä sen hyödyt ovat kuitenkin suuremmat, täytyy vaan ne turvalaidat nyt viritellä äkkiä.
No jos siitä perhepedistä haluaa pitää kiinni niin yks ihan realistinen vaihtoehto on ottaa jalat irti siitä runkopatjasta ja nukkua lähempänä lattiatasoa kunnes vauva oppii tulemaan varvasti alas. Meillämovat oppineet vasta n 10-11kk iässä.
 
"vieras"
Meilläkin tippui muutama viikko sitten sängyltä, joka on korkeampi kuin normaalit. Onneksi tuli peppu edellä alas, että säikähdyksellä selvittiin.
Seuraile vauvan vointia, ettei ole poissaoleva tai normaalia unisempi, ja että ruoka maistuu normaalisti. Päänsärkyähän tuollainen kolaus voi aiheuttaa vauvallekin.
 
"Annika"
Alkuperäinen kirjoittaja Tiedän mitä onni on;26439807:
Kiitos hyvistä neuvoista. Otamme jalat pois tuosta sängystä. Ja toki seurailen vauvan vointia, meni päikkäreille just (ulos vaunuihin, toivottavasti ei tipu sieltäkin...).
Tästä tulikin mieleen että meillä on pitäny siirtää lapset ratasosaan ja turvavöihin päiunien ajaksi siinä vaiheessa ku toppavaatteet ei oo enää estäny kiipeilyä..
 
"mamma"
Alkuperäinen kirjoittaja Tiedän mitä onni on;26439691:
Tappeleenko te aloitte täällä hassut.

Takaisin aiheeseen, saako turvalaidan runkopatjaan? Tarvittais siihen jalkopäähän niitä useampi, sivuilla kun tosiaan on ne sängyt esteenä.
Mihin tahansa sänkyyn saa turvalaidat, kun osaa vähän käyttää mielikuvitustaaan. Ottaa vaikka vanhan patjan, jonka tukee tiiviisti kaapilla tai jollain kovalla levylla sänkyy vasten.
 

Yhteistyössä