Vauvakuume ja uusi työ

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 19.08.2019.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Olisi kiva kuulla kommentteja tai onko joku ollut koskaan vastaavassa tilanteessa. Itselläni on ollut kova vauvakuume jo useamman kuukauden ja nyt on alkanut tulla sellainen olo, että voisimme jättää ehkäisyn pois ja alkaa yrittämään. Tunnollisena ihmisenä minua kuitenkin mietityttää miten työpaikallani asiaan suhtaudutaan, sillä olen vielä koeajalla ja ollut nyt vajaa 4 kk tässä uudessa tehtävässä. Lisäksi firma, jossa työskentelen on todella pieni ja työskentelen kahden hengen tiimissä, jossa tiimin toinen jäsen, joka on samalla myös esimieheni, on juuri ilmoittanut olevansa raskaana. Olisihan se aika erikoinen tilanne, että koko tiimi menisi uusiksi kun molemmat jäisivät lähes yhtä aikaa pois. Tiedän, että näissä asioissa on ajateltava itseään eikä työnantajaa ollenkaan, mutta minkäs omalle tunnolliselle luonteelleen voi, kun asia hieman mietityttää. Onko kenelläkään muulla kokemuksia vastaavanlaisesta tilanteesta ja miten raskaus-uutiseen on suhtauduttu?
   
  #1
 2. AivanSama

  AivanSama Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2013
  Viestejä:
  15 925
  Saadut tykkäykset:
  2 832
  Miksi ihmeessä kysyt täällä palstalla moisesta? Kyse on sinun elämästäsi ja sinun valinnoistasi. Kukaan täällä ei voi tietää mikä on sinulle parasta eikä sinua pitäisi kiinnostaa mitä kuka tahansa muu täälla asiasta ajattelee.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #2
 3. vierailija

  vierailija Vieras

  No kyllähän normaalilla empatiakyvyllä varustettu ihminen miettii myös niitä työkavereita ja pienessä yrityksessä yrittäjää, varmasti tulisi huono omatunto jos tuossa tilanteessa tulisi samantien raskaaksi.

  Ongelmahan on se, että koskaan et voi tietää tuletko helposti raskaaksi vai et, joten yrittämisen lykkääminen on suuri henkilökohtainen riski. Toki riippuen myös minkä ikäinen olet. Jos olet nuori ja sinulla ei ole vielä kummoista uraa tai paljon työkokemusta, niin siinä tapauksessa tekisin vielä töitä jonkin aikaa esim. puoli vuotta-vuoden, jotta opit uuden työsi kunnolla. Siitä on varmasti etua sinullekin sitten äitiysvapaan jälkeen.
   
  #3
 4. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  19 923
  Saadut tykkäykset:
  4 326
  Kuten tuossa edellä joku sanoi, riippuu paljon iästäsi. Jos olet reilu parikymppinen, niin joku vuoden lykkäys voisi olla varteenotettava vaihtoehto. Mutta jos olet jo yli kolmekymppinen, niin en jäisi sitä sopivaa hetkeä odottamaan, sitä ei monelle tule koskaan.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #4
 5. vierailija

  vierailija Vieras

  Itse tein aikoinaan niin, että kun koeaika oli ohi niin sitten jätimme ehkäisyn pois. Ettei vaan kukaan huomaa koeaikana raskauttani ja saisi sitä kautta syytä irtisanomiseen.
  Ja hyvä kun odotimme sen muutaman kuukauden, sillä minulle tuli ensimmäisessä raskaudessani aivan järjettömät pahoinvoinnit.
   
  #5
 6. vierailija

  vierailija Vieras

 7. vierailija

  vierailija Vieras

  Ja lisäyksenä vielä, että siinä vaiheessa kun äitiyslomalle jäänti olisi ajankohtainen olisin kuitenkin ollut yrityksessä jo vuoden verran töissä eli kokemusta olisi jo tullut jonkin verran.

  -ap
   
  #7
 8. Echo

  Echo Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  27 751
  Saadut tykkäykset:
  3 043
  Miten pitkä on koeaika, 4 vai 6 kk? Senkus raskautumaan koeajan päätyttyä. Tai itse odottaisin vaikka puoli vuotta, niin ei tulisi niin iso kaaos työpaikalla, mut en odottais sen enempää.
  Hedelmällisyys alkaa laskea 30 vuoden jälkeen...
   
  #8
 9. vierailija

  vierailija Vieras

  6kk koeaika. Ei kyllä millään malttaisi odottaa enää yhtään. Ja juuri tuo mietityttää kun ei voi koskaan tietää kuinka kauan raskautumiseen menee.

  -ap
   
  #9
 10. vierailija

  vierailija Vieras

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti